e
sv

Google Chrome’un Şifre Unutma Derdini Sona Erdirecek “Geçiş Anahtarı” Özelliği Kullanıma Sunuldu!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google Chrome’un 108 kodlu sürümü yayınlandı. Google, bu sürümde 3 önemli özellik sundu. Parçaların bir tanesi şifre devrini sona erdiriyor. Diğer iki özellik ise Google Chrome’u dava verimli hale getirebilir.

ABD merkezli teknoloji devi Google, dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı Chrome’u güncelleme. Yapılan bu güncelleme, kullanıcı deneyimini iyileştirdiği gibi Google Chrome’un en bilindik sorunlarından bir tanesine de bakım olacak gibi görünüyor.

Google geliştiricileri, Chrome’a ​​parola desteği getirdiler. Android, macOS ve Windows 11’de kullanılan bu özellik, web sitelerine giriş yapmak için şifre girme devrini sona erdiriyor. Kullanıcılar, şifreler yerine telefonlarında tanımladıkları parmak izlerini kullanabilecekler. Telefon ile bilgisayardaki Google Chrome arasında yapılacak yayın, kullanıcıyı şifreden kurtaracak. Telefonundan parmak izini okutan kullanıcı, destek veren internet sitesindeki hesabına ulaşılabilecek.

Özelliğin kullanılması için internet sitelerinin yeniden yapılandırması alınmalıdır!

Google’ın Chrome için geliştirdiği ve “Geçiş Anahtarı” olarak adlandırdığı yeni özellik, tüm internet siteleri için kullanılabilir bir özellik değil. Aslında şöyle; dileyen internet sitesi sahipleri, bu özelliği aktifleştirebilecekler ancak bunun için siteyi kullananların yeniden yapılandırması ve WebAuthn API’sisinin entegre edilmesi. Bu işlemin yapılması, Geçiş Anahtarı özelliği kullanılacaktır.

Şunu belirtelim, Google Chrome için kullanım özelliği yeni özellik, otomatik olarak aktifleştirilmiş olacak. Eğer bir internet sitesi altyapısını günceller ve Geçiş Anahtarı kısıtlamalarını desteklemeye başlarsa kullanıcılar otomatik form doldurma gibi küçük bir menü ile karşılaşacaklar. Geçiş Anahtarını kullanmak isteyen kullanıcı, menüde onaylayarak telefonunu açacak. Telefonda da parmak izi veya FaceID‘yi aktif eden kullanıcı, şifre kullanarak hesabına giriş yapacak.

Google Chrome’u verimli hale getirebilir iki yeni özellik daha var!

Google Chrome’u kullanabilir. o tam bir RAM canavarıdır ve düşük sistem özelliklerine sahip bilgisayarlar, Google Chrome’un bu sorunlarından dolayı ileri seviyede kasma yaşarlar. Bunun bilincinde olan Google, nihayet bu işe bir çözüm üretti ve Chrome’u daha verimli bir hale getirdi. Bellek Tasarrufu ve Enerji Tasarrufu olarak isimlendirilen yeni özellikler, hapsedilecek nefes alacak gibi görünüyor.

Diyelim ki özellikle de medyanın sunduğu çok sayıda sekme açtınız. Google Chrome, bunu otomatik olarak algılayacak ve Bellek Tasarrufu özelliğini aktif hale getirecek. Sisteme yük bindiren sekmeler de uyku keyfi alınacak. Böylece Google Chrome’un kaldırılması engellenmiş olacak. Hatta adrese ulaşım da bu özellik sayesinde uykunun altına alınan sekmelerin RAM’e ne kadar tasarruf ettirdiği gösterilecek.

İLGİLİ HABER

Android Telefonlar, Uçak Modunu Açsanız Bile Wi-Fi’a Bağlı Kalmaya Devam Edecek

Enerji Tasarrufu özelliği ise dizüstü bilgisayar kullanıcıları için kritik önem arz edecek. Diyelim ki bilgisayarınızdaki fişe takılı değil ve şarjı da yüzde 20 seviyeye kadar geriledi. Google Chrome’un Enerji Tasarrufu özelliği hemen kullanıma sokma, sekmelerdeki animasyonlar ile diğer görsel görüntüler ve hatta videolar durduracak. Ayrıca arka plan enerji tüketimi de sınırlanacak. Böylece laptop bataryanız bir nebze de olsa daha fazla dayanacak.

İLGİLİ HABER

Google, Chrome ve Arama İçin Kullanıcıların İşini Kolaylaştıracak Yeni Özellikler Kullanıma Sundu

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.