e
sv

AOC C27G1 inceleme Oyuncular için ne sunduğundan olabildiğince detaylı bir şekilde bahsettik.

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

AOC Gaming ailesinin kavisli oyuncu monitörlerinden biri olan AOC C27G1, inceleme yazımızda konuğumuz olacak. AOC’nin piyasaya sürdüğü G1 serisinin bir üyesi olan monitörümüz, 144 Hz yenileme hızı ve 1 ms tepki süresiyle oyunseverlere yönelik olduğunu vurguluyor. 27 inç ekran büyüklüğüne AOC C27G1, VA paneliyle 1920×1080 çözünürlük sunuyor. WLED VA panelindeki 1 ms tepki süresi ve 144 Hz yenileme hızı performansıyla oyun keyfiniz en üst seviyelerde yaşayabilirsiniz. Çünkü bir monitördeki tepsi süresi değeri ne kadar düşük olursa o kadar akıcı ekran performansı elde edersiniz. Yüksek yenileme hızı, ekranda oluşabilecek gölgelenme ve bulanıklığı da azaltır. 60Hz veya 75Hz monitörden 144Hz’e geçiş yapan kullanıcılar gözle görülür bir fark görebilir. Bu iki özellik kavisli bir ekranda harmanlandığında hem ofis hem de oyun ortamlarında kullanılabilecek bir monitör ortaya çıkıyor.

AOC C27G1 inceleme yazımızda belirtmemiz gereken şeylerden biri de hareket açısından ideal dönüş değerlerine sahip olmasıdır. Yukarı-aşağı hareket etme, sola-sağa dönme, ileri-geri eğilme özelliğine sahiptir. Bu model kavisli olduğu için pivot pozisyonunu alamazsınız. Pivot konumlandırma, monitörün yataydan dikeye döndürülerek saat yönünde döndürülmesiydi. 34 derece sola ve sağa, 4 ila 21 derece ileri ve geri eğebilirsiniz. AOC C27G1’i 130 mm daha yükseltebilirsiniz. Monitörün arka kısmına baktığımızda kırmızı ve siyahın birlikteliğini burada da görebiliyoruz. Monitör ayağındaki çapraz kırmızı çizgilerle dikey kırmızı çizgiler arasındaki uyum hoş görünüyor. Menü ayarlarını analog tarzdaki bir düğmeyle değil, menü tuş takımıyla yaparsınız. Diğer modellerde olduğu gibi menü kumandası yoktur. Menüde Türkçe dil desteği bulunmaktadır. Türkçe olması da ayarların yapılmasını kolaylaştırdı.

Enerji verimliliği açısından da A Sınıfı tüketim sınıfına aittir. Yıllık enerji tüketimi ortalama kullanıma göre 44 kWh’dir. AOC C27G1 modelini CS:GO, PUBG ve League of Legends oyunlarında görüntü kalitesini yakından incelemek için test ettik. AMD Radeon RX580 ekran kartı ile kullandığımız için oyunlarda en yüksek performansı elde ettik. V-Sync kapalıyken oyunlarda 144 fps yenileme hızına rahatlıkla ulaştık. Oyunlardaki her detayı rahatlıkla görebilmemiz ve parlaklık seviyesinin piyasadaki diğer monitörlere göre daha yüksek olması oyun içinde hedefleri yakalamamızı kolaylaştırdı.

16,7 milyon renk havuzuna sahip olan AOC C27G1’in parlaklık değeri ise 250 cd/m2.2. Parlaklık biraz zayıf çünkü çift ekran olarak yüksek parlaklığa sahip bir monitörle kullanırsanız soluk renk farkını görebilirsiniz. Tek monitör olarak ideal parlaklık değerine sahiptir. Bu parlaklıkta kullanıldığında gözleri yormayan net ve canlı bir görüntü performansına sahiptir. AOC Flicker – Free teknolojisiyle titreyen ışık seviyelerini aydınlatır ve göz yorgunluğunu en aza indirir. Bilgisayar başında yorulmadan daha uzun süre kalabilirsiniz. 80M:1 dinamik ve 3000:1 statik kontrast değerleriyle %102 RGB renk doğruluğu getiriyor. Renk doğruluğu ve kontrast değerlerinin bu kadar yüksek seviyede olması renklerin canlılığını korumuştur. 178/178 derece görüş açısına sahiptir.

Şu anda 1721 civarında bir fiyatı var ve kendi fiyat aralığındaki diğer monitörlerle karşılaştırıldığında oyun performansında önde.

AOC C27G1, yüksek performanslı bir oyun monitörüdür. 144 Hz yenileme hızına sahiptir ve FreeSync özelliğini 30 ile 144 Hz arasında aktif hale getirebilirsiniz. Yeni teknolojilere sahip iyi bir grafik kartınız olduğunda, ondan daha iyi verim almak için kaliteli monitörlere yönelirsiniz. AOC, AMD ekran kartlarıyla uyumlu C27G1’i kullanıcıların beğenisine sunuyor. 1 ms gecikme süresi sayesinde oyunlarda gölgelenme sorunu yaşamazsınız ve herhangi bir duraklama yaşamadan oyun keyfini en üst düzeyde yaşarsınız. AOC C27G1’in monitörün içinde hoparlör yoktur. İncelediğimiz diğer monitörlerden çıkardığımız sonuca göre monitörlerde hoparlöre ihtiyaç duyulmuyor. Çünkü normal bir hoparlörün sağladığı tiz ve bas performansını sağlayamadıkları için zayıftırlar.

https://maps.google.bi/url?q=https%3A%2F%2Fwww.torrentdevi.org

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.