e
sv

Apple Vision Pro, Gerçeğe Çok Yakın Bir Görüntü Sunacak: Tek Gözle 4K, Çift Gözle 8K!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple Vision Pro’nun iki ekranının hangi çözünürlüğe sahip olacağı, gözlüğün ekranlarını yapan Sony tarafından hazırlanan bir videoyla ortaya çıktı. Sony’nin geçen yıl yayınladığı videoda mikro OLED ekranlar hakkında detaylı görseller yer alıyor.

Apple, geçtiğimiz hafta düzenlenen WWDC geliştirici konferansında hem yazılım hem de donanım alanındaki yeni ürün ve hizmetlerini tanıttı. Bunlardan en dikkat çekeni, teknoloji devini yeni bir ürün kategorisine taşıyan 3.500 dolarlık karma gerçeklik gözlükleri Vision Pro oldu.

Bekleyenleri üzen bir fiyat etiketine sahip olan cihaz, iki adet ultra yüksek çözünürlüğe sahip. mikro-OLED Bir ekrana sahip olduğu açıklandı. Etkinliğe katılanlar fikirlerini paylaşsa da cihazın nasıl bir çözünürlük sunacağı konusunda kesin bir bilgi yoktu.

Sony’nin geçtiğimiz yıl yayınladığı bir video, Vision Pro’nun nasıl bir ekrana sahip olabileceği konusunda fikir veriyor.

Apple’ın karma gerçeklik gözlüklerinin mikro OLED veya OLEDoS panelleri Sony tarafından üretiliyor. Şirketin 2022 yılında OLED Microdisplay adını verdiği ekranlarla ilgili yayınladığı videoda, Apple Vision Pro’nun çözünürlüğünün nasıl olacağını bizlere gösteriyor. Videoyu incelediğimizde gözlüklerde çoğu kişinin beklentisinin ötesinde çok güzel görüntülerle karşılaşabileceğimizi görüyoruz.

Şirket, paylaşılan videoda ekranların tek gözlü 4K olduğunu belirtti, Her iki gözle 8K çözünürlük Ekranlarda gerçeğe çok yakın, ince detaylara sahip bir görüntünün yansıtıldığını belirtiyor. Ek olarak, OLED mikro ekranlar akıllı telefon OLED’lerinin iki katından daha fazla noktaya sahipken panel boyutunu da neredeyse azaltıyor 20 kat azaldı o da ekliyor.

Sony’ye göre piksel noktaları fark edilirse kullanıcılar ekrana bakıyormuş gibi hissedecek. Gerçekçi bir görsel deneyim için bu noktaların çoğunun büyütüldüğünde görünmemesi gerekir. Teknoloji devi, hem bu hem de küçük ekran ihtiyacını karşılamak için 4K OLED mikro ekranların geliştirildiğini söylüyor.

Apple Vision Pro’nun tüm özellikleri için;

ALAKALI HABERLER

Apple, iPhone’dan Sonra En Büyük Atılımını Yaptı: İşte Sanal Gerçeklik Gözlüğü Apple Vision Pro!

Vision Pro deneyimini yaşayanların yorumları için;

ALAKALI HABERLER

Apple’ın söylediği kadar iyi mi? İşte Apple Vision Pro’yu Deneyenlerin İlk Yorumları

Apple Vision Pro ve Meta Quest 3 karşılaştırmamız için;

ALAKALI HABERLER

Apple Vision Pro ile En Büyük Rakibi Meta Quest 3 Arasındaki Farklar (3.000 Dolar Ne İçin?)

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.