e
sv

Apple’ın Bir Türlü Tanıtamadığı VR Gözlüğü, Kim Olduğumuzu “Gözümüzden Anlayacak”

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple’ın uzun zamandır geliştirdiği iddia edilen sanal gerçeklik gözlüğü hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. İddialara Gözlükn içinde bir iris tarayıcısı olacak.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple’ın uzun bir süredir evli bir karma gerçeklik gözlüğü (hem AR hem VR) üzerinde çalıştığı biliniyordu. Hatta şirket bu yılın başlarında Meta’nın yıllar önce satın aldığı Oculus şirketindeki önemli bir ismi sessiz sedasız işe sahipti.

Geçen gün Meta’nın Connect etkinliğinde tanıttığı yeni karma gerçeklik gözlüğü Görev Uzmanıakıllara “Acaba Apple’ın Görünümü de Böyle mi olacak?” sorularını dile getirdi. Ancak ortaya çıkan yeni bilgilere göre Apple, daha önce hiç denemediği bir sonuca varmak için gözlüklerde kullanmayı planlıyor.

Apple VR’da bir göz tarayıcısı olabilir

Verdiği bilgilerle elde edilen veriler Apple analisti Ming Chi Kuo, geçtiğimiz günlerde 2021 yılında yayınladığı bir tweetini çizerek Apple’ın yeni gerçeklik karma gözlüğünde göz tanıma sistemi zincirleri neredeyse %100 emindir açıkladı. 2021 yılında Kuo, kullanımları ile ilgili bir tweet atarak Apple’ın bu özelliği üzerinde çalıştığı ancak ilk nesil gözlüklerde bu özelliğin olmayabileceği belirtmişti. Kuo’ya göre bu özellik VR App Store adı verilen uygulama mağazasında alışveriş yapmak için ve Netflix gibi birden fazla profile sahip olanların bulunması kimlik doğrulamak için ikamet

Kuo ayrıca Apple Glass ile Meta Quest Pro’nun oldukça oldukça benzeyeceğini ve Apple’ın Görünümünde de hem yüz hem de vücut hareketlerini algılamak için 30’a yakın kamera görüntüleri açıkladı. Tabii ki bu noktada Apple Glass’ın aslında standart VR kullanıcıları için değil profesyonel kullanıcılar için geliştirildiği çalıştırmak lazım. Ancak bazı anlatımlara göre Cupertino’lu teknoloji devi, profesyoneller için üretilmiş gözlüğe ek olarak daha uygun fiyatlı olan ve daha basit bir gözlük tanıtılabilir.

İLGİLİ HABER

Meta’nın Yeni VR Gözlüğü Meta Quest Pro Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Tüm Özellikleri

Pek çok Apple analisti, şirket bu yeni karma göz gerçekliği yalığını da gözlüklerini 2023 yılında tanıtılacağını düşünüyor. Apple Glass’ın şu anda tahmin edilen fiyatı ise yaklaşık 3000 dolar (vergiler hariç 55.722 TL) bandında.

:
https://appleinsider.com/articles/22/10/14/apple-ar-headset-could-use-iris-scanning-for-user-identification?utm_medium=rss

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.