e
sv

Apple’ın, Karma Gerçeklik Gözlüğü Vision Pro Hakkında Söylemekten Kaçındığı Gerçekler

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple, gücünü gösterdiği WWDC’de uzun zamandır beklenen Vision Pro’yu tanıttı. Gözlük vaadiyle ilgili çok konuşuldu ama söylenmeyen şeyler de vardı.

Apple, 2007 yılında Steve Jobs tarafından seçildi.Bir şey daha” diyerek iPhone’dan bu yana en yenilikçi ürününü tanıttı ve bu, sonraki yıllarda büyük bir devrim niteliğinde dönüşüme yol açtı. Evet, Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro’dan bahsediyoruz. WWDC’de tanıtılan Vision Pro, gerçeklikle sanal dünyayı buluşturmayı başarıyor. birlikte. .

Elma Vizyon ProLansmanda tanıtılanlar o kadar etkileyiciydi ki hepimiz teknolojinin geleceği hakkında hayaller kurmaya başladık. Hayatın yeni normalini 3 yıl sonrasını düşündük. Oturup biraz düşündüğümüzde her şeyin mükemmel olamayacağını anlamaya başladık. Apple bu yeni gözlüklerle ilgili her zaman iyi şeyler söyledi ancak söylemediği şeyler de var. Şimdi bu gözlükler hakkında söylenmeyenlere bakacağız.

Apple Vision Pro’nun göz sağlığınız üzerinde ne gibi bir etkisi olduğu bilinmiyor.

Öncelikle Apple Vision Pro, sanal gerçeklik gözlüklerinden ziyade artırılmış gerçeklik gözlüklerine daha yakın bir teknolojidir. Çevrenizden tamamen kopup sadece ekrana, gözlerinize baktığınız sanal gerçeklik gözlükleriyle karşılaştırıldığında daha sağlıklı Bunun bir gözlük olduğunu tahmin edebiliriz. Ancak lansmanda Apple’ın Vision Pro’nun göz sağlığına etkisi konusunda bir açıklama yapmadığını gördük.

Bu tür sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gözlüklerinin özellikle uzun süreli kullanımlarda göz yorgunluğu, göz tansiyonu gibi sorunlara yol açtığını biliyoruz. Apple Vision ProKullanırken göz sağlığımıza dikkat etmemiz büyük önem taşıyor.

Apple’ın önerdiği ideal bir kullanım süresi yoktur.

Elmalar karma gerçeklik gözlükleri Vision Pro’nun piyasaya sürülmesine hala uzun bir zaman var. Elbette bu süreçte yeni açıklamalar gelecektir ancak lansman sırasında cevabını bulamadığımız bir diğer konu da ideal kullanım süresidir. Telefonlarımız gibi hayatımıza entegre olacaksa uzun süre kullanılabilir olması gerekiyor. Vision Pro’nun ideal kullanım süresi hakkında şu an için bir detay bulunmuyor.

Fiyatının çok yüksek olması nedeniyle çok daha sınırlı bir kitleye hitap edebiliyor.

Her ne kadar iPhone’dan bu yana en devrim niteliğindeki ürün olduğunu söylesek de, bir ürünü vazgeçilmez kılan aslında yazılım desteğidir. Apple’ın App Store’uGoogle’ın Play Store’u gibi mağaza sayfaları milyonlarca uygulama ve oyuna ev sahipliği yapar. Çünkü hitap ettikleri kitle oldukça geniştir. Vision Pro ise 3500 dolarlık fiyatıyla sadece bizim için değil diğer ülkeler için de oldukça pahalı. Doğal olarak bu teknolojiye erişimi olan kişi en azından başlangıçta daha sınırlı olacak. Bu nedenle üçüncü parti uygulama geliştiricileri bu pazara girmek istemeyebilir.

En azından ilk aşamalarda iPhone ve diğer akıllı telefonlar kadar pratik olmayacak.

Apple Vision ProBu bize teknolojinin geldiği noktayı çok güzel gösteriyor ama kendi cebimizdeki telefonlar kadar pratik olmayacak. Öncelikle sürekli kafamızda bu cihazlarla dolaşmamız mümkün değil. Pil ömrünün kısa olması ve çalınma riski nedeniyle bu cihazları dışarıda seyahat ederken rahatlıkla kullanamıyoruz. Elbette gözümüze bu kadar yakın olan ekranlar baş ağrısı gibi sağlık sorunlarına da sebep olabiliyor.

Ekranları ortadan kaldıracağı yönünde iddialar olsa da ilk aşamada bu mümkün değil.

Apple Vision Pro ile gözünüzün önündeki her yeri ekranlama imkanına sahipsiniz. Hatta bu nedenle televizyonların tarihe karışacağı bile söyleniyor. Bu iddia önümüzdeki yıllarda mümkün olabilir ancak ilk aşamada pek gerçekçi değil. Ailece izlenebilecek televizyonlar Aksine Apple Vision Pro daha kişisel bir deneyim sunuyor.

Bu teknoloji aslında çok yeni değil, örneklerini bir süredir görüyoruz.

Lansman sırasında Apple Vision Pro’nun daha önce hiç olmamış bir şey yaptığı izlenimi yaratıldı. Aslında lansman seviyesinde bir ürün yok ama aslında daha önce buna benzer birkaç ürün görmeye başlamıştık. Microsoft 2015’te tanıtıldı HoloLens Bu tarz ürünler zaten piyasada. Ancak Apple Vision Pro’nun buradaki en büyük avantajı bu teknolojiyi yaygınlaştıracak ve diğer şirketleri rekabete zorlayacak gibi görünüyor.

Biz de Apple Vision Pro’nun çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Belki de gerçekten geleceğimizin teknolojisiyle tanıştık. Önümüzdeki birkaç yılda teknoloji nereye gidecek? geliştiğini Bunu çok daha net göreceğiz. Peki siz Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Dün gece ne oldu? İşte tarihe geçecek WWDC 2023’teki en önemli gelişmeleri derlediğimiz içeriklerimiz:

Apple’ın ilk iPhone lansmanından bu yana belki de en büyük yeniliği: Vision Pro tanıtıldı:

ALAKALI HABERLER

Apple, iPhone’dan Sonra En Büyük Atılımını Yaptı: İşte Sanal Gerçeklik Gözlüğü Apple Vision Pro!

Tüm Apple ürünlerinde sadece 2 hafta sonra bir kez daha artış yaşandı:

ALAKALI HABERLER

iPhone 15’in Türkiye Fiyatı Açıklandı: iPhone 14 Serisinde İndirim! (ÜSTÜMÜZE TAŞ YAĞACAK)

ALAKALI HABERLER

iOS 17 Alacak iPhone Modelleri Açıklandı: Elveda iPhone X ve iPhone 8!

iOS 17 ile birlikte yeni iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS sürümleri de geldi:

ALAKALI HABERLER

iPadOS 17, watchOS 10, macOS 14 ve tvOS 17 Tanıtıldı: İşte Tüm Yenilikler

Yeni 15 inç MacBook Air ve yeni Mac Pro da ortaya çıktı. Yeni Mac Pro, Apple’ın bugüne kadarki en güçlü işlemcisi M2 Ultra ile birlikte geliyor:

ALAKALI HABERLER

Apple Yeni 15 inç MacBook Air Modelini Tanıttı: İşte Özellikleri ve Fiyatı

ALAKALI HABERLER

Apple Tarihin En Güçlü İşlemcisi M2 Ultra’yı Tanıttı: İşte Özellikleri ve İçerdiği Bilgisayarlar

ALAKALI HABERLER

Apple’ın En Pahalı Yeni Bilgisayarı Mac Pro Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Fiyatı

Apple, Mac’lerin belki de en büyük eksikliği olan oyunları Mac’e getirme projesini duyurdu:

ALAKALI HABERLER

Apple, Tüm PC Oyunlarını MacOS’a Getirmeye Yönelik Büyük Planını Açıkladı: Mac’lere Gelecek İlk Oyun da Açıklandı

Bu arada şimdiye kadar satılan en pahalı Apple ürünü olan 2019 Mac Pro da Türkiye’de satıştan kaldırıldı:

ALAKALI HABERLER

En Pahalı Apple Ürünü Artık Türkiye’de Yok! Mac Pro’nun Türkiye Satışları Durdu

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.