e
sv

Avengers Endgame inceleme Yolun sonu tok bir yere çıkıyor.

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Avengers Endgame bu yılın en çok konuşulan filmi. 11 yıla yayılan bir hikayeler zincirinin sonu. Tek başına gişede irili ufaklı rekorlar kıran ve izleyiciyi iyi bir şekilde yoran Avengers Infinity War’ın merakla beklenen, gizem perdesiyle çevrelenmiş devamı. Avengers, Infinity War’un sonunda ortaya çıkan çıkmazı çözme görevini üstlenen, MCU’nun bugüne kadarki hikayeler zincirini tamamlamayı hedefleyen, birçok gişe rekoru kırmayı, hatta Avatar’ı tahttan indirmeyi umut eden bir film. bunu başarabilir. MCU seyircisinde yarattığı heyecan tavan yapmadı, tavanı çökerterek üst apartmandaki küvetin düşmesine neden oldu. Kısacası omuzladığı yük gerçekten çok büyük. Avengers Endgame inceleme yazımızla bu yükü ne kadar başarılı bir şekilde omuzladığını tartışmak için buradayız.

Ayrıca Avengers Endgame, senaryosunun gidişatı gereği Marvel Sinematik Evreni’nin geçmişine bolca gönderme yapan ve bunu iyi işleyen bir film. Avengers Endgame, ana akım süper kahraman filmlerinin geldiği 11 yılın ve 22 filmin kutlandığı bir kutlamadır. Avengers Endgame, Marvel Sinematik Evreni’ne yazılmış, çizgi roman referanslarıyla dolu bir aşk mektubu ve duygusal bir kapanış şarkısı. Avengers’ın önde gelen üçlüsü, özellikle Thor, Captain America ve Iron Man ellerinden geleni yapıyor.

Avengers Endgame, küçükten başlayıp yavaş yavaş büyüyen ve her karaktere kendi yetenekleriyle parlama şansı veren bir savaş sahnesine sahip. Avengers Infinity War’daki aksiyonu ciddi anlamda gölgede bırakan bu sahne için filme gitmeye değer olacaktır, bundan emin olabilirsiniz. Sonuçta konu bir süper kahraman filmi olduğunda pek çok izleyicinin istediği de tam olarak bu değil mi?

Avengers Endgame, hikaye açısından bir dönüm noktası olmayı hak ettiği için yapım kalitesi zirvede olan bir film. Sinematografisine, sanatına vs. incelerseniz elbette belli noktalarda daha iyisini bulursunuz. Ancak en genel haliyle muhtemelen bir filmde görmüş olduğunuz güzel görünümlü CGI aksiyonu ve pratik efektler aksiyonu bu filmin son saatinde kendine yer buluyor. En destansı CGI aksiyonu, pratik efektli aksiyon demiyorum sonuçta Mad Max: Fury Road diye bir şey var.

Avengers Infinity War çıktığında Avengers Endgame zaten çekilmişti, dolayısıyla geriye yalnızca post prodüksiyon kalmıştı. Ancak bazı yerlerde sanki Avengers Infinity War o dönemde çekilip bitmiş, Avengers Endgame ise yıllar sonra ve yaratıcı ekipte bazı değişikliklerle gelmiş gibi bir his uyandırıyor. Avengers Infinity War’daki olayların telafisi sürecini senaryo boşluklarına ve mantıksal hatalara girmeden yazmayı başaramadılar. Filmin omurgasını oluşturan senaryo aygıtı, film içerisinde mantıklı gelen kurallar çerçevesinde yerleştirilememiştir ve bu durum, film bittiğinde aklınızda bir sürü soru işaretiyle sinemadan ayrılmanıza neden olmaktadır. . Filmin senaryosunda bu durumla bağlantılı pek çok kusur var ancak spoiler vermeden bunları ne yazık ki tartışamayacağım.

Öte yandan bu filmde bize veda eden karakterlerin hikayeleri öyle ya da böyle tatmin edici bir şekilde bitiyor ve aramızda kalanların yepyeni hikayelerine kapılar açılıyor. Disney Plus’ta yayınlanacak Marvel dizisiyle ilgili duyuruları takip edip pek anlamlandıramadıysanız sanırım hikayenin o kısmı Avengers Endgame’i izledikten sonra kafanızda şekillenecek. Film, 3 saatlik süresi boyunca izleyiciye karakterler hakkında düşünecek pek çok şey vermesi açısından oldukça verimli. Avengers Endgame inceleme yorumu olarak, uzun olmasına rağmen tatmin edici bir etkiye sahip olduğu söylenebilir.

https://maps.google.bi/url?q=https%3A%2F%2Fwww.torrentdevi.org

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.