e
sv

Borderlands 3 inceleme Aksiyon, mermi ve eşyalar arasında boğulmak isteyen oyuncular için.

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Baktığımda son yazdığım incelemenin üzerinden gerçekten çok uzun zaman geçtiğini gördüm. Açıkçası daha ilk cümleden itibaren eleştiri yazmayı özlediğimi hissettim. Bu kez sizlere 2012 yılından bu yana devamını beklediğim bir serinin oyunundan bahsedeceğim. Hayır, Borderlands: The Pre-Sequel nedense beni ikna edemedi. Zaten bunun bir Borderlands 3 inceleme yazısı olduğunu başlıktan anlamışsınızdır o yüzden pek de sürpriz olmadı. Sizlerle paylaştığım bu Borderlands 3 inceleme yazısında oyunu oynarken yaşadığım deneyimlerden bahsedeceğim. Bu geç bir gönderi çünkü oyun biraz geç geldi, ama bu bir zorluk olmamalı, değil mi?

Diyelim ki oyunu bitirdiniz, o zaman ne olacak diye merak ediyorsanız açıklayayım. Oyunu bitirdiğinizde çeşitli modların kilidi açılır. Bunlardan ilki True Vault Hunter modudur. Bu modda oyuna yeniden başlarsınız ancak silahlarınız, seviyeleriniz, beceri puanlarınız vb. kalır. Tabii düşmanlar da güçleniyor. Oyunun bir nevi zor modu denilebilir. Muhafız Sıralamalarının kilidi açıldı. Ek olarak arttırabileceğiniz bir seviye sisteminden bahsediyorum. Ulaştığınız seviyelere bağlı olarak küçük yardım sağlayacak bonusların kilidini açabilirsiniz. Ayrıca bir Kargaşa modu da var. Kargaşa modu, düşmanların alabileceği ve verebileceği hasarı artırır. Elbette aldığınız ödüller de artıyor.

Borderlands 3 incelemesi

Yani genel olarak tercihinize göre seçeceğiniz silahlarla dünyayı düşmanlarınıza cehenneme çevirebileceğiniz bir oyun olduğunu söyleyebilirim. Oyun aynı zamanda çok oyunculu modu da içeriyor. Öncelikle oyunun Sosyal menüsünden çok oyunculu moda girebileceğinizi belirteyim. Dilerseniz arkadaşlarınızı davet ederek ya da onlara katılarak oynayabilirsiniz. Bunun dışında oyunun kendine has eşleştirme sistemi ve modları bulunuyor. Dilerseniz hikayeyi rastgele kişilerle oynayabilirsiniz. Heyecan istiyorsanız Circle of Slaughter ve Proving Grounds modları da mevcut. Circle of Slaughter, giderek daha güçlü düşmanların üzerinize akın ettiği bir moddur. Proving Grounds, önce bir zindandan geçip ardından bir boss’u yendiğiniz bir moddur.

Oyunda beceri sisteminde de değişiklikler var. Serinin oyunlarında kullandığımız yetenekler şu ana kadar sınıf başına 1 adetti ama artık 3 adet var. Alt beceri ağaçları aynı zamanda o becerilere en uygun pasif becerileri de veriyor. Elbette becerinin altındaki beceri ağacını kullanmak gerekli değildir. 4 farklı sınıfta 12 farklı yetenek, sınıf başına 3 farklı yetenek bulunmaktadır. Doğrusunu söylemek gerekirse bu oyundaki dersleri serinin ikinci oyunundaki dersler kadar beğenmedim. Bana göre The Pre-Sequel’in bile dersleri daha iyiydi. Elbette bu bir tercih meselesidir. Ancak oyun tarzıma en uygun olanı seçtim. Amara serinin bu oyununda Siren’dir.

Daha da iyisi, Borderlands 3’te gördüğüm boss savaşlarının güzel tasarlanmış olması ve sıkıcı hissettirmemesi. Bu da sürekli olarak bu bossları yenerek daha fazla eşya düşürme isteği uyandırıyor. Oyunda eşya paylaşımı konusunda iki farklı mod bulunuyor. Bunlardan biri de alışık olduğumuz eski sistem. Yani düşen eşyayı ilk kim bulursa mantığı takip ediliyor ve düşen eşyaların seviyeleri sizinkiyle aynı olmayabilir. Diğeri ise yeni sistem. Düşen her eşya sadece sana düşüyor. Takım arkadaşlarınız eşyalarınızı alamaz. Başlangıçtan itibaren istediğiniz sistemi seçebilirsiniz.

https://maps.google.bi/url?q=https%3A%2F%2Fwww.torrentdevi.org

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.