e
sv

Captain Marvel inceleme Captain Marvel MCU'nun en güçlü karakteri olsa bile MCU'nun en güçlü filmi değil.

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Marvel Sinematik Evreni ile ilgili gelişmeleri gün be gün takip edenlerdenseniz muhtemelen biliyorsunuzdur; Captain Marvel, Avengers: Endgame’in kapatacağı şu anki aşama için oldukça önemli bir film. Çünkü MCU’nun 20 filmi geride bırakan ilk kadın başrollü solo filmi. Çünkü Endgame, eski ekibin bir kısmına veda edeceğimiz ve “davayı ilerletecek” karakterlerden birinin izleyiciye tanıtılacağı film. Çünkü bu filmin ana karakteri Carol Danvers, MCU’nun babası Kevin Fiege’in deyimiyle şu ana kadar Marvel filmlerinde görmediğimiz bir güç skalasının kapılarını açacak karakter. Dilerseniz Captain Marvel inceleme yazımın filmin hikayesinden bahsettiğim kısmına geçelim.

Filmde anlatılan Carol Danvers, hikayenin seksenlerin sonu ve doksanların başında geçmesi nedeniyle kadın-erkek ayrımcılığının daha yaygın olduğu bir dönemde yaşamış bir karakter. Dolayısıyla film bu durumun Carol’ın hayatında yarattığı zorlukları bize anlatmaya çalışıyor ve bu detaylar çizgi romanlarda da mevcut. Ancak filmin başladığı yer, Agents of SHIELD ve Guardians of the Galaxy filmlerinde gördüğümüz çoğunlukla mavi tenli uzaylı ırkı Kree’nin anavatanı olan unutkan Carol’ı gördüğümüz Hala gezegenidir.

Gelelim Captain Marvel inceleme yazımın artılarına. Öncelikle her zaman olduğu gibi Marvel standartlarının altına düşmeyen bir filmimiz var karşımızda. Aksiyon, aksiyonu duraklattığı anlar ve espriler çok iyi düzenlenmiş. Marvel eğlencesi mevcut. Üstelik kronolojik olarak ilk Kaptan Amerika filmi gibi modern Marvel filmlerinin öncesinde geçmesi ama o kadar da uzakta olmaması nedeniyle çoğu zaman bazı şeylerin altını çizme konusunda başarılı bir iş çıkarıyor. Bu noktada filmin sahaya getirdiği en büyük silah elbette ki gönüllerin fatihi Nick Fury.

Captain Marvel inceleme sonucundan bahsedeceğim kısma geldik. Özetlemek gerekirse Kaptan Marvel, Marvel Evreninin kozmik ölçeğinde inanılmaz derecede önemli bir şey göstermiyor. Aşırı orijinal bir ana karakter ya da kötü adam sunmuyor ve feminizmini parmakla göstermeden içtenlikle sergileyemiyor. Ancak bu, Marvel filmlerinden alışık olduğunuz eğlencenin altında bir eğlence sunduğu anlamına gelmiyor. Gidin, izleyin, gülün, eğlenin ve sonra hayatınıza devam edin. Hadi, hoşçakal.

Üstelik çizgi romanlarda bu seviyede bir güce sahip olmayan Captain Marvel, filmde güç seviyesine ulaşmasının veya farklı yollarla hak edildiğinin gösterilmesinin ardındaki ilginç detayları vermek yerine, bunu karakter gelişimiyle doldurmaya çalıştığında. Her türlü sınavda film, feminizm puanı alırken senaryosunu kaybediyor. Captain Marvel inceleme yazımda filmin en büyük eksisi olarak tam da bunu belirtebilirim.

https://maps.google.bi/url?q=https%3A%2F%2Fwww.torrentdevi.org

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.