e
sv

Devil May Cry 5 inceleme Her konuda muhteşem olabilir mi bir oyun? Oluyormuş.

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Uzun zamandır beklenen an geldi, Devil May Cry 5 bizlere sunuldu. Tabii ki oyunu Leadergamer ekibi adına oynadım. Sonuçta DMC 5 gibi bir oyundan bahsediyoruz. Devil May Cry 5 inceleme yazımda sizlere oyunla ilgili deneyimlerimi anlatacağım. Elbette oyunun iyi ve kötü yönlerinden de bahsedeceğim. Oyunu tek oturuşta bitirdiğimin altını çizmek isterim. En azından ilk finişimi tek oturuşta yaptım. Bu incelemeyi hazırlamadan önce kendime bir fincan kahve yaptım ve hemen bilgisayarın başına oturdum. Açıkçası size oyundan bahsetmek için sabırsızlanıyorum. Bu nedenle lafı daha fazla uzatmadan Devil May Cry 5 inceleme yazısının detaylarına bir an önce geçmek istiyorum.

Devil May Cry 5 inceleme yazısına başlamadan hemen önce kendime kahve yaptığımı söylemiştim. Kahveyi hazırlarken adeta oyunla ilgili hayallere daldım. Kelimenin tam anlamıyla özenle hazırlanmıştı. Oyunu bitirdikten sonra fark ettiğim şeylerden biri de Devil May Cry 5’in tek oturuşta bitirdiğim birkaç oyundan biri olmasıydı. Ayrıca hikaye açısından ilgimi çeken ve ara sahnelerini ağzım sulanarak izlediğim ender oyunlardan biridir. Normalde hikayeler pek ilgimi çekmez ama DMC 5 sizi hem meraklandırıyor hem de ona sabitliyor.

Devil May Cry 5 incelemesi DMC 5 incelemesi

Devil May Cry 5 inceleme yazımızda daha detaylı konuşacağımız yeni isim V, oldukça farklı düşüncelere sahip bir karakter. Bildiğiniz gibi Nero ve Dante yakın dövüşte daha iyi hasar veren karakterler. Ancak V rakiplerine yalnızca onları öldürmek için dokunuyor. Kullandığı 3 asistanı var. Bunlardan ilki olan Shadow, farenin sol tuşu ile yakından saldırır ve kaplana benzer bir hayvandır. Griffon adındaki diğer asistan ise kargaya benzeyen bir hayvandır ve farenin sağ tuşuyla uzaktan saldırır. Bir de Kabus var. Bu Kabus, golem adı verilen yaratıklara benziyor. Genellikle bunu kontrol edemiyoruz. Sadece kısa bir süreliğine ortaya çıkıyor ve sonra kaosun içinde kayboluyor. Devil Trigger özelliğini tüketir. Yeteneğinin kilidini açarsanız, onu da kontrol edebilirsiniz.

Blue Orb eşyaları sağlık barınızı artırır. 4 adet bulursanız 1 adet sağlık barı alabilirsiniz. Purple Orb, Devil Trigger çubuğunuzu artırır. Tıpkı Blue Orb’da olduğu gibi 4 adet bulursanız 1 adet Devil Trigger bar’ı yükseltebilirsiniz. Devil Trigger çubuğu, Beyaz Küre ile veya dövüş sırasında hasar alırken veya hasar verirken doldurulabilir. En az 3 çubuk doluysa karakterinizin özel özelliğini açabilir ve daha fazla hasar verebilirsiniz. Altın Küre, bir şekilde sağlığınızı sıfırlayıp ölmeniz durumunda yanınızda. Eğer geri sarmak istemiyorsanız sadece 1 Altın Küre ile ücretsiz olarak yeniden canlandırabilir ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Canlanma sorunu Red Orb’da da mevcut ancak biraz pahalı.

Nero alışık olduğumuzdan biraz farklı. Çünkü oyunun hikayesine göre kolu kırılıyor ve yerine robot kol diyebileceğim bir kol koyuyorlar. Yeni versiyonu hiç beğenmedim ama dürüst olmak gerekirse çok güçlü. Biraz hantal ama nereye koyarsanız koyun ses çıkarıyor. Erkeksi bir adam. Maç boyunca en sevdiği Kyrie’yi görmedim. Oyuna henüz tekrar başlamadım, ilk defa bitirdim ama yok. Sesini birkaç yerde duyuyoruz, hepsi bu. Bunun dışında Kyrie’den herhangi bir haber yok. Şaka yapıyorum, DMC 4’te Nero’nun Kyrie kaçırılırken onun adını acı bir şekilde haykırdığı sahne neydi?

https://maps.google.bi/url?q=https%3A%2F%2Fwww.torrentdevi.org

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.