e
sv

Ticaret Bakanlığı fiyatlar sebebi ile Sony ekibine soruşturma açtı Sonuç ne olur dersiniz?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bildiğiniz gibi günümüzün en büyük sorunlarından biri dolardır. yükselmek Bunun üzerine oyun fiyatları hızla yükseldi. Özellikle Sony tarafında çok büyük artışlar görmüştük ve bu durum Türk oyuncuları çok üzüyordu. Ancak halk bu fiyatlara boyun eğmedi ve seslerini yükseltmeye başladı. Sonuç ne oldu sizce? Ticaret Bakanlığı tarafından Sony ekibi hakkında soruşturma başlatıldı. Haberimizde bu soruşturmaya ilişkin tüm detayları paylaştık.

Bilindiği üzere Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’nin “Haksız Ticari Uygulama Yasağı” başlıklı 28. maddesine göre mesleki özen gereklerine uymayan ve ekonomik davranışı önemli ölçüde bozan veya bozma ihtimali olan ticari uygulamalar, Ulaştıkları tüketiciye yönelik ticari uygulamalar yasaktır ve haksız ticari uygulamalar olarak kabul edilir. Örnek uygulamalar Yönetmelik Ek-A’da yer almaktadır.

c) Bir mal veya hizmetin fiyatı, fiyatın hesaplanma şekli, ödeme koşulları veya belirli bir fiyat avantajı,…”

a) Bir mal veya hizmetin varlığı, niteliği, temini, faydası, riski, uygulaması, içeriği, aksesuarları, satış sonrası hizmetleri, üretim yöntemi ve tarihi, performansı, amaca uygunluğu, miktarı, teknik özellikleri, menşei, beklenen sonuçlar kullanımı ve kullanımının sonuçları. Test ve kontrol sonuçları, çevresel etkiler ve diğer önemli özellikler,

hükümleriyle,

“Aldatıcı fiiller” başlıklı 29’uncu maddede; “(2) Aşağıdaki konularda tüketiciyi aldatan veya aldatma ihtimali olan eylemler aldatıcı eylem olarak kabul edilir:

https://maps.google.bi/url?q=https%3A%2F%2Fwww.torrentdevi.org

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.