e
sv

Ticaret Bakanlığı tarafından PlayStation ekibine soruşturma açıldı Yükselen fiyatlar, Sony ekibine soruşturma açılmasına sebep oldu.

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Kapak

Türkiye’de doların çılgına döndüğü gerçeği göz ardı ediliyor yapmak Bildiğiniz gibi bu mümkün değil. Yükselen dolar fiyatları da oyuncuları büyük ölçüde etkiledi. Birçok oyuncu bu durumdan şikayetçiydi ancak maalesef yapılabilecek pek bir şey yoktu. En azından biz böyle düşündük. Oyuncuların çabaları sonucunda Ticaret Bakanlığı, Sony ekibi hakkında soruşturma başlattı. Ve artan fiyatlar nedeniyle. Biliyoruz kulağa pek mümkün gelmiyor ama durum çok ciddi.

Bu kapsamda şirketiniz tarafından PlayStation markası altında dağıtılan ve satışı yapılan “Red Dead Redemption 2”, “NBA 2K19”, “FarCry 5”, “God of War” gibi oyunların fiyatlarının şu şekilde olması beklenmektedir: Eylül-Ekim ayları itibarıyla piyasa koşullarında normal sayılabilecek bir oranın üzerinde gerçekleşti. Bu uygulamanın çok daha yüksek bir miktara çıkarıldığı ve tüketicilerin satın alma davranışlarını olumsuz etkileyen bu uygulamanın tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı olduğu iddia ediliyor.

a) Bir mal veya hizmetin varlığı, niteliği, temini, faydası, riski, uygulaması, içeriği, aksesuarları, satış sonrası hizmetleri, üretim yöntemi ve tarihi, performansı, amaca uygunluğu, miktarı, teknik özellikleri, menşei, beklenen sonuçlar kullanımı ve kullanımının sonuçları. Test ve kontrol sonuçları, çevresel etkiler ve diğer önemli özellikler,

“Aldatıcı fiiller” başlıklı 29’uncu maddede; “(2) Aşağıdaki konularda tüketiciyi aldatan veya aldatma ihtimali olan eylemler aldatıcı eylem olarak kabul edilir:

(1) Kanunun 61 ve 62 nci maddelerine ve bu Yönetmeliğe uymayan bir reklam veya ticari uygulamanın sonradan düzeltilmesi veya telafisi, tespit edilen aykırılıktan dolayı reklam verenin veya ticari faaliyette bulunan kişinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. ”

Öte yandan söz konusu Yönetmelik;

https://maps.google.bi/url?q=https%3A%2F%2Fwww.torrentdevi.org

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.