e
sv

Yasaklanan oyunlar – 10 yasaklanan oyun Nerede ve neden yasaklandıklarını da anlattık.

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yasaklı oyunlar - 10 yasaklı oyun

Oyun endüstrisindeki birisinin bir şeyi engellemesi çok muhtemel. Bildiğiniz gibi son zamanlarda Microsoft ekibi de bazı engellerle karşılaşıyor. Activision-Blizzard özellikle ekibini işe alırken birçok engel görüyor. Ancak mesele sadece bu değil. Aynı zamanda oyunlar bazı ülkelerde piyasaya sürüldükten sonra yasaklanıyor. Şimdi sizlere yasaklı oyunlar hakkında bilgi vereceğiz. Yasaklanan 10 oyunu seçtik ve bunların neden ve nerede yasaklandığına dair bilgiler verdik. Her zamanki gibi öncelikle size oyunların listesini vereceğiz. Daha sonra bu oyunları açıklayacağız. Şimdi listemize geçelim.

Yasaklanan oyunlar listemizin ikinci sırasında bir GTA oyunu var. Açık cinsel içerikli olması nedeniyle aralarında Brezilya, Tayland ve Suudi Arabistan’ın da bulunduğu birçok ülkede yasaklanmıştır. Oyunda, oyunculara, kahramanın çeşitli kadınlarla cinsel ilişkiye girdiğini gösteren gizli bir mini oyuna erişim sağlayan bir “sıcak kahve” modu var. Bu, oyunun ESRB tarafından Yetişkinlerden Yalnızca Yetişkinlere kadar yeniden derecelendirilmesine ve bazı ülkelerde yasaklanmasına yol açtı.

Rusya’da bir havaalanına düzenlenen terör saldırısını tasvir ettiği için Rusya ve Ukrayna da dahil olmak üzere birçok ülkede yasaklandı. Oyun birinci şahıs bakış açısına sahiptir. Oyuncular çeşitli görevleri tamamlaması gereken bir askerin rolünü üstlenirler. Oyun, bir Rus havaalanına yapılan terörist saldırıyı tasvir ettiği için ağır bir şekilde eleştirildi ve bazıları onu saldırgan ve tatsız buldu.

Tahmin etmediğiniz yasaklı oyunlar listemizin bir üyesi. Şiddet içeren ve dini temaları nedeniyle Güney Kore ve Almanya dahil birçok ülkede yasaklandı. Oyun üçüncü şahıs bakış açısına sahiptir. Oyuncular, uzaylı yaratık sürülerine karşı hayatta kalması gereken bir mühendis rolünü üstleniyorlar. Oyun, bazılarının saldırgan bulduğu grafik şiddet ve dini temalar nedeniyle ağır bir şekilde eleştirildi.

Yasaklanan oyunlar listemizin son oyunu. Uyuşturucu kullanımı ve açık şiddet nedeniyle Avustralya ve Hindistan dahil birçok ülkede yasaklanmıştır. Oyun birinci şahıs bakış açısına sahiptir. Oyuncular kıyamet sonrası bir dünyada hayatta kalanların rolünü üstlenirler. Oyun, bazılarının saldırgan ve tatsız olduğunu düşündüğü uyuşturucu kullanımı ve açık şiddet nedeniyle ağır eleştirilere maruz kaldı.

Gereksiz şiddet ve sivillere zarar verilmesi nedeniyle video oyunları için dijital dağıtım platformu olan Steam’de yasaklandı. Oyun yukarıdan aşağıya bir bakış açısına sahiptir. Oyuncular bir cinayet serisinde seri katil rolünü üstleniyorlar. Oyun, tartışmalı ve saldırgan içeriğinin yanı sıra acımasız şiddeti nedeniyle de ağır eleştirilere maruz kalıyor.

https://maps.google.bi/url?q=https%3A%2F%2Fwww.torrentdevi.org

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.