e
sv

Satürn’ün Uydusu Enceladus’ta Yaşamın Yapı Taşlarından Biri Bulundu

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bilim insanları tarihte ilk kez Dünya dışındaki bir okyanusta, Satürn’ün uydusu Enceladus’ta fosfat keşfettiler.

Yaşamın en temel yapı taşı olan 1 fosfor ve 4 oksijen atomundan oluşur. fosfatİlk kez Dünya dışındaki bir okyanusta keşfedildi. Fosfatın bulunduğu okyanus, Satürn’ün altıncı en büyük buzla kaplı uydusu Enceladus’ta bulunuyor.

Washington ve Berlin Üniversitelerinden bilim adamlarının elde ettiği başarı, NASA’nın Cassini uzay aracından elde edilen verilerle mümkün oldu. Üstelik uydudaki fosfat miktarı Dünya’daki miktardan daha fazla. en az 100 kat daha fazla.

Keşfi gerçekleştirmek için bazı mücadeleler yaşandı:

enladus

Araştırmayı yöneten araştırmacılardan Fabian Klenner, Cassian uzay aracının topladığı verilerde açıklanamayan bir işaret gördüklerini belirtti. Bu kimyasal işareti anlamlandırabilmek için kendisi ve ekibi laboratuvar ortamında çalıştı. farklı kimyasal bileşimler yarattı.

Oluşan bileşiklerden biri fosfattı. Laboratuvar ortamında kompozisyonla yapılan ölçümler ile uzay aracından alınan veriler karşılaştırıldığında Tüm ölçümler birbiriyle uyumluydu. Dolayısıyla uyduda bulunan maddenin fosfat olduğu doğrulandı.

Fosfat keşfinin önemi nedir?

Fosfat dünyadaki tüm yaşam formlarında mevcuttur DNA’yı oluşturan en temel yapı taşlarından biridir. Ayrıca kemiklerde ve hücre zarlarında da bulunur.

Bu nedenle uzayda yaşanabilir olduğu düşünülen veya yaşam içerebileceği düşünülen tüm gezegenlerin araştırılmasında fosfat kullanılıyor. temel değerlendirme faktörlerinden biri durumunda.

ALAKALI HABERLER

İlk Keşfedildiğinde Kalp Gibi Attığı İçin Uzaylılardan Gelen Sinyal Olduğu Düşünülen Nötron Yıldızı: Pulsar

Kaynak :
https://www.washington.edu/news/2023/06/14/phobia-a-key-building-block-of-life-found-on-saturns-moon-enceladus/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.