e
sv

SpaceX’in Starlink Uydusu, Ses Hızının 2 katını Aşarak Test Edildi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

SpaceX’in Nisan ayında Starship roketiyle gerçekleştirdiği ilk test uçuşunda Starlink uydu internet hizmeti de yer aldı ve yeni bir performans rekoru kırıldı.

SpaceX’in milyarder Elon Musk tarafından kurulan ve yörüngedeki uydular aracılığıyla tüm Dünya’ya internet hizmeti sağlamayı amaçlayan projesi Starlink’in uyduları, nisan ayında test edilmeye başlandı. Starship roketinde yer aldı. Testten önce SpaceX bu konu hakkında herhangi bir bilgi vermemişti.

Şirket, bu test lansmanı sırasında Starlink’in gerçekten de Starship roketine dahil edildiğini, hatta Ses hızının iki katı hızda ve ticari uçakların uçtuğu yüksekliğin neredeyse üç katı yükseklikte uçtu.Bunun da bir rekor olduğu resmen doğrulandı.

Starlink 123.600+ fit yükseklikte ve 1,7 Mach hızında seyahat etti

Starship’in ilk uçuş testi sırasında Starlink 123.600+ uygun (36.679 metre) yükseklikte ve Mach 1,7 (2.082 km/sSeyahat sırasında bağlantı sağlayarak uçuş sırasında kullanım için irtifa ve hız rekoru kırdı.) Bu rekorun kırılması aynı zamanda SpaceX’in Crew Dragon’una dönüş için bağlantı sağlanmasının da kapısını açıyor.

Önümüzdeki birkaç ay içinde yapılması planlanan bir sonraki Starship test uçuşunun ardından Starlink uyduları yorucu bir ortamda iyi performans gösterir Anlaşıldı. Starlink’in yörüngedeki uydularla iletişim kurmak için bir anten kullanması gerekiyor ve SpaceX, 2021 başvuru turundan bu yana çanak portföyünü genişletti.

ALAKALI HABERLER

Starlink Hizmeti Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek, Fiyatı ve Hızı Ne Olacak?

O zamanlar sadece tüketici odaklı bir terminal sunan şirket, daha sonra bunları insanların yakınında kullanıma uygun olmayan ve profesyonel kurulum gerektiren ürünlerle değiştirdi. yüksek performans varyantları içerecek şekilde genişletti.

Kaynak :
https://wccftech.com/spacex-successously-tests-starlink-nearly-at-twice-the-speed-of-sound/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.