e
sv

Sıcaklığı Güneş’ten Bile Yüksek Olan Bir Kahverengi Cüce Keşfedildi: Türünün Tek Örneği!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Uzay bilimciler sıcaklığı Güneş’ten bile yüksek olan kahverengi bir cüce tespit etti. WD0032-317B adı verilen kahverengi cüce türünün tek örneğidir.

İsrailli gökbilimci Na’ama Hallakoun liderliğindeki uluslararası uzay araştırma ekibi 1.400 ışıkyılı uzaklıkta Dikkat çekici bir gök cismi ile karşılaştılar. Çünkü o ne bir yıldız ne de bir gezegen”kahverengi cüce“” kategorisinde yer alan bu gök cisminin Güneş’in yüzeyinden bile daha sıcak olduğu belirlendi. Bilim insanları tespit ettikleri gök cismine “WD0032-317B” adını verdi.

Kahverengi cüceler her zaman gizemli gök cisimleri olarak biliniyordu. Çünkü onlar hakkında pek çok bilinmeyen var. WD0032-317B tüm bu bilinmeyenleri çözüyor. limitine ulaşmış. Çünkü kahverengi cücelerin gezegenlerden daha sıcak olduğu ancak yıldızlar (yani Güneş) kadar yüksek sıcaklıklara ulaşamadıkları düşünülüyordu. WD0032-317B’den elde edilen bulgular bugüne kadar bilinenleri aşıyor. yeniden tartışmaya açılacak neden oldu.

Kahverengi cüce Güneş’ten 2.222 santigrat derece daha sıcak!

kahverengi cüce

Güneş’in yüzey sıcaklığı yaklaşık olarak 5.505 santigrat derece Öyle olduğu zaten biliniyor. WD0032-317B için yapılan ölçümler bu kahverengi cücenin sıcaklığının 7.727 santigrat yıldız kategorisine girmeyen WD0032-317B’nin Güneş’ten 2.222 santigrat derece daha sıcak olduğunun belirlenmesine olanak sağladı. Bilim insanları WD0032-317B’nin türünün tek örneği Öyle olduğunu söylüyorlar. Bu sıcaklıklar bugüne kadar tespit edilen hiçbir kahverengi cücede görülmedi.

WD0032-317B harika keşiflere olanak sağlayabilir!

WD0032-317B

Uzmanlara göre WD0032-317B’yi önemli kılan tek şey Güneş’ten bile sıcak olması değil. Ölçümler bu kahverengi cücenin kendi yıldızına yakın olduğunu gösteriyor. yakın yörüngede açıklığa kavuşmuş. Bilim insanları daha fazla araştırma yapılmasıyla Jüpiter gibi gaz odaklı gezegenler hakkında yeni bilgilerin elde edilebileceğini düşünüyor. Diğer taraftan; WD0032-317B ile çalışmak yalnızca Jüpiter Araştırmacılar da bu keşifle KELT-9b gibi ötegezegenler hakkında önemli sonuçlara ulaşabileceklerine inanıyor.

ALAKALI HABERLER

Satürn’ün Uydusu Enceladus’ta Yaşamın Yapı Taşlarından Biri Bulundu

Ancak şunu da belirtmeyi unutmayalım; WD0032-317B ile ilgili bulgular oldukça sınırlıdır. Uzmanların çalışmaları yıllarca sürebilir. O günler geldiğinde hangi sonuçlara ulaşılacağı, bugüne kadar hangi bilgilerin yanlış olduğu zaten bellidir. merak oldu…

Kaynak :
https://www.sciencealert.com/record-breaking-planet-like-object-found-thats-hotter-than-the-sun

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.