e
sv

Alın Size Bar Ortamında Satılacak Bilgi: Guinness Biraların İçinde Neden Bu Minik Toplardan Var?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Daha önce Guinness marka bir bira içtiyseniz, içeride bir şeyin tıkırdadığını fark etmiş olabilirsiniz. Elbette kutudaki o top sadece dekorasyon amaçlı değil. Tam tersine çok akıllıca ve işlevsel bir amacı var!

Diğer biralar herhangi bir nesne içermezken, Guinness marka biralar herhangi bir nesne içermez. küçük bir deliği var Bir top var. Bu topla ilgili zaman zaman çeşitli senaryolar duyuyoruz ancak çoğu doğru değil.

Arka planda ustaca bir kimya taktiğiyle keyifle tüketeceğimiz bir birayı bizlere sunan Guinness, 1989’dan bu yana bu yöntemi kullanıyor! İçeriğimizi okuduktan sonra, Bar ortamında satılabilir Çok büyük bilgiye sahip olacaksınız…

Guinness birasındaki topla ilgili pek çok bilgi ortalıkta dolaşıyor.

guinness birası

Bu topun bir kısmı, birayı soğuk tutmak için Kimisi aroma verdiğini söylerken kimisi aroma verdiğini iddia ediyor. Aslında durum tüm bunlardan çok daha farklı ve daha akıllıca!

Guinness diğer biralara göre daha az gaz içerir.

Diğer biralar karbondioksit (CO2) gazı ile karbonatlanırken, Guinness biraları nitrojen (N2) gazı içermektedir. Aslında karbondioksit gazı içeriyor ama yeterli köpük yaratacak o kadar değil.

Bu, Guinness’in diğer biralara göre daha az gaz içermesine neden olur. Kısacası istenilen miktarda köpük elde edilemiyor. İşte bahsettiğimiz küçük top burada devreye giriyor ve “Araç” adı verilen sistemle ustaca bir yöntem Geliştiriliyor.

4 yıllık araştırması ve 5 milyon liralık harcaması olan sistem, 1969 yılında geliştirildi ve 1989 yılında tamamen hayata geçirilip piyasaya sunuldu.

yakında

Üzerinde küçük bir delik bulunan bu topa kutulanırken azot eklenir. Sıvı nitrojen birayla karıştırıldığında karbondioksit gazı açığa çıkması gerekir. Kapalı bir kutu içerisinde taşamayan bu gaz, Topun deliğine giriyor. Yani top aslında biradaki nitrojen gazının salınmasına yardımcı oluyor.

İçeceğinizi açtığınızda topun içindeki nitrojen gazı havayla temas ederek açığa çıkar ve işemek! Boyut Zengin, taze ve kremsi bir köpük teklifler!

Biranın içindeki topu ve etkisini daha detaylı görmek isterseniz:

ALAKALI HABERLER

Bira Bardaklarını Çöpe Atın, Sağdaki Bardak Kokteyl Bardağıdır

ALAKALI HABERLER

Bizimkinin aksine bazı ülkelerde bira neden sudan daha ucuz?

ALAKALI HABERLER

Kadınların Erkeklerden Daha Hızlı Sarhoş Olmalarının Gerçek Sebebi

ALAKALI HABERLER

Allık ve Gül Şarabı Arasındaki Fark Nedir? Aslında Her Şey Bir Satış Stratejisidir!

ALAKALI HABERLER

Gerçekten Şişedeki Gibi Görünmüyor: Rakı Su Eklendiğinde Neden Beyazlaşıyor?

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.