e
sv

Bilim Bunu da Açıklıyor: Hayaletlerin Genellikle Eski Evlerde Görünmesinin Kolay Kolay Tahmin Edemeyeceğiniz Bir Nedeni Var!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Korku filmlerinin vazgeçilmez bir parçası olan “Perili evler” aslında içi boş bir korku unsuruna dayanmıyor. Peki herkesin ortak olarak gördüğü bu silüetler gerçek mi, yoksa tamamen farklı bir açıklaması olabilir mi?

İki çocuklu bir aile, geçmişlerini geride bırakarak çok mutlu olacaklarını düşündükleri bir eve taşınır. küçük sıkıntılar Başlar ve zamanla evin perili olduğu ortaya çıkar. Bu hepimizin alışık olduğu bir senaryo, değil mi?

Aslında bu senaryo basitçe ortaya atılan bir korku unsuru değildir. Eşit bilimsel bir açıklama Hatta böyle bir şeyin nasıl mümkün olabileceğini öğrendikten sonra korku filmlerini izlerken daha rahat olabilirsiniz…

Öncelikle ülkemizde perili olduğuna inanılan bir yerden başlayalım…

perili ev

Türkiye’de özellikle efsanelerde paranormal olaylara ve kişilere sıklıkla rastlıyoruz. Hatta bu hikayeler o bölgenin kültürel mirası Hatta bu gerçekleşebilir. Bunlardan biri de “Perili Gölet Evleri”.

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesine bağlı Gölcük köyü, perili ya da perili olma efsaneleriyle tanınıyor. Köylüler köydeki eski evlerle ilgili çeşitli hikayeler anlatıyor. O evlerde olduğu söyleniyor. hayaletler yaşıyor ve ara sıra ortaya çıkarlar.

Eski evler karbon monoksit içermeye çok yatkındır.

Eski evlerde genellikle eski havalandırma ve ısıtma sistemleri bulunur. Bu nedenle karbon monoksit birikimi meydana gelebilir. Renksiz ve kokusuz Karbonmonoksit gazı kolaylıkla fark edilmeyebilir.

Karbon monoksit yüksek miktarda solunduğunda vücudun oksijen taşıma fonksiyonunu bloke eder. vücuda oksijen taşınmadığında meydana gelmek; Bulantı, kusma, halsizlik, baş ağrısı, baş dönmesi, konfüzyon, bilinç kaybı ve halüsinasyonlar gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Bilim sözde hayaletleri karbon monoksitle açıklıyor.

Bu belirtilerin sonucunda paranormal olaylar hakkında düşünmek, tuhaf sesler duymak, nesnelerin hareket ettiğini düşünmek ya da doğaüstü varlıklar görmek Bu oldukça mümkün. Hatta semptomlara bilinç kaybı da eklenirse her şey daha da korkutucu hale gelebilir!

Toksikolog Albert Donnay’e göre eski evlerde rahatlıkla karşılaşabiliyoruz. gaz lambaları ve eski duvar kağıtları Ayrıca karbon monoksitin birikmesine de neden olabilir.

Artık tüm bu bilgileri bildiğinize göre eski evleri konu alan filmleri daha kolay izleyebilirsiniz…

Perili evler hakkında bir dizi önerecek olsaydık:

Lanetli: Tepedeki Ev

büyülü ev

Lanetli: Bly Malikânesi

korku filmi

ALAKALI HABERLER

‘Cin gördüğümde’ görülen ‘gizemli şeylerin’ bilimsel açıklaması nedir?

ALAKALI HABERLER

Bilime Göre Halk Arasındaki Şeytani ve Perili Hurafelerle Kadınlara Baskı Yapan ‘Doğum Sonrası Dönem’in Gerçek Yüzü

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.