e
sv

Avustralya’da Onlarca Yıl Yaşayabilen ‘Dev’ Bir Örümcek Türü Keşfedildi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Avustralya’nın Queensland hayatında uzun süredir devam eden operasyonların sonunda yeni bir örümcek türü keşfedildi.

Avustralya deyince pek çoğumuzun gittiği güzel bir ada ülkesi olması, çok uzak olması bir de üzerinde birbirinden garip ve eşsiz canlının yaşıyor olması muhtemelen gelir. Sonuncu maddeye pek çok garip böcek, balık, kuş, kanguru ve koala gibi nadir hayvanlar da dahil.

Üstelik bu büyük ada işletmeki bilim insanlarını yaşamaya devam ettikçe, daha önce adı bile duyulmamış yeni yeni türler Keşfetmeye devam ediyorlar. Bu sokmalara bir yenisi daha eklendi ve pek çok özelliği ile araştırmacıları kendine hayran bırakan bir örümcek türü keşfedildi.

Risk altında olan bu yeni tür, büyük kilolu ve uzun ömürlü bir örümcek türü

Araknofobiye sahip olanlar için hassas görüntü

Uzun yıllar devam eden araştırmalar ve 2021 yılında çıkılan bir örnek aramada elde edilen bir örümcek ile devam ettirilene nihayet örümceğin yeni bir tür olduğu tespit edildi. Euoplos türünün bir alt türü olduğu belirlenmiş örümcek türü Euoplos onurları ismi verildi.

Bu yeni türün yaklaşık 5 cm boyutuna ulaşabildiği ifade edilirken bilim insanları dahil olduğu cinste bu boyutun adeta ‘devasa’ olduğunu diyor. Euoplos dignitasların da dahil olduğu ‘tuzak kapılı örümceklerin’ kimi girişi 40’lı yaşlara kadar ulaşabildiği söylenenken hanedanlar için şu an için tespit edilmiş ömür 20 yıl civarında.

Ancak ne yazık ki euoplos dignitas türü, yüksek risk altında. İnsana karşı tamamen zararsız bir tür olsa da, Özellikle tarımda ilaçlama gibi yürüyüş türünün sonunu getirmek üzere olduğu düşünülüyor.

İLGİLİ HABER

Kuş ve Fare Bile Avlayabilecek Kadar Güçlü Bir Örümcek Olan ‘Tarantula’ Hakkında Sıra Dışı Bilgiler

İLGİLİ HABER

Kimsenin Öğretmemesine Rağmen Kediler tuvaletini Kuma Yapmayı ya da Örümcekler Ağ Örmeyi Nasıl Biliyorlar?

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.