e
sv

Bakan Mustafa Varank: “Uzaya Gidecek Türkler Belli Oldu!”

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bakan Mustafa Varank, uzaya gidecek Türk harekatının belli olduğunu duyurdu. Varank’a göre isimler, çok yakında Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank‘tan Türkiye’yi değiştirecek bir açıklama geldi. Bakan Varank, uzaya gidecek Türklerin belli olduğunu duyurdu. Bakan Varank’ın Açıklamasına Göre Gelecek Doğum Günü, Gelecek Doğum Günü Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Hatırlayanlarınız vardır; Türkiye geçen yıllar Milli Uzay Programı‘nı zorla açıkladı. Türkiye’yi uzay rekabetine dahil olacak bu programların bir tanesi de uzaya Türk sahiplerini yürütüyordu. İşte Bakan Varank, o isimlerin belli olduğunu resmen ilan etmiş oldu.

Mustafa Varank tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Mustafa Varank

“Yakın zamanda Cumhuriyetimizin 100. yılında bir Türk vatandaşını Uluslararası Uzay İstasyonuna yanında. Bu arkadaşımız orada bilimsel deneyler gerçekleştirecek. Bu Türk uzay yolcularının bölümü sağlık bilimleri üniversitesinin ciddi katkıları oldu. Uzay ve bilgisayar alanında ciddi psikolojik testler beraber gerçekleştirdik.

Adaylarımız aslında belli, yakın zamanda da inşallah sayın Cumhurbaşkanımızla bu isimleri paylaşmış olacak. Türkiye 100. Yılında bir vatandaşını Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderecek. Bir Türk vatandaşı ay yıldızlı al bayrağımızı Uluslararası Uzay İstasyonunda en güzel şekilde temsil edilecek.”

İLGİLİ HABER

Türkiye’nin Ay’a Ulaşmasını Sağlayacak Uzay Aracından İlk Detaylar Geldi!

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.