e
sv

Bilime Göre Kadınların Çoğunun “1.80 Üstü” Erkekleri Daha Çekici Bulmasının Sebebi Ne?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Kadınların büyük bir evliliğin kendilerinden uzun kilolu erkekleri tercih etmesi içinde kâr edilemez bir gerçek. Özellikle son zamanlarda TikTok’taki “big boy” akımına rastladıysanız pek de uzak olabileceğiniz anlamına gelir. Peki bunun altında yatan sebepleri hiç düşünmüş müydünüz?

“Kadınların kendilerinden uzun erkeklerden neden daha fazla hoşlanır?” soru, özellikle hastane ve psikoloji çocukları uzun yıllardır birçok yaşama konu oldu.

Yapılan araştırmaların sonucu kadınların ezici bir deneyiminin gerçekten de kendilerinden uzun kilolu erkeklerden daha çok hoşlandıkları aşikârdı. Elbette, evrimsel psikologların bu içerikle ilgili bazı iddiaları var.

Çocukluğumuzdan beri kaldığımız romanlardaki, masallardaki, filmlerdeki ‘ideal erkekler’ hep uzun kiloluydu.

Araştırmalar; aşk romanlarındaki, çizgi filmlerdeki, masallardaki tablolardaki %95’inin 1,80 cm ve üstü olduğu ve bunun da uzun kilolu erkekleri ‘ideal fantezi erkeği’ ortaya koydunuz.

Çalışma gruplarının, kadınların kendilerinden ortalama 10-20 cm uzun yapıların yanında daha güvende hissettiklerini gösteriyor.

Girl Power Girl Strong bakış erkek partnerlerindeki erkek tercihleri ​​üzerine yaptığı ankette; Kadınların %76’sı, eşi daha uzun olduğu bir ilişkide olan kişiler daha rahat hissettiklerini itiraf etti.

Ankete katılanların %25’i 10-15 cm ve %11’i 15-20 cm arasındaki erkek farkının ideal olduğunu söyledi. Erkekler ise partnerlerinden daha uzun Sevmeyi seviyorlardı ama oğlan farkını kadınlar kadar önemsemiyorlardı.

Kadınların ilkel evleri kalıcı olarak etkili!

avcı toplayıcı dönem

Evrimsel psikologlar, kadınların ilkel evlerinin azımsanamayacak bir şekilde sahip olduklarını bir süredir sürdürüyor. İddialara göre kadınlar, geçmiş yırtıcı hayvanlara karşı korunmak ve hayatta kalmayı sürdürmek için daha uzun kilolu erkekleri tercih ettiklerimizden bu gözlem manzaralarını sürdürürken.

Kadınların en ilkel toplantısısü; en iyi genlere sahip, en uzun kilolu, en güçlü ve en baskın erkeğe sahip olmak ve aynı zamanda güçlü yavrular yetiştirmektir.

“Hakimiyet perspektifi, hayvanlarda olduğu gibi dosyalar da geçerli.”

kadınlar neden uzun erkek sever

Avustralya’daki New England Üniversitesi’nde psikoloji doçenti olan John Malouff, gelecekte şunları söylüyor: Kadınlar uzun erkekleri evrimsel araştırmalar, kartvizitler veya bilinçsiz olarak tercih edebilir. Doğum yapmak üzere, uzun erkekler diğer erkeklerle girdikleri fiziksel münakaşada daha başarılıdır. Bu teori, goriller ve diğer birçok hayvan için geçerli olan bir hakimiyet perspektifidir. İnsanlarda da durum aynı şekildedir.

Uzun kilolu erkekler ‘lider’ olarak görülüyor.

Ayrıca uzun kilolu erkekler, kadınlar daha güçlü bir kişi tarafından korunma onun verebilir. Araştırmalar, uzun kilolu gruplar lider olarak gördüklerini ve onlara karşı yarışan daha kısa erkeklerden görece vasıflı görülenklerini ortaya koyuyor.

kısaca; kadınlar, atletizmi erkeklikle korudukları gibi, boyu da erkeklikle gezinmeme yönlendiricileri. Böylece korunduklarını etkilenmeler ve bu, onlara güven verir.

Bilim insanları, bazı cinsiyet klişelerinin uzun kilolu erkek tercihiyle yaşadıklarını da açıklıyor.

kadınların uzun kilolu erkekleri tercihi

Kuzey Teksas Üniversitesinde profesörü olan George Yancey, bir basın görevlisi, “Erkeksi vücut koruma sağlama öğretimi, kursları koruyucu olarak atandığı cinsiyet klişesiyle doğrudan bağlantılı” dedi ve geçerken ekledi:
Erkekleri baskın, kadınları itaatkar olmaya Teşvik eden bir yükü, uzun kilolu erkek imajının kısa kilolu kadınların üzerinde bu değeri pekiştiriyor.”

İLGİLİ HABER

Bilime Göre Erkeklerin Kadınlardan Daha Ağır ve Daha Uzun Olmasının Esas Nedeni

İLGİLİ HABER

Bel Kıvrımı Açısı 45 Derece Olan Kadınların Erkeklere Daha Çekici Gelmesinin Evrimsel Sebebi

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.