e
sv

Bir Mağarada, Ayinlerde Kullanılmış Olduğu Düşünülen 40 Bin Yıllık Hayvan Kafatasları Bulundu: Özenle Kesilip İşlenmişler

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Madrid’in bulunduğu bir mağarada bulunan ve çok sayıda farklı hayvana ait olduğu tespit edilen kafataslarının cesetlerinden ‘özenle hükümdarı’ ve farklı cihazların kullanılarak işlendiği açıklandı.

İlk olarak 1978’de keşfedilen ve o dönemden bu yana pek çok devam konusu olan Cueva Des-Cubierta mağarası, çok bulutlu bir mağara. Bu da farklı katmanlarda araştırılacak pek çok yeni şey olduğu anlamında geliyor.

Mağara bilim insanlarının dikkatine dikkat çekiyor çünkü yürütülen mahkemeler mağaranın neandertaller tarafından ayinler için yola çıkmak ortaya koydu. Bu da neandertallerin sosyal hayatları, inançları ve ayinleri hakkında bolca bilginin ortaya çıkarılabileceğini gösteriyor.

Mağaranın üçüncü katmanlarında bulunan kafatasları, hayvanların ne amaçla kullanıldığına yönelik önemli bilgiler sunuyor

Bir gergeden kafa ve hemen üzerinde bir çekiç taşı olarak kullanılan granit bulunmaktadır.

Geçmişin geçtiği bölümlerda mağara içinde çeşitli araç gereçler ve çocuklara ait olabilecek kemik kalıntıları gibi şeyleri de muhafaza ediyorlardı.

Nature Human Behavior dergisinde yayınlanan son makale ise daha farklı düşünüyora işaret ediyor. Makalede açıklamalara göre bulunan kafatasları ailelerin organlarından ayrılmış ve ateş ve türlü araç gereçlerle birlikte işlenmiş.

Bizon kafası

Soyu günümüzde doğduğumuz bizon ve yaban öküzü gibi hayvanların yanında gergedan ve geyik gibi hayvanlar da kafataslarının bulunduğu mağaraya bu kafataslarının yemek için getirilmediği sanılıyor.

Sebebi ise kafataslarının neredeyse tamamının mağarası dışında işledikten sonra mağaraya taşındığının düşünülmesi. Araştırmada yer alan bilgilere göre kafataslarının göz gibi ‘besleyici’ bazı bölümleri zaten mağara dışında işlenip parçalanan kısımlarda yer alıyor.

Mağaranın ayinleri için kullanım ve kafataslarında ateşle yakılma gibi bazı işaretlerin yer alması, bu kafataslarının bazı ritüelleri için kullanılmış olabileceğine işaret ediyor.

Gergedan kafası

Araştırma ekibi, ayinlerde kullanılan hayvanlarda neandertallerde yaygın bir davranış olarak görüldüğünü vurguluyor.

Bir diğer çıkarım ise kafataslarının av sonrası ganimet olarak mağaraya taşınmış olma ihtimali. Ancak araştırma ekibi bu seçeneğin daha fazla araştırma yapılmadan kabul edilemeyeceğini düşünüyor.

İLGİLİ HABER

“Neandartellerin Sonunu Seks Getirdi”: Üstelik ‘Bizim Yüzümüzden’ Olabilir

İLGİLİ HABER

Neandertallerin Annelerinin Yaşlı, Babalarının Genç Olduğunu Gösteren Araştırma

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.