e
sv

Bitkilerin Yüzde 100 Doğal Elektrik Kaynağı Olduğu Tespit Edildi!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bitkilerin fotosentez yaparken aslında elektrik de ürettiği tespit edildi. Yapılan bir araştırma kapsamı, yalnızca oksijen kaynağı olarak değil, “biyo-güneş pili” olarak da kullanımları anlaşıldı.

Bitkiler, daha çok gezegenimiz için oksijen kaynağı olarak bilinenler. Ancak bir aksamdan oluşmadığı ortaya çıktı. ACS Applied Materials & Interfaces adlı akademik dergide yayınlanan yeni bir araştırma, sürü elektrik kaynağı olarak da kullanılabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre yeşil bir bitki, fotosentez yaptığı ona an elektrik üretimine de yardımcı olabilir.

Elektriği en düşük elektronlar bulunmaktadır. Elektronların hareketi, elektriği oluşturur. Ancak elektronlar sadece elektrikle ilgili değil. Tüm canlılar, vücut döngülerinde elektronları kullanıcıları. İşte bilim insanları da tam olarak buradan yola çıktılar. Karbondioksit ve su ışık ile birleşip, oksijen ve şekere dönüşümü (fotosentez) sırasındaki elektron bileşenlerini dağıtan bilim insanları, çevreleri “biyo-güneş pili” olarak da kullanılabileceğine ulaştılar.

Peki bu nasıl mümkün oluyor?

bitkilerden elektrik üretimi

Araştırma için buz çiçeği bitkilerini kullanan bilim insanları, yapraklardan bir tanesine anot (demir) ve katot (platin) uç yerleştirdiler. Oluşan devre üzerinde ölçüm yapan uzman, bu düzeneğin 0,28 Volt gördüler. Buz çiçeği, fotosentez yaptığı süre boyunca akım üretmeye devam etti.

İLGİLİ HABER

Tek Bir İnsanın Bile Yaşamadığı Adada ‘Plastikten Kayalar’ Bulundu

0,28 Volt enerji, normal malzemeler yeterli bir elektrik gerilimi değil. Ancak bilim insanları, bunun yerine sadece tek bir yapraktan elde edilen sonucun bulutlarını çiziyorlar. Eğer birden çok yaprak ile böyle bir düzenek kurulursa, ortaya çıkan gerilim giderek artacak ve bazı elektronik ürünler için gerekli olan güce ulaşılabilecektir.

Araştırmacılar, tek bir yaprak ile yapılan bu süreci hayata geçirilecek projeler için altyapı oluşturacağını söylüyorlar. Eğer bu yöntemin yeterince verimli olduğu anlaşılırsa, yalnızca bitkilerin kullanılması şarj edilen elektrikli arabaları görmezsiniz.

:
https://scitechdaily.com/scientists-have-developed-a-living-bio-solar-cell-that-runs-on-photosynthesis/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.