e
sv

Bu Daha Başlangıç! James Webb Uzay Teleskobu, İlk Kez Güneş Sistemi Dışında Gezegen Keşfetti

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

James Webb Uzay Teleskobu, en büyük hedeflerinden biri olan ötegezegenlerinin infazlarının ilkine imza attı. Keşfedilen gezegen, Dünya ile neredeyse tamamen aynı boyuta sahip.

2022 yılının yaz korumasının bu yana aktif olarak gözlemlerini sürdüren James Webb Uzay Teleskobu, bugün büyük bir eylem duyurusu ile gündeme geldi. NASA, James Webb’in ilk öte gezegene bağlıne imza attığını açıkladı.

LHS 475 b adını taşıyan ötegezegenin açıklamalarına göre Dünya ile neredeyse tamamen aynı boyuta sahip. Üstelik gezegen, 41 ışık yılı uzağımızdayani uzayı taramaüzde için son derece yakın sayılabilecek bir yerde bulunuyor.

Yeni ötegezegen hakkında ayrıntılı bilgi

james webb

John Hopkins Üniversitesi Uygulamalı Fizik Laboratuvarı’ndan Kevin Stevenson ve Jacob Lusig-Yaeger gözetiminde çalıştırılmasında, gezegenin Kraliçe ilk verilerinden elde edilmesini sağladı. Ekip, James Webb Uzay Teleskobu’nun Yakın Kızılötesi Spektrograf (NIRSpec) ile gezegenin yapısını inceliyoruz.

Gezegenin bir gaz devi değil kayalık olduğunu paylaşan ekip, cennetin bulunmayabileceğini aktardı. Zira NASA, yukarıda bulunan grafikteki spektrumun, atmosfere sahip olmayan gezegen spektrumu ile eser gösterdiğini belirtti.

Tabii elde edilen bilgiler sadece sınırlamaları içermez. Gezegenin Dünya’dan birkaç derece yüz daha sıcak olduğu da açıklandı. Ayrıca gezegenin, Güneş Sistemi’ndeki benzerlerindekiki gezegenlere (Dünya, Venüs) göre yıldızına çok daha yakın olduğu ifade edildi.

İLGİLİ HABER

James Webb, Satürn’ün Devasa Uydusu Titan’ın “Bu Bildiğin Dünya” Dedirten Bir Fotoğrafını Paylaştı

:
https://www.nasa.gov/feature/goddard/2023/nasa-s-webb-confirms-its-first-exoplanet

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.