e
sv

Büyüleyici Parlak Satürn Halkaları, James Webb Teleskobu Tarafından Görüntülendi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Güneş Sistemimizin halkalı devi Satürn, James Webb Uzay Teleskobu ile görüntülendi. Kullanılan filtreler sayesinde floresan benzeri bir manzara ortaya çıktı.

2022 yılının yaz aylarından beri bize uzayın derinliklerini en net haliyle gösteriyor. James Webb Uzay Teleskobu, zaman zaman göremediğimiz gibi kendi sistemimizi gösterir. Teleskop yakın zamanda Güneş Sisteminin halkalı devi Satürn’ü fotoğrafladı.

Sistemimizin ikinci büyük gezegeni olan Satürn, paylaşılan fotoğraflarda adeta sanat eseri gibi poz veriyordu. Teleskopta kullanılan kızılötesi filtreler sonucunda halkalar parlak beyaz renkte olup, gezegenin kendisi de siyaha yakın göründü.

İşte James Webb’in gözünden Satürn:

Satürn

Yüksek çözünürlükte görüntülemek için buraya tıklayın.

Yukarıdaki görüntü teleskoptaki uzun dalga boyu filtresiyle çekilmiştir. Kısa dalga boyu filtresiyle çekilen görüntülerde Satürn görülebiliyor farklı gazlardan oluşan bulut katmanları seçilebilir hale geldi:

Satürn

Yüksek çözünürlükte görüntülemek için buraya tıklayın.

Görüntüler bizi sadece büyütürken, bilim dünyası bu görüntüler ve sonrasındaki görüntülerle yeni keşifler yapmayı amaçlıyor. Yukarıda gördüğümüz fotoğrafların arkasında Leicester Üniversitesi’nden Leigh Fletcher Ekip ayrıca Satürn’ün uydularının ve orta dalga boyu filtrelerinin görüntülerini çekmek istedi.

Bu görüntüler de bugün paylaşıldı. Ekip, yeni görüntülerle Satürn’ün Keşfedilmemiş uydular da keşfedilebilir devletler.

Teleskopla bakıldığında Satürn kızılötesi dalga boylarında oldukça karanlık görünüyor. Bunun nedeni metan gazının atmosfere düşen güneş ışığının neredeyse tamamını absorbe etmesidir. Ancak gezegenin halkaları büyüleyici bir parlaklığa sahiptir.

ALAKALI HABERLER

Satürn’ün Uydusu Enceladus’ta Yaşamın Yapı Taşlarından Biri Bulundu

Kaynak :
https://www.sciencealert.com/jwst-just-dropped-its-first-raw-images-of-saturn-and-were-totally-gobsmacked

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.