e
sv

Dünyanın İlk Ticari Uzay Yürüyüşünü Gerçekleştirecek Astronotlar, Mobil Oyunlarla Eğitiliyor

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

SpaceX, 2023’te tarafından düzenlenecek olan Polaris Dawn görevine katılacak astronotlar için Level Ex ile ortaklık kurdu. Bu şirket, dünyanın ilk ticari uzay yürüyüşünü gerçekleştirecek olan mürettebatın video oyunlarıyla eğitilmesini sağlayacak.

Elon Musk yönetiminde UzayX, giderek büyüyen ticari uzay uçuşları konusunda en önde gelen yolculardan biri. Daha önce sivilleri de uzaya gönderen şirket, 2023 yılının mart geçmişi’Polaris Şafağı’ ismi verilen bir görevi gerçekleştirmeyi planlıyor. Dört kişilik bir mürettebattan bölmeleri bu görevin amacı, dünyanın ilk ticari uzay yürüyüşünü gerçekleştirme ve insanlığı Ay görevlerinden bu yana en uzak mesafeye götürmek. güdümlü Falcon 9 roketi ile gerçekleştirilecek Polaris Dawn, uçuş uzayu ve radyasyonun insan gövdeleri üzerindeki incelemelerini sağlayarak insan sağlığı araştırmalarında çığır açmayı da umudu.

Ancak, dört içerikleri bu görevde insan biyolojisi ve arıtma bakım konusunda tek kişi var: NASA’da yedi yıl çalışan Anna Menon. Mürettebattaki uzman eksikliği, SpaceX’i bir zorlukla karşı karşıya bırakıyor: Mürettebat, eğitim için oldukça kısıtlı olan bu süreçte ortamdan Dünya’dan tamamen farklı olduğu bir yerde bakım araçları kullanma ve uzayda yardım tahliye borularını gerçekleştirmeye nasıl hazırlanacak? Gelen bilgiler, bu sorunun cevabının video oyunlarının olduğunu gösteriyor.

Level Ex isimli bir şirket, simülasyonlarla astronotları eğitiyor

SpaceX, Polaris Dawn ekibini eğitmek için Level Ex isimli bir şirketle iş birliği yaptı. Yedi yıldır faaliyet gösteren bu şirket, gerçek zamanlı simülasyon teknolojiyi kullanarak tedavi eğitimini adeta oyunlaştırıyor. Ayrıca bunlar, telefonlara indirilebilen oyunlar ile yapılıyor. Şirket de internet kullanım sağlayıcı hizmeti, “Level Ex, doktorlar için tıp uygulamalarının zorluklarını yakalayan nefesi bitiren video oyunları yapıları” ifadeleriyle açıklamalarken CEO Sam Glassenberg, ZDNET’e yaptığı ziyaret misyonlarının “tıp uygulamalarını oyun yoluyla ilerlemek”diyor.

Video oyun teknolojileri ve tasarımlarını kullanan şirket, uygulama uzaylarının yolculukları için de kullanılabileceğini söylüyor. Bir beklenti tıp uzmanı olmak üzere üç milyon fazla oyuncuya sahip, şirket kullanım hizmetlerinin bir örneğini yukarıdan görebilirsiniz. Farklı bölgelerdeki uzmanlar için farklı oyunlar sunan şirket, örnek Airway Ex isimli uygulama ile doktorların sanal savaş entübe etme pratiği sağlayabiliyor.

Level Ex, geçmiş yıllarda da NASA’dan ayrıldığı kadarki en gerçekçi ultrason simülasyonunu oluşturmak için destek olmuştu. Yakın zamanda da bu taşımayı kullanmak için SpaceX ile ortaklık kuruldu. Şirket, Polaris Dawn astronotlarının bu simülatör ile bir dijital ikize Sahip olunmasını sağlayarak sağlık problemlerini tespit etme konusunda eğitecek. Bununla birlikte mürettebatın uçuş sırasında sağlık durumlarıyla ilgili bilgi alımı da sağlanacak. Son hedef, hedef uzun yürütme uzay uçuşları sırasında astronotları sağlık durumlarını inceleyin.

İLGİLİ HABER

Mars Kaşifi InSight, Öldü: İşte Gönderdiği Son Fotoğraf ve Yürek Burkan Son Mesajı

Level Ex’in oyunları mobil cihazlar için olsa da grafikleri kullanmak için konsol oyunlarıyla yarışacak düzeyde. Zaten CEO da yaptıklarını normal mobil oyunlarda görülemeyeceğini söylüyor. Uzayın hızla yayılmasını, Mars gibi diğer gezegenlere olan yolculuklarımızın sonsuza kadar gittiği şu günlerde bu tarz teknolojilerin büyük fayda sağlayabileceğini söylemek yanlış olmaz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.