e
sv

Evrimin, Daha Tek Bir Canlı Bile Yokken Var Olduğu Kanıtlandı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bilim insanı, ilkel proteine ​​sahip olduğunu simüle ederek önemli bir sonucu ortaya koydu. Proteinlerdeki aminoasitlerin, kimyasal kirlilik tarafından doğal oluşum ile ortaya çıkan kondu.

Canlıların doğal oluşum yoluyla tarih boyunca evrimleştiği ve evrimleşmeye devam ettiği, bilim dünyasının en kabul gören ve tartışma teorilerinden biri olmaya devam ediyor. Peki, evrimin temelleri nerede başlıyor?

Çoğu kişinin okuma tablolarındaki canlılar yanıt gelse de durum bu değil. Hatta yeni bir araştırma, Dünya üzerindeki bütün canlıların ortak atası hakkında önemli ipuçları sundu. Evrim, dünya üzerinde bir canlı yokken bile devam ediyor.

Yavaş yavaş açıklayalım: Canlılar diyarı, mevcut 20 amino bir kenara borçlu:

aminoasit

Hücrelerimizin geçişlerinde kritik görevliler üstlenen proteinler, sadece 20 adet amino asit farklı dizilimleriyle ortaya çıkıyor. Ancak içlerinde ve evrende aslında bu kadar az sayıda amino asit yoktur. Günlük, sadece 1969’da Avustralya’ya düşen bir taşınmış gökte 85 farklı amino kenara rastlamıştı.

Peki doğa, neden sadece bugünün yaşamının neden olduğu 20 adet amino asit seçildi? Bilim dünyası, bu 20 amino asidin 10’unun Dünya’nın oluşumundaki atmosfer ve gök taşından kaynaklandığı varsayılıyor. Fekat diğer 10 amino asidin seçimi konusunda bir bilgi bulunmuyordu.

Yeni araştırma, bu seçimin neye göre yapıldığına ışık tutuyor:

aminoasit

Amerikan Kimya Derneği bünyesinde yayınlanan yeni hizmet bilim insanları, yaklaşık 4,6 milyar yıl önceki Dünya’yı simüle etti. Simülasyon, Dünya üzerindeki ilkel proteini organı yeniden oluşturuldu.

Bugün bakterisinden insanına tüm canlılarda yer alan 20 amino asit, simülasyona göre doğal oluşum yoluyla seçildi. Organik belirgin, proteinleri oluşturacak amino asitleri, proteinin işlevine göre sunacağı faydayı göz önünde olarak gördüğü görüldü.

amino asit

Diğer bir anlatımda en çok bulunan amino asit değil, proteinin görevine en çok katkı sağlayacak amino asitler seçiliyordu.

Bu da, gezegenimizde daha fazla yaşam yokken kimyasal birimlerde dahi doğal oluşum düzenim oldu. Seçimi gizemli 10 amino asit kaynağı da bu şekilde yeni bir teoriye sahip oldu.

Araştırmaya, bu bağlantıya bağlantı yolu.

İLGİLİ HABER

Bütün Yaşam Neden Aynı 20 Amino Asite İhtiyaç Duyuyor? İşte Bilimsel Nedeni

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.