e
sv

İklim Krizinin Önüne Geçme Yolunda Büyük Adım: Karbonu Yakalayıp Dönüştüren Uygun Maliyetli Bir Sistem Geliştirildi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bir bilim grubu insanı, salınan karbonu yakalayabilen ve metanole dönüştürebilen bir sistem geliştirdi. Bu sistem, sınıfın en düşük seviyelerine kadar ve etkili sistem olarak öne çıkıyor.

İklim krizi, gezegenimizi ve türümüzü tehdit eden en büyük sorunlardan biri. Ancak ne yazık ki hala yeterince ciddiye alınmıyor. Politikacılar ve yolcular ‘karbon sıfır’ golü ile etkileri üzerinde çalışsa da, her geçen yıl krizin etkileri daha net hissedilir hale geliyor.

Tamamen zaman içinde alınan önlemlerin etki oranı da düşüyor. Tam da bu amaçla karbon salınımını sınırlandırmanın yanında salınan karbonu yakalama ve yürütmeyi yürütebilen teknolojilere ihtiyacı duyuluyor. Bu tür sistemler zaman içinde geliştirilse de temel gereksinim Farklı endüstrilere uyumlanabilecek ve ‘uygun sistemler’ sistemleri geliştirilebilir. Yürütülen bir proje, bu noktada büyük bir adımı atmayı sağlamış gibi görünüyor.

Karbon yakalanarak dünyanın en yaygın kimyasallarından metanole dönüştürülebiliyor;

Pacific Northwest Ulusal Laboratuvarı’ndaki bilim insanları, yürüttükleri çalışma ile karbon yakalamayı daha erişilebilir ve uygun maliyetli hale getirme çabalarında bir atılım yapmışlar. Küçük bir dolap boyutunda karbon yakalama ve yerleştirme sistemi, karbonu yakalayıp çalıştırıyor ve ardından metanole dönüştürüyor.

Bu tür sistemlerin yaygınlaşmasının ortaya çıkması en büyük engel yayılımına neden olan endüstriler tarafından yüksek oranda bulunma. Ancak, yeni sistemle karbonun metanole dönüştürülmesi ve Maliyetinin de daha düşük olması, farklı sektörler için teşvik edici olarak değerlendiriliyor.

Metanol, inşaat malzemelerinden araba parçalarına pek çok üretim sürecinde kullanılır;

Bu da farklı bölümlerin bir araya gelmesi bu sistem ile hem karbon salınımlarını düşürmelerine hem de karbon sıfır hedeflerini yakalamalarına hem de metanol üreterek kullanabilmelerine ya da satabilmelerine olanak sağlanması.

Yeni sistem kömür, gaz veya biyokütle yakıtlı enerji santrallerinin yanı sıra çimento fabrikaları ve çelik fabrikalarına göre kullanıyor durumda. CO2 parçacıklarını yapısından yakalayarak, ayrıştırıp dönüştüren sistemlerin modifikasyonu geliştirilerek yaygınlaştırılması hedefleniyor.

İLGİLİ HABER

İklim Krizi Kraliçesi Kuş Türlerini Yok Ediyor: Türkiye’deki Kuş Popülasyonu Yarı Yarıya Azaldı

:
https://scitechdaily.com/the-least-costly-yet-scientists-unveil-a-new-carbon-capture-system/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.