e
sv

Kanser Tedavisi İçin ‘Akıllı İğne’ Geliştiriliyor: Vücudun Herhangi Bir Yerindeki Tümör Yok Edilebilecek!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Current Surgical isimli bir girişim, geliştirdiği akıllı iğne teknolojisiyle kanserli tümörlerin yapılabileceğini duyurdu. ABD’li şirket, 4 milyon dolarlık yatırım aldı.

Bilim insanları, her yüz binlerce insanın ölümüne yol açan kanserlerin tedavisi için operasyon yürütmeye devam ediyor. Şimdi ise 2020 yılında kuruldu, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Güncel Cerrahi isimli bir şirket, kanser mücadelesinde önemli bir adım attığını söylüyor.

TechCrunch’a göre şirket, bu hafta 3,2 milyon dolar yatırım alacağı ve toplam yatırımının 4 milyon ulaştığını duyurdu. önümüzdeki 24 ayda 6-8 mühendisi işe almayı planladığını söyleyen girişim, yatırımın bir ekip oluşturmak için gerekli sermayeyi elde edebileceğini belirtti. Peki Current Surgical kansere nasıl bir tedavi sunuyor?

Akıllı iğnelerle tümörlerin tedavi edilmesi amaçlanıyor

Al Mashal ve Chris Wagner isimli iki araştırmacı tarafından geliştirilen girişim, ‘akıllı iğneler’ üreterek tümörleri muayene etmek istiyor. Bu yapma, koruma ve radyasyon olmadan, tümörün etrafındaki organlara zarar veren kullanımlara gerek duyulması amaçlanıyor.

Geliştirilen teknoloji, kötü niyetli kitleleri yok etmek için ‘termal ablasyon’ adı verilen bir işlem kullanan iğnelere yerleştirildi. Ultrasonik sensörlerin teknolojide yöneten söyleyen şirket, bu şekilde doktorların sağlık çevresinde herhangi bir zarar organı tümörü gerçek zamanlı olarak görmeyi ve yok davetin sağlanmasını istediklerini söylüyor.

Bunun yanı sıra Current Surgical, organizmaların herhangi bir yerindeki tümörlerin kesin ve güvenli bir şekilde muayene edilebileceğini de ekliyor: “Teknolojimiz konusunda çok heyecanlıyız; çünkü iğnelerin küçük yetkin yeteneklerine sahibiz. ayrıca gövde herhangi bir yerindeki tümörleri kesin ve güvenli bir şekilde ulaşım ihtiyacını sağlama.”

İLGİLİ HABER

BioNTech, Kanser Aşısı Denemeleri İçin Merkez Açıyor: İlk Hangi Kanser Türünün Hedef Alınacağı Açıklandı

Kendini ‘yazılımı bir cerrahi platform olarak’ şirketindekilere ek olarak kronik ağrı, kardiyak aritmi gibi şeyler de dahil olmak üzere tümörlerin ardından birçok durumu tedavi etmek için çalıştırdığını yürüttüğünü söylüyor.

:
https://techcrunch.com/2023/02/21/current-surgical-is-developing-a-smart-needle-designed-to-treat-cancerous-tumors/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.