e
sv

Neuralink, İnsanlı Deneyler İçin “Beynine Çip Taktırmak İsteyen” Kişiler Aramaya Başladı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Elon Musk’un beynimize çip yerleştirmeyi hedefleyen şirketi Neuralink, 2020 yılından bu yana sürdürdüğü çalışmalarında önemli bir eşiği aşan ilk insan deneyleri için gönüllü aramaya başladı.

Neuralink’in beyne implante edilebilir çipini ilk duyurmasından bu yana üç yıl geçti. Bu süreç boyunca denemelerini sürdüren şirket çeşitli tartışmaların ortasında kaldı ve geçtiğimiz Mayıs ayında ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından onaylanmıştır. açıkladı.

Onay açıklamalarından sadece birkaç ay sonra Neuralink, web sitesinde bir duyuru paylaştı. insan deneyleri için Başvuruları açtığını duyurdu. Açıklamada çalışmanın detaylarına ve başvuru yapacak adaylara yönelik kriterlere de değinildi.

İnsan deneylerinin başlaması heyecan verici olsa da Neuralink’in test edeceği teknolojiler hiç de yeni değil.

Neuralink PRIME adlı projesi için gerçekleştireceği insan deneylerinde basitçe şunları yapacak;

  • İnsan beynine implant yerleştirilecek.
  • Yerleştirme işlemi cerrahi robotla yapılacaktır.
  • İmplant yerleştirildikten sonra arayüz üzerinden imleç ve klavye kontrollerinin yapılıp yapılamayacağı gözlemlenecektir.

Çalışma kapsamında Neuralink tarafından geliştirilen implant (N1), cerrahi robot (R1) ve beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) sistem yazılımı (N1 Kullanıcı Uygulaması) test edilecek. Konularla ilgili çalışmalar 6 yıldır Devam etmesi planlanıyor.

*N1 Kullanıcı Uygulaması

Ancak bu tür çalışmalar, yani felçli kişilerin bilgisayarları veya farklı cihazları beyin-bilgisayar arayüzü ile kontrol edebilmelerinin sağlanmasına yönelik çalışmalar bir süredir yapılıyor. Yani Neuralink, daha doğrusu Elon Musk, onun az önce hayalini kurduğu ürün.süper beyin bilgisayarı‘ projeden çok uzakta.

*R1 cerrahi robot

Musk, bu çalışma sayesinde bir gün insanların beyinlerine yerleştirilen çiplerle telepati deneyimi yaşayabileceklerini öngörüyor. yapay zeka ile etkileşime kadar Her şeyi yapabileceğini söylüyor. Ancak görünen o ki henüz yolun başındalar…

Neuralink’in ilk insan deneklerinden biri olmak için ne gerekiyor?

PRIME çalışmasına gönüllü olmak isteyenler 22 yaş üstü Servikal omurga yaralanması nedeniyle her iki kol veya bacakta felç olması veya Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastası olması. Aynı zamanda bu kişilerin “tutarlı ve güvenilir” bir bakıcıya sahip olmaları gerekmektedir.

Deneye başvuracak kişilerin aktif bir tedavi görmüş olmaları gerekmektedir. MR’a gerek yokBaşka implant bulundurmamalı, nöbet geçirmemiş olmalı ve manyetik stimülasyon tedavisi almamalıdır. Bu şartları taşımayan kişilerin başvuruları kabul edilmez.

Başvurular buradaki link üzerinden yapılmaktadır.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.