e
sv

Nükleer Patlamadan Korunmak İçin Evdeki En ‘Güvenli’ Yer Açıklandı (Umarız Deneme Fırsatımız Olmaz)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bilim insanları, ev içinde nükleer patlamaya yakalanması durumunda hayatta kalma ihtimalinin en yüksek olduğu konumlarını açıkladı. Ne yazık ki ‘en güvenli yer’ olarak tanımlanan konum, pek çoğumuzun evinde bulunan penceresiz bir oda.

Ülkeler arasında artan gerilim ile nükleer savaş tartışmaları yeniden ortaya çıkarken bilim insanları, yanıt merak edilen büyük bir soruyu cevaplamak için tuhaf bir araştırma gerçekleştirdi. AIP Yayıncılık’te Yayınlanan yeni araştırma, olası bir nükleer patlamada kapalı bir yerde hayatta kalmak için karşılaması gereken şartları ortaya koydu.

750 kilotonluk bir nükleer patlamayı simüle eden bilim insanları, patlamayla ortaya çıkan ve asıl öldürücü etkiyi yaratan şok harcamanın binada nasıl tüketildiğini gördü. Odalar, duvarlar, duvar köşeleri, kapılar, kapılar, kapı aralıkları ve koridorlar gibi tüm yapı özellikleri teselli katıldı.

Nükleer patlamada ev içinde en tehlikeli ve güvenli yerler:

nükleer patlama

Patlamanın 4 kilometre ila 50 kilometrelik etkisinin yürümesi, binalardaki koridorlar ve kapı aralıklarının bir tür rüzgar tüneli olarak işlevini görebileceği tespit edildi. Dolayısıyla bu alanları, şokun etkisini artırıyor ve çalıştırma katını bekat yükseltiyordu. Ayrıca pencerelerin yakını da çevreleyen saçılan açıklamalar nedeniyle yola çıkacaksınız.

Bir evin içinde patlamanın etkilerinden korunabileceğiniz en güvenli yer ise camsız bir oda idi. Hatta öyle ki, penceresiz oda patlamanın olduğu yöne baksa bile, patlamaya bakan duvarın köşelerine sığınmak da güvenli sayılıyordu.

Tabii patlamaya yakın bir noktadaysanız, bu güvenli noktaların hiçbirinde ne yazık ki işe yaramayacak. Ancak patlamanın merkezinden birkaç kilometre uzaktaysanız, en kısa sürede bu noktalarda bulunursanız hayatta kalma şansınız olabilir. Özellikle patlamanın en az 4 kilometre uzağındaysanız, seçeneği var olabilir. Umarız hiçbirimiz, bunların işe yarayıp yaramaması test etme şansımız olmaz.

İLGİLİ HABER

Muhtemel Bir ‘Nükleer Savaş’ Hakkında Korkunç Araştırma: 5 Milyar İnsan Aç Kalacak

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.