e
sv

Ortasına Bırakıldığınız Büyük ve Karmaşık Bir Labirentten Nasıl Çıkıp Kurtulabilirsiniz?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bir deney faresi yapamayacağı veya bir eğlence parkına gitme sonuçlarından çok fazla zahmetli görmeniz mümkün değil. Fekat oldu ya, denk geldiniz. Böyle bir durumda labirentten çıkmanın en iyi kapasitede faydası var.

Bir yazılım geliştiricisi veya bilimi kullanamayacağımız muhtemelen labirentleri sadece gazete muhabirlerinde görünendur. Bizim için sıradan bir beyin egzersizi olsa da da gardiyamız topluluk grupları için labirentler büyük önem taşır zira labirentler, birer gruplar problemdir.

Matematik probleminin de bir veya birden fazla çözümü vardır. Labirentler de öyledir ve eğer olursa da kendinize bir labirentin içinde buluverirseniz, en garanti şekilde içinden çıkabilmek için matematik kullanmalısınız.

Bir labirentten kurtulmanın 3 popüler yöntemi vardır:

Bunlardan ilki, yön belirleyerek ilerleyebileceğiniz “Duvar Takipçisi”dir.

Duvar takipçisi yöntem, aynı zamanda ‘sol el yönetim’ veya ‘sağ el yönetim’ olarak da bilinir. Bu yöntem, biraz uzun sürse de labirentin çıkışını bulmada etkili bir yöntem. Tek yapmanız gereken, bir elinizi seçmeniz.

Seçtiğiniz elin sınırında bulunan evin ellerini yaslamak ve çıkış bulana kadar eller duvardan ayırmadan duvarı takip etmek. Durmadan devam edersen her türlü çıkışa ulaşabilirsin.

Duvarsi takipçi yöntemine bağlı, dış kabuğu kapalı olan labirentlerde her zaman işe yarar ancak labirentin büyüklüğüne göre çok uzun sürebilen bir metottur.

Diğer yöntem ise bunun daha gelişmişi olan “Rehin tutması”dır.

zahmetli

Ayrık (duvarların dış sınıra bağlı olmadığı/sınırlarının kapatılmadığı) labirentler, labirente giriş ve çıkışlar labirentin dış duvarları üzerinde olmak kaydıyla duvar takipçisi yöntemiyle çözülebilir. Ancak labirentin içinden başlanılan yapılar bu yöntem kullanılırsa ve açık bir uç varsa, görüntülemez yere sürekli dönersiniz.

Adını John Pledge’den alan Pledge taahhütleri, bu sorunu çözüyor. Rehin’e bakmanız gereken şey, bir yön belirleme (kuzey, güney, batı ve doğudan herhangi biri) ve daha sonra bir engel ile karşılaşmaya dek o yönde ilerlemek.

Engele denk gelmenizin ardından engeli solunuza alın ve sol elinizin aynalarını yönlendirmeye devan edin, ilerlerken dönüşlerinizi sayın. Başlangıçta ilerlediğiniz yön tekrar ilerlemece ilerlemeye devam edin. Her engelde bu işlemi birleştir. Eğer yazıdan anlaması zor olduysa şemasından daha kolay anlayabilirsiniz.

En son ve en garanti olan yöntem ise “Trémaux tutması”dır.

Bu yöntem garanti altına alınması en uzun olanıdır. Trémaux bakışlarına göre labirentte harekete geçirmez zaman yolda iz yürütmeniz gerekiyor. Yakınlarda asla kaybolmuyorsunuz. Çıkmaza girdiğinizde izini takip ederek geri dönebilir ve çıkmaz sokağın başına bir işaret koyabilirsiniz ve oraya bir daha girmezsiniz.

Labirentlerden çıkış yapabilmek için başka bir yere gitmeyi de bulunma elbet ancak kesin olarak sizi labirentten çıkarabilecek olanlar bu üçüdür. Bu davranışımız patlamalar aynı zamanda yazılımlarda ve deneylerde de en sıkları kullanılan ve başarıya ulaşılanlardır.

İLGİLİ HABER

İnsan Beyninden İlham Alındı: Bir Robot, Kendi Başına Bir Labirentten Çıkmayı Başardı

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.