e
sv

Sevdiğiniz Oyunlar, Kariyer Beklentinizi Gösteriyor: İşte “Oyun” Deyip Geçmemek Gerektiğini Gösteren Araştırma

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Video oyunları ile kariyer beklentisi arasında bir bağ olduğu ortaya çıktı. 16 bini aşkın bir ihtimal ile yapılan araştırma, mesleklere göre beğenilen oyunlarda da farklı yönlerde olduğunu öne serdi.

Kimileri için hayatın getirdiği bir parçayı kabul olarak gören kimileri içinse vakit kaybından başka bir şey olmayan video oyunlarla ilgili bir araştırma yapıldı. Surrey Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir bilim grubu insanı ile Game Academy adlı şirket tarafından yapılan araştırma, video oyunların dikkat çekici bir yöneticinin izlediğinin önüne serdi. Oyuncuların oynadıkları oyun türü, nasıl bir kariyer umut içinde korumanın net bir göstergesiydi.

Video oyunları ile kariyer beklentisi arasında nasıl bir bağ olduğu, bugüne kadar ve bilinen önemsenen bir şey değildi. Ancak yapılan yeni araştırma, bunun önemli bir özelliğidir. Gelin hep birlikte 16 bin 33 etkisiyla İçerideki bu konukları dikkatle inceleyeceğiz.

Araştırma, Steam’de en çok oynanan 800 oyun üzerinden kullanım

Buhar

Bilim insanları, araştırma için dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam’i kullandılar. En çok oynanan 800 oyun üzerinden hareket eden uzman, şu çarpıcı sonuçlara ulaştılar:

  • BT uzmanları ile BT mühendisleri, daha çok duygusal ve platform oyunlarına yöneldiler.
  • Yöneticilerin tercihi ise RPG türündeki oyunlar oldu.
  • Diğer mühendisler ise strateji çıkarma tercih etmişlerdi.
  • Kadınlar tek oyunculu oyunlar daha fazlasını tercih ettiler.
  • Erkeklerin favorisi ise nişancı oyunları oldu.

“İşveren için çok önemli!”

Video oyun araştırması

Araştırmanın baş yazarı olarak süreci yürüten Dr. Anna-Stiina Wallinheimo, yapılan müdahale misafir için çok önemli olduğunu söyledi. Video oyunlarının sosyal insanlara kazandırıldığından bahseden Wallinheimo, işe alımında önemsenmiyor olsa da video oyunları sayesinde sosyal beceri de kazanan olan adayların çok daha yararlı olabileceklerini ifade etti.

“Üniversiteler, kariyerle ilgili oyunlara yönelsin”

üniversite

Çalışmanın ortak yazarları arasında yer alan Dr. Anesa Hosein de deposundaki ilgili açıklamalarda bulundu. Hosein’e göre üniversite gibi eğitim kurumları, Bilindik kariyer eğitim eğitimleri, video oyunlarına başvurmalılar. Ancak Anesa Hosein, bunun nasıl olabileceğine dair herhangi bir birlikte bulunmadı.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.