e
sv

Üzerine Teoriler Üreteceğiniz Birbirinden Tuhaf Gerçek Suç Dosyaları: Biri de Türkiye’de Yaşandı[18+]

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Gerçek suç dosyalarına ilginiz olsun ya da olmasın, birazdan bahsedeceğimiz vakalar o kadar ilginç ki, okurken hayrete düşmekten ve üzerine teori ortaya çıkaranten kendinizi alıkoyamayacaksınız.

Sahile vuran ayak parçaları, kapıya dayalı palyaço kostümlü katilarabasını hiç sürüğep 6 ay boyunca bulunamayan bir adam, 24 yıl boyunca bir bodrumda esir aldığına tecavüz eden baba…

Tüyler ürpertici hikâyeleriyle adli vaka yürütmen arasında ün kazanan olaylardan bazılarından varlığının gizemini sürdürüyor. Okurken hayrete düşmeye hazırsanız bazılarını mide bulandırıcı, bazılarını ise şoke edici bu gerçek suç dosyalarına bir göz atalım.

Washington sahillerine vuran kancaların ardındaki gizem.

kıyıya vuran ayakkabı

Washington ülkesindeki Salish Denizi kıyılarına 2007’den beri farklı yıllarda, içinde insan ayakkabıları olan en az 20 tane ayakkabı vurdu.

Günümüze kadar devam eden vakada, bulunan ayakların birçoğunun ortak noktası spor ayakkabı içinde yaşıyorlardı. 2017 senesinde Kanada’da yapılan bir operasyon ayaklarının insanların bedenlerinden doğal olarak kiralama iddiasıydı.

Ölü bedenlerden oyuncaklar bebekleri yapan bir araştırmacı.

anatoly oyuncak bebek

Anatoly Moskvin, genellikle dilbilim ve tarih üzerine uygulama yapan saygın bir yöneticidi. Yaptığınız eserler için sık sık mezarlıklara yürüyüşler.

2011 yılında polisin, mezar mezarlarını araştırmasıyla 26 yaşında eksik olduğu ortaya çıktı. Güvenlik kayıtları, polisleri Moskvin’e götüren ve adamın evinde gördüğü karşısında donup kaldılar.

Odada çokça oyuncak bebek vardı ve bu bebeklerin içi, mezardan alınmış çocuk cesedi parçalaryla yük. Moskvin, yakalandığında: “Kötü bir amacım yoktu, sadece bilimin bu güzel kız çocuklarını tekrar hayata döndürebileceği bir günün genişlemesini umut ediyorum.” dedi.

Onlarla konuşmalarını ve duygusal kurduğunu söyleyen Anatoly’nin yakalanmasının ardından şizofreni muayenesi koyularak bir akıl hastanesine yatırıldı.

Türkiye’nin faili meçhul seri katili ve “kesik hücre cinayetleri”.

kesik bacak cinayetleri

Türkiye’yi 2000-2001 yılları arasında kasıp kavuran “kesik hücre cinayetleri” varlığının gizemini koruyan dosyalardan. İstanbul’un bazı semtlerinde çöp konteynerlerine atılan 6 kadın, 2 erkeğe ait kesilmiş kesilmiş görüntü o pencereleri şaşkına çevirmişti.

Adli tıp incelemelerinin bölümlerina göre bu bölüm olarak tuzlu suda bekletilmiş ve kanı akıtılmıştı. Cesetlerin geri ölçümü ise hiçbir zaman bulunamadı. Bazı uzmanlara göre, 2001 yılında son bulan kesik hücreli cinayetleri çok fazla ses içerdiğinden tutuklu yakalandıktan sonra korkmuştu ve cinayet işleyişini bırakmıştı.

Kızını 24 yıl boyunca bir hapsedip ona tecavüz etti.

Josef Fritzl

Adını tarihi “asrın sapığı” olarak yazdıran baba, kendi öz kızını 24 yıl boyunca evinin bodrumunda esir tuttu. Yalnızca esirgemeyi yetmiyormuş gibi bir istediğine de senelerce tecavüz etti.

Josef Fritzl adlı sapık babasının kızı babasından kurtulduğunda 7 kucak ölüm ve kaçış o bodrumda yaşamışlardı. Neredeyse 1 yıl süren dava sonucunda Fritzl, ömür boyu akıl hastanesinde gözetim altında gözaltıkla cezalandırıldı.

Bowling salonunu ateşe vermek bilinmeze doğru çıktılar.

Las Cruces Bowlingi

“Las Cruces Bowling Salonu Katliamı” olarak bu bilinen olayda, 10 Şubat 1990 günü rutin günler çok farklı olacak. Salonun önüne gelen 2 adam bir anda silahlarını salonun müdürünün kızlarına yöneltti ve baba ile çocuklarını ofiste esir aldı.

Salonda çalışan tamirci ve 2 kızının daha gelişiyle onları da rehinelerin yanına götürdüler. Silahlı adamlar kasadan bir miktar para almışlardı ama bir kısmını bırakmışlardı. Bu, hücum risklerini ortadan kaldırıyordu.

Ekstra olarak çıkarken odadaki birden fazla ateş altında bırakmışlardı. Ancak, odada sağ kalan 3 kişi vardı. Zar zor polisi sorgulama durumunu anlattılar ama adamlar hiçbir zaman bulunamadı. Teorilere göre, bowling salonunun sahibi, arkadaşlar karteline bulaşmıştı. Saldırganlar ise ofiste bazı dosyaları arıyordu ve göz korkutmak amacıyla salonu yağmalayıp zarar verdiler.

‘Kuzuların Sessizliği’ filmine ilham olan seri katil, kurbanlarından birinin onu oynaması nedeniyle yakalandı.

Gary Heidnik

Gary Heidnik, infaz 6 grup evinin varlığı bodrumda kazdığı deliğe hapsetti. İlk kaçırdığı kadın, kuyunun içindeki lağım borusuna zincirli. Ayağacak kalk ya da ayaklarını uzatacak kadar yeri bile yoktu. Zamanları daha çok dünyaya mahkûm etmek için deliği büyütmek. Artık birkaç kurban burada birlikte yaşıyordu.

Kadınlardan bazı işkencelere ve korkunç yaşam koşullarına dayanamayarak öldü. heidnik, ölü bedenleri pişirip diğer tutsaklarına yediriyordu, hatta bedenlerden hafızalara bile gidiyor.

Heidnik, kadınlardan evlilik iyi bir iletişim kurdu ve evlenmeye karar verdiler. kadının doğal başka planlar vardı. Adamın güvenini kazandığında bir gün ailesini incelemek için izin istedi. Evden çıkar çıkmaz polise koştu. Heidnik böylece tutuklandı ve idam cezasına çarptırıldı.

Esrarengiz palyaçonun kim olduğu, çözülememiş bir sır.

marlene warren

1990 senesinde normal bir güneşin uyanan Marlene Warren’ın kapısını çaldığında olacaklardan tamamen habersizdi. Kapıyı açtığında karşısında, elinde “sen en iyisisin (sen en iyisin)” yazılı bir balon tutan palyaçoyla karşı karşıya kaldı.

Palyaço, Marlene’i çarpmadan vurdu ve bir daha bulunamayacak şekilde arabaya binerek kayıplara karıştı. Tuhaf olan şu ki, bindiği arabayı kiraladığı şirkete ulaştıklarında şirketin sahibi Marlene’in kocası olduğu ortaya çıktı.

Birkaç ipucundan yola çıkarak üretilen teorilere göre, palyaço bir kadındı. Bu kadının Marlene’in kocasının sevgilisi Sheila Keen olduğu sanılandu. Ancak hiçbir zaman yeterli kanıt bulunamayan ve bu dosya da “çözülemeyen vakalar” arasında kaybolup gitti.

Hastanede aniden kaybolan bir kadın ve 20 yıl sonra bulunan bir iskelet.

Carrie Selvage

Carrie Selvage, 1900 yılının Mart ayında sinir krizini ele geçirerek kaldırdı. Sabah olduğunda resimlerden biri içeri girdi ve Carrie ondan süt istedi. odadan çıkmak 5 dakika içerisinde geri dönen hemşire, satın alma yerinde bulunamadı. Carrie, her yerde arandı ama ondan geriye kalan hiçbir iz yoktu.

Olaydan 20 yıl sonra çok ilginç bir gelişme meydana geldi. Bir şirketin eski hastane binasını satın alarak makine fabrikasına dönüşye karar vermesiyle binayı yenilemeye başladı.

Çatıda bulunan küçük bir odayı açtıklarında oturur vaziyette duran bir iskeletle karşı karşıya kaldılar. Yanında mavi bir gecelik ve terlikler bulunuyordu. Üzerine komplo teorileri üretilse de ne olduğu kesin olarak hiçbir zaman bilinmedi.

Nişanlısının doğumu için yola çıkan adamın beden parçaları asla tahmin edilemeyecek bir yerde bulundu.

Matt Kawecki

Matt Kawecki, 28 Mart 2018’de uzak mesafen ilişkisi sürdürdüğü nişanlısı doğum yapacağı için Almanya’dan Polonya’ya doğru yola çıktı. Yolculuğun ilerleyen saatlerinde ona kimsenin ulaşamamasının ardından kayıp bildiriminde bulundular. 6 ay boyunca Matt’ten hiçbir haber alınamadı, ne telefonun sinyaline ne de arabasına ulaşılıyordu. Adeta arabasıyla birlikte hiçliğe karışmıştı.

6 ayın sonunda Matt’in ailesinin yaşadığı yerdeki komşuları ailenin evinin koktuğundan şikayet ederek büyücülerini kontrol etmelerini istediler. Matt’in annesi, babasının çatısına gittiğinde ölü beden parçalarıyla karşılaştı. Kıyafetler oğluna ait gibi kullanmak.

Polis, olay yerindeki kanıtları toplayıp yaptığı araştırmadan sonra ölüm görüntüsü intihar olarak tutuklandı. Ancak Matt’in ailesi, kullanım ayaklarını kullandıklarındaki ayakkabının içinde buldukları ve polisin vardığı hiçbir zaman güvenmediler.

Olaylar Doğum teorileriniz için yorumlara bekliyoruz…

İLGİLİ HABER

Cebinde Ömer Hayyam Şiiriyle Ölü Bulunan ”Somerton Adamı”nın 70 Yıldır Çözülemeyen Gizemi: Tamam Shud Vakası

İLGİLİ HABER

Bazı Cinayetler Bu Şekilde Aydınlatılıyor: Olay Yeri İnceleme Uzmanlarının Kullandığı Matematiksel Yöntemler

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.