e
sv

Adına Mezar Taşı Diken Bile Var: Tarihe Karışan ‘Hızlı Tarayıcı’ Internet Explorer Hakkında Yüzünüzü Gülümsetecek 7 Bilgi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bazı vedalar vardır ki, değerini geç anladığımız, arkasına bakmadan gider. Bu da Internet Explorer’a veda etmenin bir örneğiydi… Üzülmeyelim ve gözyaşlarımızı silmeyelim çünkü sizlere bir dönemin efsane tarayıcısı Internet Explorer hakkında insanları gülümsetecek bilgiler vereceğiz.

Geçtiğimiz şubat ayında hüzünlü bir vedayla hayata veda etti. İnternet Explorerözellikle yaşlı internet kullanıcılarını oldukça duygulandırdı. Hem üvey evlat muamelesi görmesi hem de diğer tarayıcıların indirilmesinde büyük rol oynaması ve “benzersiz hızı” ile bilgiye anında erişmemize katkıda bulunmasıyla kalbimizde büyük bir iz bıraktı.

Belki Internet Explorer’a ‘Tarayıcıların Babası’ diyebiliriz. Çünkü günümüz tarayıcılarının çoğunun yolunu açtı. Zamanla her şey gibi bu da geçerliliğini yitirdi ve popülerliğini yitirdi. Mezar taşı bile hafızasına diken oldu. efsanevi tarayıcı İnternet Explorer İşte şimdi sizi gülümsetecek bilgiler…

Internet Explorer’a ilişkin bilgiler:

  • Günümüzde tarayıcılar özgürse bunun tek nedeni Internet Explorer’dır.
  • ‘Nefret Etmeyi Sevdiğiniz Tarayıcı’ adında ironik bir reklam videosu var
  • Avustralya Explorer kullanıcıları için vergi getirdi
  • Anime severleri ikna etmek için maskot yarattılar
  • Rakiplerini şaşırtmayı seviyordu
  • Güney Kore çıkardığı yasayla kullanımını zorunlu hale getirdi.
  • Adına mezar taşı dikenler var

Bugün tarayıcılar özgürse bunun tek nedeni Internet Explorer’dır:

Aslında sizi şaşırtacak bilgiler arasında ilk sırada gelen tarayıcıların geçmişte ücretli olduğudur. Bugün her ne kadar saçma bir durum gibi görünse de bir zamanlar her tarayıcıda olduğu gibi bu da vardı. Internet Explorer’da ödendi. Ta ki kendisi bu durumu değiştirene kadar.

Microsoft, Explorer’ı işletim sistemine entegre edip ücretsiz olarak dağıtmasıyla sektörde büyük bir ivme kazandı. Sonraki Rekabetin gerisinde kalmak istemeyen diğer tarayıcılar Bunu Internet Explorer takip ediyor. Bunun için onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.

‘Nefret Etmeyi Sevdiğiniz Tarayıcı’ adlı ironik bir reklam yayınlandı:

Kendinize yönelik eleştirilere nasıl yanıt verirsiniz? Microsoft eleştirilere ironik bir şekilde yanıt veriyor. Şirket, Internet Explorer 9 sürümü için yapılan reklamda tarayıcısıyla alay etti. Tabii yeni sürümle birlikte artık eleştirilen özelliklerin de değiştiğinin altını çizdi. Şeytanın aklına bile gelmeyeceği bu reklam, sosyal medyada çok konuşuldu.

Vergi budur: Avustralya’da birisi Explorer kullanıcıları için ürünlerine vergi koydu:

internet explorerlı bilgisayar

Avustralya’da bir online satış şirketi hepimizi şaşırtacak bir karar aldı. Internet Explorer 7 sürümünün diğer tarayıcılarla karşılaştırılması Çünkü eski bir arayüzü var Çünkü Sitelerin düzgün görüntülenmesinde sorunlara neden oluyordu. Buna çözüm bulmak isteyen bir site sahibi %6,8 vergi koymaya karar verdi. Bu o dönem Internet Explorer 7 kullanıcıları için pek hoş bir durum olmasa da bizim için oldukça şaşırtıcı ve komikti.

Anime severleri ikna etmek için maskotu yarattılar:

anime karakterleri Ekmeğini yiyenler arasında Internet Explorer da vardı. Popülaritesini kaybetmeye başlayan tarayıcı, yeniden tahtı ele geçirme konusunda iddialıydı. Bunun için 2013 Asya Anime Festivali için Inori Aizawa adında bir anime maskotu tasarlandı. Beklenildiği gibi bu duruma anime severler yoğun ilgi gösterdi.

Belki çoğunuz bu maskotla daha önce karşılaşmamış olabilirsiniz. Çünkü bu maskot sadece Asya pazarında kullanıldı. Dünya çapında popüler hale gelmiş bir reklam çalışması değil.

Merhum, rakiplerine küçük sürprizler yapmayı seviyordu. Logonuzu rakip bir şirketin önüne koymak gibi:

Internet Explorer günlüğü

Netscape ile ciddi bir yarışa giren Microsoft, Internet Explorer 4’ün Sürümü Sonraki Rakibini şaşırtan bir sürpriz yaptı. Bu hareketin önceden düşünülmüş olması gerekirdi çünkü Internet Explorer’ın yeni sürümünün yayınlanmasının ardından Netscape çalışanları tuhaf bir manzarayla karşı karşıya kaldı. Netscape binasının önünde kocaman bir Internet Explorer logosu duruyordu.

Internet Explorer’ın bu sürprizine karşılık Netscape de gecikmedi ve yapıştırarak yanıt verdi. Şirketin Internet Explorer logosu yatay olarak yerleştirilmiştir. kendi maskotun koymak.

Güney Kore çıkardığı yasayla kullanımını zorunlu hale getirdi:

güney kore bayrağı

Güney Kore’nin Internet Explorer için yasa çıkarması şaşırtıcı ama nedeni aslında uyumluluk sorunu. Ülkenin Bankacılık ve e-ticaret için kullanılan sistemlerInternet Explorer tarayıcısında mevcut ActiveX Eklenti Gereklidir. Bu durum Internet Explorer kullanımını gerektirmektedir.

Beklenenin aksine yasa uzun süre yürürlükte kalmadı. 90’ların sonunda yürürlükten kaldırıldı.

Bizimkisi aşk-nefret ilişkisi: Onun adına mezar taşı dikenler var

internet explorer'ın mezar taşı

Güney Kore, Internet Explorer’ı o kadar çok seviyor ki sürekli gündemde: Geçtiğimiz aylarda ülkede bir mühendis uzun yıllar hatırlanacak Çalışmaya başladı. Internet Explorer kullanımdan kaldırıldıktan sonra mezar taşı inşa etmek çok muhteşem bir iş yapılmış. “Tam bir baş belasıydı. Ancak ilişkimize aşk-nefret ilişkisi derdim çünkü Explorer bir zamanlar bu alana hakimdi.Şöyle ironik bir ifade de var. Şahsen Süleyman Çakır’a cenaze namazı kılan, Mevlid okuyan ülkemiz insanlarının bu olayı yabancılara kaptırmamaları gerekirdi.

ALAKALI HABERLER

Bir Yazılım Mühendisi, Durdurulan Internet Explorer için Bir Mezar Taşı Oluşturdu

Internet Explorer Şubat ayında vefat etmiş olsa da halefi Microsoft Edge’i bize bıraktı. Daha modern ve kullanımı kolay arayüzüyle dedesinin izinden giderek popüler tarayıcılar arasında üst sıralarda yer alıyor.

Peki Internet Explorer hakkında ne hatırlıyorsunuz? Cevaplarınızı yoruma bekliyoruz…

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.