e
sv

Amazon, Bir Ürünü Almadan Önce Mutlaka Baktığımız ‘Yıldız’ Sistemini Değiştiriyor

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Amazon’un ürün derecelendirme sisteminde değişiklik yapacağı ortaya çıktı. Almanya ve Hindistan’da test edilen yeni sistem, Amazon kullanıcılarının kafasını bir süre karıştıracak gibi görünüyor.

Dünyanın en popüler e-ticaret platformlarından biri Amazonkullanıcıların kafasını karıştıracağı garanti edilen yeni bir özelliği test etmeye başladı. Amazon’un Hindistan ve Almanya’daki web sitelerinde ve mobil uygulamalarında tespit edilen yeni özellik, platformun yeni bir özelliği. değerlendirme Sisteme geçeceğini ortaya koyuyor. Yakın zamanda Türkiye’deki Amazon kullanıcılarını etkilemesi muhtemel yeni özelliğe gelin yakından bakalım.

Derecelendirme sistemlerini biliyorsunuz; kullanıcılar tarafından satın alınan ürünler Bir ila beş yıldız verinÜrünü ve satın alma sürecini değerlendirmelerine olanak tanır. Hemen hemen her e-ticaret platformunda bulunan bu özellik, kullanıcıların bir ürünü satın almadan önce ön bilgi sahibi olmasına yardımcı oluyor. Sonuçta bir üründe binlerce yorum ve 5 yıldız varsa o ürün kötü olma ihtimali daha düşük. Amazon’un üzerinde çalıştığı yeni özellik tam da bu sisteme odaklanıyor.

Öncelikle Amazon’un mevcut derecelendirme sistemine bakalım

Amazon derecelendirme sistemi

Yukarıdaki ekran görüntüsünü Amazon’un web sitesinden aldık. Oylama sistemi anlamak ne kadar kolay sen de görebilirsin. Örneğin Razer Basilisk X HyperSpeed ​​oyuncu faresi bugüne kadar 20 binden fazla inceleme ve ortalama 4,5 yıldız aldı. Yani bu popüler ürün genel olarak beğenildi. Almanya ve Hindistan’da test edilen yeni özellik bu kısmı tamamen değiştirecek.

Amazon’un yeni derecelendirme sistemi böyle görünecek

Amazon

Kullanıcılar Amazon’un yeni derecelendirme sisteminde buna benzer bir tasarımla karşılaşacaklar. Önce 1 ile 5 arasında bir sayı ve bu sayının hemen sağında tek bir yıldız bulunacak. Sayı kısmı ürünün kaç yıldız aldığını gösterecektir. Bunun hemen yanında parantez içinde “5 yıldız” ibaresi ve bunun hemen sağında yüzde oranı içerecektir. Bu oran size söz konusu ürüne ilişkin yorumların yüzde kaçının 5 yıldız verdiğini söyleyecektir. Yukarıdaki örneği açıklayalım: Google Pixel 7 için yapılan tüm yorumlar sonucunda bu ürünün yıldız puanı 4,3 oldu. Ürünü değerlendiren kullanıcıların yüzde 69’u Google Pixel 7’ye 5 yıldız verdi.

ALAKALI HABERLER

Amazon, Binlerce Müşteri Yorumunu Tek Paragrafta Özetleyen Yapay Zeka Özelliğini Tanıtıyor

Yeni tasarımın ürünün aldığı 5 yıldızlı derecelendirme yüzdesini göstermesi faydalı olabilir. Yani ortalama yıldız derecelendirmesi düşük Bir üründen tamamen memnun kalma olasılığınız nedir? anlayabilirsin. Ancak ürünün toplamda kaç kez değerlendirildiğinin gösterilmemesi, ürünün ne kadar popüler olduğunun belirsiz kalmasına neden olacaktır. Sonuçta çoğu insan için 20 bin yoruma sahip 4,5 yıldızlı bir ürün, 100 yoruma sahip 5 yıldızlı bir üründen daha güvenilirdir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.