e
sv

Adobe, 20 Milyar Dolara Satın Almaya Çalıştığı Figma’nın Rakibi “Adobe XD”yi Kapatıyor

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Adobe, bir süredir satın almaya çalıştığı Figma’nın benzeri olan “Adobe XD” isimli hizmetini sonlandırıyor. Hizmeti geçmişte satın alanlar hizmeti kullanmaya devam edecekler. Ancak diğer kullanıcılar için böyle bir şey mümkün olmayacaktır.

Dünyanın en büyük grafik ve medya yazılım şirketlerinden biri olan Adobe, bir süredir Figma isimli platformu kullanıyor. satın almak meselesiyle gündemde. Aslında partiler anlaşmada. Adobe, Figma için 20 milyar doları feda etti. Ancak resmi makamların bu satın alma işlemini onaylaması ve Avrupa Birliğibunun için fazla değil hoş karşılanmıyor benziyor.

Tüm bunların gölgesinde Adobe’den dikkat çekici bir hamle geldi. Firma Figma ile aynı işi yapıyor. Adobe XD Arayüz tasarım programının fişini çekti. Aslında durum şu; Şimdiye kadar Creative Cloud üzerinden sunulan hizmet, şu an itibariyle kaldırıldı. Şu ana kadar Adobe XD platformu satın almayan kullanıcılarbu uygulamaya erişemediler.

Destek yalnızca geçmişte satın almış olan kullanıcılara sağlanacaktır!

Adobe XD'nin fişi çekiliyor

Konuyla ilgili açıklama yapan kişi ise şirketin üst düzey yöneticilerinden Anais Gragueb oldu. Gragueb, Adobe XD’nin bugüne kadar hizmeti satın alan kullanıcılara sunulduğunu söyledi. desteklenmeye devam edecek söylenmiş. Ama bu ne zamana kadar Devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Adobe’den konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

ALAKALI HABERLER

Adobe, Yapay Zeka Destekli Abonelik Sistemi Oluşturuyor: Aboneler Yasalara Karşı Bile Desteklenecek!

Açıkça söylemek gerekirse bu hareket şaşırtıcı değil. Çünkü Adobe XD ve Figma sektördeki iki büyük rakipti. Her iki platform da aynı amaca hizmet etti ve benzer özellikler sağladı. Adobe’nin Figma’yı satın alması, XD’nin işlevsiz ve hatta gereksiz olduğu anlamına geliyor. Sonuç olarak şirket Adobe XD üzerinde daha fazla çalışıyor. kaynakları harcamak istemiyor benziyor. Tabii Adobe’nin Figma’yı satın alması engellenirse o zaman bambaşka şeylerden bahsediyor olabiliriz.

Kaynak :
https://www.theverge.com/2023/6/22/23769586/adobe-xd-discontinued-shutting-down-figma-design-app

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.