e
sv

DWG Uzantılı Dosyaları Açmak İçin Kullanabileceğiniz 7 Program

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

DWG uzantılı dosyaları oluşturduğunuz bilgisayarda açmazsanız ve bilgisayarınızda açmak istediğiniz Windows veya macOS işletim sistemine uygun bir program yoksa dosya açılmayacaktır. DWG dosyası nasıl açılır sorusunu yanıtladık ve DWG dosyasını açmak için kullanabileceğiniz programları anlattık.

Genel olarak tasarımlar, haritalar, geometrik veriler ve bazı görseller DWG dosya formatına sahiptir. Bu dosyalar Windows ve macOS işletim sistemlerinde yüklü olmayan yazılımlar aracılığıyla oluşturulur. Çünkü Bir DWG dosyasını açmak için Aynı yazılıma da ihtiyacınız var. Bir DWG dosyası açın Zor değil ama önceden bir veya birkaç yazılımı indirmenizi gerektiren bir süreç.

Peki bir DWG dosyası nasıl açılır? Bunu yapmanın en kolay yolu, dosyanın kaynağından bu dosyanın hangi yazılımla oluşturulduğunu öğrenip ya bu yazılımı bilgisayarınıza kurmanız ya da yazılımın kurulu olduğu başka bir bilgisayarı kullanmanızdır. Elinizde gizemli bir dosya varsa Bir DWG dosyası açın İşlem için kullanabileceğiniz farklı yazılımlar da bulunmaktadır. DWG dosya açma programları Geline daha yakından bakalım.

En iyi DWG dosyası açma programları:

  • İrfanView 4.57
  • Ücretsiz DWG Görüntüleyici 5.4.0.11
  • Adobe Illustrator CC
  • AutoCAD DWG’den PDF’ye 2010
  • DWG TrueView
  • Dosya Sihri
  • Autodesk Görüntüleyici

İrfanView 4.57

IrfanView uzun yıllardır dosya görüntüleme dünyasında yer alan güvenilir bir programdır. Programdan aklınıza ne geliyor, ne gelmiyor? Neredeyse tüm dosya formatlarını açma görüntüleyebilirsiniz. IrfanView 4.57 sürümü aynı zamanda küçük resim düzenleme gibi farklı özellikler de sunuyor. Dosyada değişiklik yapamazsınız ancak DWG dosyasını başarıyla açabilirsiniz.

Ücretsiz DWG Görüntüleyici 5.4.0.11

Ücretsiz DWG Viewer 5.4.0.11 aracılığıyla DWG, DXF, AutoCAD DWF ve CSF uzantıları Dosyaları kolayca açabilir, görüntüleyebilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Üstelik program üzerinden açtığınız dosyaları JPEG formatında kaydederek DWG dosyası nasıl açılır sorusuna veda edip program üzerinden dosyayı tekrar yazdırabilirsiniz.

Adobe Illustrator CC

Adobe Illustrator CC, Adobe tarafından geliştirilmiştir ve piyasada en yaygın kullanılan tasarım programlarından biridir. Program aracılığıyla yalnızca DWG dosyalarını açamazsınız, aynı zamanda Programa aşina iseniz Ayrıca dosya içeriğinde değişiklik yaparak farklı formatlarda da kaydedebilirsiniz. Elbette Adobe Illustrator CC ücretli bir programdır.

AutoCAD DWG'den PDF'ye 2010

AutoCAD DWG to PDF 2010, tüm kullanıcıların bir daha DWG dosyası nasıl açılır sorusunu asla sormamaları için gerekli olan programdır. Çünkü onu program aracılığıyla açtığınızda DWG dosyasını PDF formatına dönüştürerek, Her bilgisayarda, hatta online platformlarda açılmasını sağlayabilirsiniz. Program ücretli olsa da ücretsiz deneme süresi boyunca çalışmalarınızı yaptırabilirsiniz.

DWG TrueView

2D ve 3D DWG dosyalarını DWG TrueView programı aracılığıyla başarıyla açabilirsiniz. Program üzerinden sadece DWG dosyalarını değil DWF ve DXF dosyalarını da sorunsuz bir şekilde açabilirsiniz. DWG TrueView, Autodesk yazılım sisteminin bir parçası Düzenlemek değil, yalnızca görüntülemek isteyen kullanıcılar için ideal bir programdır.

File Magic programı sadece DWG dosyalarını açmakla ilgili değil, aynı zamanda aklınıza gelebilecek her şeyi açmakla da ilgilidir. Tüm programlar için tüm dosya formatları Açılış konusunda da iddialı. Farklı programlarda kullanılan belgeler, sunumlar, elektronik tablolar, fotoğraflar, DVD içerikleri, müzikler, sesler ve ortak dosya formatları File Magic ile kolayca açılabilir. Doğrudan ikili formatta desteklenmeyen formatları açabilirsiniz. File Magic’in her evin ihtiyacı olan bir program olduğunu söyleyebiliriz.

Autodesk Görüntüleyici

DWG dosyasını açmak için gerekli kanın bulunduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü Autodesk Viewer bir program değil, bir web sitesidir. Bilgisayarınıza herhangi bir program indirmeden, Autodesk Viewer web sitesi üzerinden DWG başta olmak üzere birçok farklı formattaki dosyaları açabilirsiniz. Üstelik platformda yer alan paylaşım özelliği sayesinde açtığınız dosyaları başka kişilerle de kolaylıkla paylaşabiliyorsunuz.

DWG nedir?

Genel olarak DWG tasarım programlarında oluşturulan Dosyaların dosya formatıdır. DWG dosyaları, AutoCAD, BricsCAD, GstarCAD, DraftSight, IntelliCAD ve Open Design Alliance gibi programlar başta olmak üzere hemen hemen tüm tasarım programlarında oluşturulur.

Tasarımcılar benzer programlar kullandıkları için DWG formatındaki dosyaları kendi aralarında aktarabilir, paylaşabilir ve düzenleyebilirler. Fakat Çünkü herkesin bilgisayarında tasarım programı yok Bu tür dosyalar ya farklı formatlarda paylaşılmalı ya da bu tür dosyaları sık sık görüntülemeniz gerekiyorsa DWG dosya açma programlarından birini kullanmalısınız.

DWG dosya açma programları nasıl kullanılır?

dwg dosyasını aç

Yukarıda listelenen DWG dosyası açma programları genellikle en sık kullanılan yazılımlardır. Ancak bu programlar çoğunun yalnızca görüntüleme ve paylaşma özellikleri vardır. Bazıları dosyada değişiklik yapmanıza izin verir ancak dosya içeriğini düzenlemek için bir tasarım programına ihtiyacınız vardır.

DWG dosya açma programlarının kullanımı son derece basittir. Size en uygun programı indirin, kurun ve dosyanızı açın. Bunu normal bir şeyle kıyaslayamazsınız. Bir görüntüye 3D gözlükle bakmak gibi. Düşünebilirsin. Bu programlar sadece aracıdır. Eğer böyle bir program kullanmak istemiyorsanız DWG dosyasını gönderen kişiden PDF veya JPEG dosyasını isteyiniz. Tasarım programları aracılığıyla dosya formatını değiştirmek çok daha kolaydır.

DWG dosyası nasıl açılır sorusunu sizler için yanıtladık ve kullanabileceğiniz şu bilgileri sunduk: En iyi DWG dosya açma programlarını listeledik. Bazı programlar ücretli abonelikle çalışır ancak hepsinin ücretsiz deneme sürümü vardır. DWG dosyalarını sık sık açmıyorsanız kısa süreli kullanım için ücretsiz deneme sürümünden yararlanabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.