e
sv

Ctrl+Alt+Del Komutu İçin İki Elinizi Birden Kullanmak Zorunda Kalmanızın Ardında Yatan İlginç Neden

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Tek elinizde bir şey tutarken aynı anda basamayacağınız bu tuşların neden bu şekilde seçildiğini merak etmiş olabilirsiniz. Bunun nedeni ise 1980’li yılların başlarına kadar uzanıyor.

Sistemi yeniden başlatmak veya Windows’ta görev yöneticisini çalıştırmak için kullanılan bir klavye kısayolu. Ctrl+Alt+DeleteControl ve Alt tuşlarına aynı anda basarken, Sil tuşuna basılmasıyla gerçekleştirilen bir tuş kombinasyonu olarak hayatımızda var.

Her iki elin de kullanılmasını gerektiren bir tuş kombinasyonu olduğundan kullanımı zor olabilir. Bu komut, kafası karışan bilgisayarlar için en etkili ilaç olarak biliniyor ancak bazen kullanıcıyı rahatsız edebiliyor. Hikayesi çok eskilere dayanıyor.

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan kişisel bilgisayarlar 1980’li yılların başından itibaren kullanılmaktadır.

komut tuşları

Komutun ortaya çıkışında, IBM’deki çalışanlar tarafından imzalanır. Şirketin kişisel bilgisayar projesi üzerinde çalışan araştırmacılar, bir programlama sorunuyla karşılaştıklarında tüm sistemi yeniden başlatmak zorunda kaldılar.

Kullanıcı tarafından sistem yeniden başlatıldığında yapılan hafıza testleri zaman kaybına neden oluyordu.

David Bradley

Bunun üzerine IBM mühendisi David Bradley, bellek testleri çalıştırmadan sistemin yeniden başlatılmasına olanak tanıyan bir kısayol komutu oluşturdu.

Başlangıçta bu amaç için Control+Alt+Escape tuşları seçilmişti.

ctrl alt sil

Bu tuşlara aynı anda tek elle basılabildiğinden sistemin yanlışlıkla yeniden başlatılmasını ve veri kaybını önlemek için kullanılırlar. Escape yerine Sil tuşu tercih edildi.

Mühendisler ilk etapta geliştirdikleri yazılımları kendileri için ve hata yapmamak adına geliştirdiler. anahtarlar çok uzakta Seçtikleri bu komut daha sonra Microsoft’un geliştirdiği işletim sisteminde kullanıldı.

Microsoft’un kurucularından Bill Gates, yıllar sonra bu konuyla ilgili samimi bir itirafta bulundu.

fatura kapıları

Bloomberg Küresel İş Forumu’nda düzenlenen bir panelde konu hakkında kendisine sorulan soruyu yanıtlayan Bill Gates, bu komutun tek tuşla yapılabileceğini söyledi; Ancak o dönemde IBM klavyesini tasarlayan kişi onlara tek bir tuş bile vermek istememiş ve bu nedenle düşük seviyede programlama yapmışlardır. Bunun bir hata olduğunu söyledi.

Bill Gates “Bana kalsaydı bu fonksiyon tek bir tuştan ibaret olurdu.” Ctrl+Alt+Delete kısayolunu beğenmediğini belirtti.

ALAKALI HABERLER

Apple Klavyelerindeki Bu Garip Döngü Sembolü Nedir?

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.