e
sv

Apple, iPhone 15 Pro’ların Neden “Renk Değiştirdiğini” Açıkladı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple’ın yeni iPhone 15 serisi bu kez Pro modellerinin “renk değişimi” ile gündemde. Konuya resmi destek sayfasında açıklık getiren Apple, tartışmalara son verdi.

İkonik Lightning portuna iPhone 15 modelleriyle veda eden Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni iPhone’larla ilgili yalan haberlerle uğraşmak zorunda kalıyor. BENPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinin titanyum çerçevesi renk değiştirdi tıpkı iddiaları gibi…

Pro modellerinde titanyum elementini kullanan Apple, çok daha hafif ve aynı zamanda çok daha dayanıklı bir telefon üretmeyi hedefledi. iPhone 15 Pro Max, bükme testleri sırasında arka camının kırılmasıyla başarısız olsa da cihazların titanyum çerçevesi, içindeki hayati birimlerin zarar görmesini engelliyor. Ancak titanyum kullanmanın başka bir bedeli var: Oksidasyon!

Konuyu yeni öğrenen ve merak edenler için iPhone 15 Pro’nun çerçevelerinde meydana geldiği söylenen “renk değişimi” şu şekilde görünüyor:

iphone'un renk değişimi

Evet biraz kirli görünüyor ama özellikle cilt temasının yoğun olduğu bölgelerde renginin değişmiş gibi görünmesi bize ilk ipucunu veriyor.

Çeşitli sosyal medya hesaplarında konuyla ilgili yapılan paylaşımlar yanıltıcı ifadeler içeriyor:

darkweb haberleri
Evet, Apple resmi destek sayfasında konuyla ilgili bir açıklama yaptı ancak bu açıklamanın “kılıf kullanımı” veya mevcut “renk değişikliği” ile hiçbir ilgisi yok. Takip ettiğiniz haber kaynakları teknolojiyi doğru takip etmiyorsa ne yazık ki yanıltıcı bilgiler almışsınızdır. Birlikte düzeltelim.

iPhone 15 Pro’nun rengi neden değişiyor?

Teorik olarak aslında görüntülerde bir renk değişikliği değildir, oluşmasının nedeni ise çerçevedeki titanyumun elimizdeki yağlardan dolayı “oksidasyona” uğramasıdır. Ancak bu oksidasyon kalıcı değildir ve pas gibi zarar verici değildir.

Asılsız haberlerde yanılgılara ne sebep olur? “Kılıfsız kullanın” uyarısı Bugüne kadar satışa sunulan tüm iPhone modelleri için telefonları çizilmelere, toza ve kire karşı korumak amacıyla yapılmıştır.

Bu arada renk değişimi meselesinin Apple’ın telefonu açtıktan sonra fark edip “ayyyyyyyyyy” dediği bir şey olmadığını söyleyelim, bilinçli olarak yapıldı 🙂

Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max’teki renk değişiminin nedenini şu şekilde açıklıyor;

elma açıklama sayfası

“iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max için cildinizdeki yağ, dış bandın rengini geçici olarak bozabilir. iPhone’unuzu yumuşak, hafif nemli, tüy bırakmayan bir bezle silmek orijinal görünümünü geri kazandıracaktır.”

Bu bildirim şu anda yalnızca Apple’ın ABD pazarına yönelik İngilizce destek sayfasında mevcuttur. Aynı sayfanın Türkiye pazarına yönelik Türkçe versiyonunda ise iPhone 15’lerdeki renk değişimine ilişkin ek bir bilgi yer almıyor.

Aynı destek sayfasından görebileceğiniz gibi “kılıfsız kullanın” uyarısı sadece iPhone 15’leri değil tüm iPhone’ları toza, kire ve çizilmelere karşı korumak için yapılıyor. Elbette çizilme riskiniz varsa hem iPhone 15 Pro’yu hem de diğer tüm iPhone’ları kılıfsız kullanabilirsiniz.

iPhone 15 Pro’nun rengini iyileştirmek için alkollü ıslak mendil, çamaşır suyu veya deterjanlı bez kullanmayın!

Apple’ın iPhone temizliği konusunda önemli bir uyarısı daha var: “iPhone’unuzda parmak izine dayanıklı oleofobik (yağ itici) kaplama gecerli. “Temizlik ürünleri ve aşındırıcı malzemeler bu kaplamayı azaltır ve iPhone’unuzu çizebilir.”

Ayrıca söz konusu “oleofobik” kaplama, Apple’ın titanyum kullandığı durumlarda yer almıyor. Titanyum yüzeyi vücudumuzdan iletilen yağı o bölgede tuttuğu için zararsız oksidasyon, rengin farklı görünmesine neden olur. Nemli bez bu yağı titanyum yüzeyinden uzaklaştırdığında renk eski durumuna döner.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.