e
sv

iPhone 15 Kullanıcıları, Type-C’ye Geçişin Ardından CarPlay’in Çalışmamasından Şikâyetçi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sorun iOS sürümüyle, araçlarla, kablolarla ya da doğrudan iPhone 15 ailesiyle ilgili olabilir. Orijinal kabloyu kullanmak bazı kullanıcıların sorununu çözerken bazılarının sorununu çözemedi.

Apple karışık inceleme puanlarıyla piyasaya sürüldü iPhone 15 ailesiradikal diyebileceğimiz değişikliklerle geldi. Tabi bunların en büyüğü şu anda”teşekkürler“Buna c tipi girdi demeye geldik. Ancak uzun yıllardır yıldırımların girmesiyle ilerleyen serüvenimizde bu keskin geçiş sanıldığı kadar kolay olmayacak gibi görünüyor.

Çünkü bazı kullanıcılar iPhone aksesuarlarını kullanmak istediklerinde sorun yaşayabiliyorlar. Özellikle son günlerde sıkça karşılaşılan bir durum. Araba Oynatma Sorunu ele alacağız. Kablolu kullanımda algılama sorunu yaşayan bu sorun daha önce yaşananlarla benzerlik taşıyor yıldırım girişi ile iPhone modellerinde neredeyse görünmezdi.

iPhone 15’ler Type-C kablolar konusunda seçici davranıyor.

iPhone 15 Tip-C

Bildiğimiz gibi yeni araçlarda tip-c portlarını görmeye başladık. Bunların dışında önceki modellerde A tipi çıkış bulunmaktadır. iPhone 15 Her iki tarafında Type-C olan bir kabloyla birlikte gelir. Sahip oldukları kabloları (a tipinden c tipine) kullanan kullanıcılar, telefonu araca bağladıklarında cihazın şarj olduğunu ancak CarPlay’in Öyle olmadığını görüyorlar.

Apple tip-c kablo

Bayide çalışan bir kullanıcı bunu farklı araçlarla denemiş ve hepsinde aynı sonucu elde etmiş. Ancak Apple tarafından yayınlandı CarPlay kabloyu kullanırken sorunsuz çalıştı. Ancak Apple’ın kablosu başka bir kullanıcıda işe yaramazken şaşırtıcı bir şekilde farklı tip-a/tip-c kablolar çalıştı. Konu bu noktaya gelince sorunun iPhone’da mı, arabada mı, yoksa kabloda mı olduğunu anlamak zorlaşıyor. Tabii iOS 17’den kaynaklanma ihtimali de yüksek.

CarPlay’in VPN açıkken çalışmadığını ancak kapatıldığında çalıştığını söyleyen bir kullanıcı da var. Nasıl bir çözümün sorunu ortadan kaldıracağını hep birlikte göreceğiz.

ALAKALI HABERLER

Apple, iPhone 15 Profesyonellerinin Neden “Renk Değiştirdiğini” Açıklıyor

ALAKALI HABERLER

iPhone 14 sahibi birinin 6 bin TL daha pahalı olan iPhone 15’e geçmesine gerek var mı?

ALAKALI HABERLER

iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro ve 15 Pro Max arasındaki farklar nelerdir?

ALAKALI HABERLER

Apple’ın Övdüğü iPhone 15 Serisinin Hayal Kırıklığına Uğratan Özellikleri

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.