e
sv

Bilgisayarınızdaki Sabit Disk Performansını Ölçmeye Yarayan ‘HDD Sentinel’ Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni edindiğiniz ya da kullanmakta olduğunuz HDD ya da SSD sabit diskinizin performansını aldığınız ve çabalarınızı tespit ederek ortadan kaldırmak için Hard Disk Sentinel ya da adıyla bilinen HDD Sentinel programını kullanabilirsiniz. Gelin HDD Sentinel nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır tüm ayrıntılarla görelim.

Yeni bir SSD ya da HDD sabit disk incelemeleri zaman onun sonuçlarını ölçerek gerçekten vaadediliği gibi bilgisayar çalışmasını gösterdiğini gör. Aynı şekilde eğer bir kullanıyorsanız kullanıyorsanızta kullandığınız bu tür bir sabit diskiniz varsa onun da edinilerek kolayca bu hataların ortadan kaldırılması ya da sorun çözülmüyorsa yenisini almak en iyi seçenektir. İşte bu merkezde HDD Sentinel giriyor.

Hard Disk Sentinel ya da adıyla HDD Sentinel; bilgisayarınızdaki SSD ve HDD gibi sabit disklerin performansını ölçebileceğiniz, ihtiyaçlarınızı tespit ettiğiniz ve bu mesafeleri ortadan kaldırabileceğiniz bir programdır. Ayrıca program, USB ile bağlantı kurmak diğer diskler için de bu işlemi yapıyor ve sorunlar için öneriler sunuyor. Gelin HDD Sentinel nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır tüm ayrıntılarla görelim.

hdd nöbetçi

HDD Sentinel nedir?

Heartfelt Development Services tarafından geliştirilmiş olan Hard Disk Sentinel ya da bilinen adıyla HDD Sentinel; bilgisayarınızdaki SSD, HDD gibi sabit disklerle beraber IDE, SATA, NVMe, SCSI, SAS ve USB sürücülerinin de performans ölçen, sorunları tespit eden, bu sorunları çözen ve çözüm için öneriler sunan bir yazılımdır.

HDD Sentinel ilk kez 2005 yılında yayınlandı. O günden beri geliştiriciler yazılım güncellemeler eklemeye devam ediyor. Son olarak HDD Sentinel 5.70 yayında ve 5.70.12 de beta olarak girişe sunulur. HDD Sentinel programı DOS, Windows ve Linux işletim sistemine sahip bilgisayarlarınızda kullanabilirsiniz.

HDD Sentinel ne işe yarar?

hdd nöbetçi

HDD Sentinel, sabit disklerinizin ve sürücülerinizin sonuçlarını test eder. Ancak diğer alternatif programlardan farklı olarak, kullanıcıların erişimlerinin çözer ve hatta önerileri sunar. Bu uzantı bir antivirüs yazılımına benzetilen HDD Sentinel, gerekli kullanıcıların acil yedekleme planlarına da yönlendirebilir.

HDD Sentinel yazılımında bulunan 7 sekme üzerinden tüm kontrollere ve değerlere ulaşım. Tatilin sunduğu sekmeler ve özellikleri şu şekilde;

  • Genel Bakış sekmesi üzerinden sabit diskinizin genel sağlık hizmeti almak. Sıcaklık sekmesi üzerinden mevcut, toplam ortalama, maksimum ve minimum sıcaklık değerlerini inceleyin.
  • SMART sekmesi üzerinden sabit diskinizin üretici tarafından tanımlanan özelliğini görüntüleyin.
  • Bilgi sekmesi üzerinden model türü, disk gösterimi, seri numarası, disk yüksekliği, taşıma, ağırlık gibi bilgileri toplama.
  • Log sekmesi üzerinden HDD Sentinel tarafından sabit diskiniz hakkında bir analiz odasını görüntüleyin.
  • Disk Performance sekmesi üzerinden sabit diskinizin sahip olduğu değerleri görüntüleyin.
  • Alerts sekmesi üzerinden bir problemin oluşturduğu zaman bilgileri bildirimlerini özelleştirebilirsiniz.

HDD Sentinel nasıl kullanılır?

hdd nöbetçi

Bağlantı bağlantısı ile ulaşımınız HDD Sentinel resmi internet sitesi üzerinden Ameliyat sisteminize ve kullanımınıza uygun bir versiyon indirerek kurulumları tamamlayın. Programı çalıştırdıktan sonra yukarıda tanımladığımız sekmeler üzerinden sabit diskinize ve koridorlarınıza ait bilgileri kontrol edebilirsiniz.

HDD Sentinel ile donanımının kendi kendini test etme gereksinimini sağlarsınız. 2 dakika sürecek bu test ile sabit diskinizin tamamını taramış olacaksınız ama bu sırada yavaşlamayı unutmayın. Rastgele test ile sabit diskinizin anlık bir performans artışında nasıl tepki verdiğini görün. Uygulayabileceğiniz diğer testlerden ve işlemlerden bazılarını şu şekilde;

  • Okuma testi ile sabit diskinizin okunabilirliğini ölçebilirsiniz. Bu test sonucunda kütüphaneniz silinmez.
  • Yazma testi ile sabit diskinizde yazma sırasında yaşananları tespit edeceksiniz. Bu test sonucunda kütüphaneniz silinir.
  • Okuma ve yazma testi ile sabit diskinizdeki bölümleri okuma ve üzerine yazma. Bu test sonucunda kütüphaneniz silinir.
  • Okuma, yazma, okuma testi ile sabit diskinizdeki bölümleri okuma, üzerine veri yazma ve içeriğini yeniden okuma. Bu test sonucunda kütüphaneniz silinmez.
  • Disk düzeyinizi yeniden başlatarak saklanan çalışmaya kalıcı olarak silebilirsiniz.
  • Disk aksamları ile var olan zorlukları giderebilirsiniz. Verileriniz silinmez.
  • Panik yedekleme ile sabit diskinizde sorun olduğu zaman hızla yedekleyebilirsiniz.

HDD Sentinel kullanırken dikkat etmeniz gerekenler:

hdd nöbetçi

Hard Disk Sentinel ya da bilinen adıyla HDD Sentinel, sabit diskinizin ve sürücülerinizin performansını ölçer, güçlükleri tespit eder ve var olan sorunları çözer. Çoğu zaman zararsızdır ancak yukarıda da koruyucumuz gibi yapılan bazı testler ve işlemlerin sonucu var olan bölümleriz silinebilir.

Harici kartınızda ve sabit disklerinizde bulunan veriler her zaman yedeklemeniz öneriliyor. HDD Sentinel tarafından uygulanan her işlem ve testi incelenmiyor ancak yazma testlerinden bazı bölümlerin üzerine yeni bölümlerin yazdığı için var olan koltuksuz silinebilir. Bu durum, test ya da işlemin başlatılmadan önce yazılım tarafından çalıştırıldığı bildirilir.

Elbette tüm yazılımlarda olduğu gibi HDD Sentinel yazılımı da yükleme dosyasını nereden edindiğinize dikkat etmeye çalışın. Bağlantısını kurmak resmi internet sitesi dışında nereden indirirseniz indirin, yükleme dosyanızın yanında kötü amaçlı yazılım ve virüs getirme olasılığı her zaman vardır. Bedava peynir, yalnızca ücret kapanmasında olur.

HDD Sentinel kullanmalı mıyım?

hdd nöbetçi

HDD Sentinel, kullanımı zor ve karmaşık bir yazılım değil. hariç ücretsiz sürüm ve deneme sürümünün bulunduğu yer için DOS, Windows ve Linux bilgisayar sistemine sahip tüm bilgisayarlarda rahatlıkla kullanılabilir. Bu nedenle sabit diskiniz ya da sürücülerinizle ilgili bir sorun anlamı HDD Sentinel yazılımını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Bu tür yazılımları daha önce kullanmadan önce karşınıza çıkan seçenekler biraz kafa karıştırıcı olabilir ama adım adım giderek kullanmaya alışırsınız. Yine de eğer sabit diskinizde ve koridorunuzda herhangi bir sorun varsa şüphelenmezseniz kullanmasanız da olur. Çünkü bazı testlerin ve yıpranmaların silinmesi riski her zaman var.

Sabit diskinizin ve sürücülerinizin becerilerini ölçen, sorunları tespit eden ve çözen Hard Disk Sentinel ya da adıyla bilinen HDD Sentinel nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır gibi merak edilen soruları yanıtladık ve yazılım hakkında kullanılması gereken açıklamalardan bahsettik. HDD Sentinel kullanıcı deneyiminizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.