e
sv

Bir Dönem Tüm Günümüzü İnternet Kafede Harcamamıza Neden Olan ‘CS 1.6’ Oynamış Herkesin Akıllarına Kazınan 9 Şey

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Emininiz ki her birimizin en az bir kez bile olsa CS 1.6 oynamışlığı vardır. Kimileri de yalnızca bir kez yola çıkarak, oyunun en ince ayrıntılarına kadar hakim olacak kadar kaliteli CS 1.6 oyuncuları. Bugün, özellikle gerçek CS 1.6 gurmelerinin hatırlayacağı bazı detayları listeledik. Gözyaşlarınızı kapatmak için fotoğrafları yanınıza alın ve usulca aşağı kaydırın.

Emininiz ki ev sahibi CS 1.6 ile bir anısı vardır. Kimimiz saatlerce jailbreak kuralı oynamış, kimimiz ise onun karne çıkışı mutlaka arkadaşlarımızla bir internet cafede oynamıştır. Her ne kadar günümüzde oldukça gerçekçi grafik ve dinamiklere sahip oyunlara çıksa bile, eminiz ki her sahibinin kalbinin bir noktası CS 1.6 sevgisi bulunuyor. Aslında bu CS 1.6’ya sahip bir durum değil. Bu durum zamanında oynadığımız Metin2 veya Knight Online gibi oyunlar içinde geçerli. Ama şunu söylemeden geçemeyiz ki, karne günü bir internet cafede arkadaşlarımız ile attığımız CS turnuvasının tadı bir başkaydı.

CS 1.6’da farklı oyun modları bulunuyordu. Dilerseniz normal bir şekilde oyuncularla savaşabilir, jailbreak modu ile isyanı sürdürebilir, zombi modu ile rekabet edebilirsiniz. Elbette hız yediler için ise özel tavşan modlarına sahip sunucular vazgeçilmezdi. Yani kısaca CS 1.6 yalnızca bir savaş oyununa devam ederken, özel sunucularda oynayabileceğiniz onlarca moda idare eder. Belki de bu zamana kadar popüler olmasını sağlayan şeyler de onun muhteşem oyun modlarıydı. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan, bir dönem CS 1.6 Oynadıysanız mutlaka hatırlayacağınızı birkaç detaya bakalım.

CS 1.6’dan hatırladığımız 9 detay:

  • Efsanelerin efsanesi: Jailbreak modu
  • Yalnızca gerçek plan yapmayı bilenler için: Assault
  • CS:GO oynayamayanların favori modu: Adam öldür, skin kazan
  • Kanka yaz: connect 213.238…”: Asla unutulmayan sunucu IP adresleri
  • Kimin nereden çıkacağı belli olmaz: fy_iceworld
  • Çin malı PUBG modları
  • Oyunun en kaliteli görünüm haritasına sahip: İtalya
  • Kimi zaman kurtarmak yerine konuşmaya sıktığımız rehineler
  • Müthiş internetkafe turnuvaları

Efsanelerin efsanesi: Jailbreak modu

cs 1.6 jailbreak

Plan basit ve kolay. Redbull al, bunny yap, komutçu hapishanesi gir ve isyanı başlat. Eğer komutçuya yakalanırsan geçmiş olsun. Ama tabii ki, dilersende komutçunun sözünden çıkma ve oyunun galibi ol. firar, belki de gelmiş geçmiş en iyi CS modlarından bir tanesi. Farklı haritalara özel isyan taktikleri, onlarca farklı oyun odası ve çok daha fazlasını yalnızca tek bir mod toplanıyordu. Eminiz ki çoğumuz Natron Abi’den isyan taktikleri öğrenerek açarak bir kez isyan etmişizdir.

Yalnızca gerçek plan yapmayı bilenler için: Assault

Saldırı

CS deneyimlerinde en iyi ve en bilindik haritalarından bir tanesi ise Saldırı belki. eğer sürekli Toz2 oynayıp, aynı sınırlara gitmekten sıkıldıysanız tam boyuta göre bir haritaydı. Açma tünelden, isterseniz çatıdan, isterseniz farklı kapılardan planlar düzenleyerek karşı takımın bölgesine baskın yapabilmek mümkündü. Ama eğer bir AWP ustasıysanız, konumlanabileceğiniz 3 farklı çatı bulunuyordu. Gerçek CS gurmeleri, bu haritanın ne kadar keyif alacağı çok iyi bilirler.

CS:GO oynayamayanların favori modu: Adam öldür, skin kazan

CS 1.6 cilt modu

CS:GİT her ne kadar şu bir ücretsiz bir şekilde erişilebilir olsa bile, 24 Türk Lirası olduğu zamanlar alamayan oldukça fazla öğrenci dostumuz vardı. Onlar için ise bazı CS 1.6 sunucu sahipleri, 1-1 aynı CS:GO skinlerini deneyimleyebilecekleri sunucular oluşturuyordu. Ne kadar adam öldürürsen o kadar sunucu içi paran artar ve CS:GO skinlerinden bir tanesine sahip olabilirdin. Hatta bazı silahlar, askerler CS:GO dinamiklerine yakın atışlara bakıyor.

“Kanka yaz: connect 213.238…”: Asla unutulmayan sunucu IP adresleri

cs 1.6 konsol

CS 1.6 oyuncuları herkesin oynamaktan zevk aldığı sunucuları vardır. Hatta bu sunucuların IP adreslerini ise kesinlikle ezbere bilirler. sadece gerçek CS 1.6 fanları bilir ki, CSDurağı sunucuları 213 ile, Oyunyöneticisi sunucuları ise 95 ile başlar. Eminiz ki bazı favori sunucusunun IP adresinin merkezinde kalmasını sağlamaya devam ediyor.

Kimin nereden çıkacağı belli olmaz: fy_iceworld

fy_iceworld

Gelelim karmaşa ve aksiyon sevenlerin en çok sevdiği haritaya. 4 adet kutunun kenarları ve aralarında CT ile T birbirini öldürmeye çalışma, gerçek ses kasmayı bilen oyuncular her zaman bu haritada galip olmuştur. Hatta bazı harita koruyucuları, bu haritalardaki kutulara merdiven yürüyen haritanın üst kısımlarını da kullanıyorlardı. Ama tabii ki en zoru ve zevk vereni, bu haritanın tamamıyla sade olan haliydi.

Çin malı PUBG modları

pubg modu

PUBG‘nin en yaygın olduğu süreler, bilgisayar PUBG kaldırmayan oyuncular için oldukça basit bir çözüm vardı. CS 1.6’da PUBG modunu deneyimlemek. Bölüm PUBG’de olduğu gibi bir adaya düşüyorsunuz ve isterseniz takım olarak, isterseniz solo bir şekilde diğer oyuncularla mücadele etmeye başlıyorsunuz. Yalnızca yerde bulduğunuz silahları ve öldürdüğünüz kişinin silahlarını alabilirsiniz.

Oyunun en kaliteli görünüm haritasına sahip: İtalya

İtalya

Eminiz ki bu haritada ilk kez oynadığınızda kafanız oldukça karışmıştır. Çünkü A ve B noktalarına giden farklı yollar, sürekli özellikle Dust2 haritasını oynayan oyuncular için bir cehennem haline getirildi. Nereden geldiğin belli değil, sürekli gidiyorsun ama aynı yere çıkıyorsun… Düşündükçe bile tekrardan kafamıza karışıyor. Ama bunu inkar edemeyiz ki, hepimiz o horozlara sıkmaktan büyük keyif aldık.

Kimi zaman kurtarmak yerine konuşmaya sıktığımız rehineler

yeniden boyacı

Özellikle Assault haritasını sık oynadıysanız, Terörist ekibinin arenasında bulunan rehineleri kurtarmanız durumu var. Bu rehineleri başarılı bir şekilde CT bölgelerini yürüttüğünüz görevi tamamlamış oluyorsunuz. Ama doğal olarak geri dönüş yolunda da rehineleri T takımına kaptırmanız gerekiyor. Olayları yeniden canlandırmayı başarıyla geri getirebilmek. Ama tabi ki kimi zaman dayanamayıp rehineleri öldürdüğümüz dönemler olmuştur.

Müthiş internetkafe turnuvaları

internet kafe cs turnuvası

Evet, harika internet cafe turnuvalarına gelelim. Arkadaşlarınızda özellikle karne ortamı favori mekanınız mutlaka internet cafe olmuştur. Özellikle ortaokul ve lise çağlarında favori mekanımız olan internet kafelerde CS 1.6 oynamak oldukça zevkliydi. Arkadaşlarınızda kim daha iyi diye yarıştığınız zamanları eminiz ki hatırlıyorsunuzdur.

Sizler için CS 1.6 oynayan oyuncular mutlaka hatırlayacağı birkaç detayı bir araya getirdik. Sizleri hatırladığınız muhteşem CS 1.6 anılarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.