e
sv

Counter-Strike Oyunlarında Muhtemelen Fark Etmediğiniz Bazı Can Alıcı Detaylar

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Uzun yıllardır oyuncuların en aktif olduğu oyunlardan biri olan Counter-Strike, aslında fark etmediğimiz ya da fark etmediğimiz ama kurcalamadığımız birçok detaya sahip.

Counter Strike uzun yıllardır ortalıkta dolaşıyor. aktif oyuncu sayısı En popüler oyunlardan biri. Ülkemizde yayınlanan hemen hemen tüm versiyonlar oldukça popülerdir.

Yıllardır yarın yokmuş gibi oynanmasına rağmen hala Gözümüzden kaçan detaylar var.

Öncelikle bu detaylardan bahsedelim. Sonrasında oyundaki grafitilerin hikayelerinden ve oyunla ilgili bazı teorilerden bahsedeceğiz.

Dust 2 haritasının A Tarafındaki Goose dediğimiz yer aslında haritanın yapımcılarından Minh “Gooseman” Le’ye gönderme yapıyor.

csgo kaz adamı

Başlangıçta Counter Strike Global Offensive’de daha fazla silahın olması planlanmıştı. Bunlardan bazıları çoğumuzun PUBG ve Fortnite gibi oyunlardan aşina olduğu, hatta CS:GO logosunda bile yer alan “SCAR-L” silahıydı.

csgo yara izi-l

Ünlü komünist devrimci Ernesto Che Guevera’nın posteri CS 1.6’daki ”cs_havana” haritasında yer alıyor.

cs_havana ernesto che guevera

CS:GO’da Inferno haritasındaki apartmanlar arasından B’ye giderken, kapısı çatlak bir odada bilgisayarda CS 1.0’ın görünmesi pek mümkün olmayan ve dikkat gerektiren ana menüsüyle karşılaşabilirsiniz.

csgo paskalya yumurtası cehennemi

CS:GO’da deathmatch modunda her tavuğu öldürmek size +1 puan kazandırır.

csgo deathmatch tavuk öldür

CS:GO’da oyunun en nadide skinlerinden biri olan M4A4 HOWL, ilk çıktığında oldukça normal bir şekilde erişilebilen bir skindi.

m4a4 uluması fabrikadan yeni çıkmış

Daha sonra tasarım çalıntı Varlığının farkına varılmasıyla birlikte, skini satın alanların mağdur olmaması için bu skine özel olarak oyuna yeni bir skin türü eklendi: Yasadışı.

Dust 2, CS:GO’da en çok arabanın bulunduğu haritadır.

csgo toz 2 araba

CS:GO’da bazı haritaların kaldırılmasıyla birlikte hile kullanmadan tüm başarıları elde etmek imkansız hale geldi.

csgo'da tüm başarılar

CS 1.6’da rehineler kendi başlarına hareket edebilirken CS:GO’da rehineleri sırtınızda taşımanız gerekiyor.

csgo rehinesi

CS:GO’da Cache haritasında CT’lerin ortaya çıktığı alanda yanan varile girersek sağlığımız azalacaktır.

CS:GO’da Inferno haritasında T’nin belirdiği bölgede zile ateş ederseniz zil ses çıkaracaktır. Bunu arkadaşlarınıza baş ağrısı vermek için kullanabilirsiniz.

CS:GO’da Mirage haritasında B dairesindeki kovaya Flash atarsak kör olmayız.

CS:GO’daki Tren haritasındaki “kuşların üzerine basmak yasaktır” işaretinin nereden geldiğini biliyor muydunuz?

Bu hatanın giderilmesinin ardından gelen yama ile oyuna eklendi. masa katma.

tren işareti

Fnatic oyuncusu ”olofmeister” ve takım arkadaşlarının turnuva boyunca haritadaki hatayı kullanması tüm izleyenleri, hatta rakip takımı bile şaşkına çevirdi.

Daha sonra hakemler maçın tekrar oynanmasını istedi. Ancak Fnatic ekibi bir daha maça katılmayacağını belirtti ve ilk Major şampiyonluğu Yaşayacakları finale yükseldiler.

Bu nedenle Üstgeçit haritasına Türkçede ”” denilmektedir.Korkulukların üzerinden tırmanmak yasaktır.diye bir tabela eklediler.

üst geçit işareti

Grafiti ve Hikayeleri

Gambit ve Immortals maçında 3vs 2 geride kalan Gambit oyuncusu Dosia, silahlarını saklamak isteyen 2 Immortals oyuncusuna unutamayacakları bir ders veriyor.

Daha sonra Inferno haritasında meydana gelen bu olay, grafiti yaparak ölümsüzleştirilir.

grafit dozu

Coldzera, Mirage haritasında B dairesinden girmek isteyen Liquid oyuncularını asla unutamayacakları bir şekilde yakalıyor.

Bu nefes kesici an Mirage haritasına getirildi ikonik Bir şekilde kazınmış.

soğukzera duvar yazısı

Dignitas oyuncularının bombayı kurup pozisyon almaya gittiklerinde unuttukları bir şey vardı. Tekrar üst geçit ve tekrar olofmeister.

Bu, maçı kazanmak için öleceğim anlamına geliyor olmalı. İzleyen herkese Konuşmayan Bu an Üst Geçit haritasına da kazındı.

olofmeister graffitti

”s1mple ciddi misin?”…

Tıpkı rakipleriniz gibi Sen ve ben aynı ligde değiliz s1mple diyor ve adını Önbellek haritasına altın harflerle yazıyor.

s1mple duvar yazısı

Fnatic oyuncuları Mid kapısını alışılmadık bir 4 AWP ile bloke ediyor.

Counter Strike takımlarında genel olarak roller 2 veya 1 AWP oyuncusu ve 3 veya 4 Tüfek kullanıcısı olarak kurgulanıyor. Fnatic oyuncuları aldıkları kararla Haklı olmalılar, Envyus oyuncusu apEX’i büyük hayal kırıklığına uğratıyorlar.

Bu olay Türklerin ulusal haritası Bu durum Dust 2’ye şu şekilde yansıyor:

toz 2 grafiti hd

Teoriler

CS:GO Left 4 Dead 2 evreninde mi geçiyor?

l4d2

CS:GO’da çoğunlukla silahlanma yarışı modunda oynuyoruz. Göl harita ileSol 4 Ölü 2’de Ölüm Ücreti Haritası Oyunla olan benzerlikler oyun camiasının gözünden kaçmıyor. Haritadaki benzerlikler ve silahların birçoğunun aynı olması insanları bu fikre yönlendiren sebeplerden sadece birkaçı. Farklı bir zaman diliminde ortaya çıktığı iddia edilen bu teori aslında O kadar da saçma değil.

Counter Strike döneminde her şey gayet normal iken Left 4 Dead zamanında dünya zombi virüsü Onun etkisiyle daha önce nezih olan her yer harabeye döndü. Belki CS ve L4D2 arasındaki boşluğu doldurabilir CS Zombi modu Sağlayabilir. Çok mantıksız değil.

Bir diğer teoriye göre ise Counter Strike’taki teröristler aslında zombi virüsünün tüm dünyaya yayılmasını istiyor. Bilim insanları Tarafından kiralanan paralı askerler. Teröristler Teröristlerle Çatışıyor savaşı kazanır sonra virüs tüm dünyaya yayılıyor. Daha sonra Counter ekibi bu sefer zombilerle savaşmaya başlıyor.

sayaç bilgisi

Başka bir teoriye göre Sayaçlar insanlara yardım eden savaşçılarteröristler aslında sen bir haydutsun ve hatta hayatta kalmaya çalışıyorum L4D2’de canlandırdığımız karakterlerden biri Bazılarının olabileceği söyleniyor.

Valve’den herhangi bir açıklama veya bilgi gelmediği için bunlar sadece teori olarak kaldı. Ancak benzerlikler ve olaylar göz ardı edilemez. Biz oyunculara gelince söylenecek tek bir şey kalıyor. Neden?

CS:GO’daki botlar Valve çalışanlarından gerçekten sıkılıyor mu?

ama connor

CS:GO’daki botlar bazen kelimenin tam anlamıyla botlara benzer, ancak bazen bir oyuncudan daha iyi Karşılaşmış olabilirsiniz. Bazen botlar hayal edilemeyecek vuruşlar ve oyunlar yapabilir. Bu, bazı toplulukların “Acaba Valve çalışanları botlarla mı oynuyor?” diye düşünmesine engel olmuyor.

Bunlar tamamen anlamsız Sadece bu olsa bile insanları düşündürmek için çok geçerli bir neden. Fakat böyle bir durum söz konusu değildir.

ALAKALI HABERLER

Counter-Strike 1.6 Ana Menüsünde Yer Alan Adamların Gerçekte Kim Olduğunu Ortaya Çıkardık

ALAKALI HABERLER

Counter-Strike’ın Felaketli Başarısızlık Hikayesini Hatırlayalım: Koşul Sıfır: Oyun Geliştirme Sürecinde Hangi Sorunlarla Karşılaşıldı?

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.