e
sv

Microsoft, PC Oyunlarını En Güncelini Xbox’ın Bulut Hizmetine Getirmeyi Planlıyor

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Microsoft’un PC oyunlarını Xbox bulut hizmetine getirmek istediği ortaya çıktı. Planlar, şirketin ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ile açtığı davadan elde edilen dahili mesajlaşmada keşfedildi.

Microsoft, Xbox Cloud Gaming adını verdiği hizmetiyle oyuncuların oyunlara bulut üzerinden erişmesine olanak tanıdı. Game Pass Ultimate aboneliğiyle kullanılabilen bu özellik maalesef Türkiye’de kullanılamıyordu.

The Verge tarafından bugün açıklanan dahili e-postalar, teknoloji devinin PC oyunlarını bulut hizmetine getirmeyi planladığını ortaya koyuyor. E-postalar Microsoft ile ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) arasında Activision’ın satın alınmasıyla ilgili olarak açılan bir davadan alındı.

Microsoft, PC oyunlarını Azure aracılığıyla buluta taşıyabilir ve GeForce Now’a rakip olabilir

Başta da söylediğimiz gibi Microsoft bulut oyunlarını zaten etkinleştirmişti. Ancak Xbox Bulut Oyun sunucuları, Series X donanımıyla işe yarıyor. Bu, hizmetin yalnızca Xbox oyunlarıyla sınırlı olmasını sağlar. Belgeler aynı zamanda Microsoft’tandır. Azure Sunucularından yararlanarak PC oyunlarını Xbox Cloud Gaming’e getirmek istediğini gösteriyor.

Şirketin CEO’su Satya Nadella, Xbox Başkanı Phil Spencer ve bulut oyun departmanı başkanı Kareem Choudry’nin de yer aldığı e-postalar, fikrin Google’ın 2019’da tanıttığı bulut oyun hizmetine yönelik olduğunu gösteriyor. Stadia’ya tepki olarak ortaya çıktığını gösterdi. Google, bekleneni sağlayamadığı için Stadia’yı 2023’ün başında piyasaya sürecek kapatılmıştı.

Öte yandan Microsoft’un son dönemde bulut hizmetleri konusundaki çalışmalarını azalttığını da söylemek gerekiyor. Şirket, Cloud Gaming’in 2022 yılı sonuna kadar tüm oyunları destekleyeceğini söyledi; Ama bu olmadı. Ayrıca bulut hizmetine özel bir aboneliğin olabileceği de ortaya çıktı. Bu konuda da hiçbir şey olmadı.

ALAKALI HABERLER

Xbox Live Gold’un yerini alacak Game Pass Core’un Çıkış Tarihi Belli Oldu: İşte yeni aboneliğe dahil olacak ilk oyunlar!

Yani şu an için PC oyunlarının buluta taşınması konusunda bir şey söylemek mümkün değil. Zaten henüz resmi bir açıklama yok. Microsoft’un böyle bir hamle yapıp yapmayacağını bekleyip göreceğiz. Ancak gerçekleşmesi halinde hizmetin NVIDIA’nın GeForce Now hizmetine doğrudan rakip olacağını söylemek mümkün.

https://disq.us/url?url=https%3A%2F%2Fmaps.google.bi%2Furl%3Fq%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.torrentdevi.vip%3A1hiP3HJplfIR2DPV3NHEXFcFMX0&cuid=7071745

https://maps.google.bi/url?q=https%3A%2F%2Fwww.torrentdevi.vip

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.