e
sv

Bomba İddia: Sony, PlayStation 6 İçin PS5 Pro ve Slim’den Vazgeçti (PS6 Çıkış Tarihi de Ortaya Çıktı)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sony’nin geleceğe yönelik planlarıyla ilgili dikkat çekici bir iddia bekleniyor. İddialara göre Sony, PlayStation 5 Pro ve Slim’den vazgeçip, PlayStation 6’ya yöneldi. Ayrıca yeni konsolun ne zaman çıkacağı da kabataslak ortaya çıkmış durumda.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony’nin oyun konsolu Oyun istasyonu ile ilgili bazı planlar iddia kapsamında sızdırıldı. Konuya binaen kaynaklara dayandırılan iddialara göre şirket, PlayStation 6 için hazırlıklara başlamış durumda. Ayrıca Sony’nin bu uğurda PlayStation 5 Pro ve PlayStation 5 Slim gibi modellerden vazgeçtiği iddia ediliyor.

Sony ile ilgili iddialar ciddi kafa karıştırıcı. Zira şirketi, uzunca bir sevgilileri özellikle de PlayStation 5 Pro ile gündemdeydi. Hatta bu konsolun 2023’ün sonu veya en geç 2024’ün ilk yayınlarının piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Ancak gelen son iddialar, Sony’nin PlayStation 6 için bu modelden vazgeçtiğini öne seriyor.

İşin daha da ilginç tarafı, PlayStation 6’nın çıkış tarihinin ortaya çıktığı varsayımı

PlayStation 6

*Konsept tasarım.

Sektörün yaygın inanışlarına göre PlayStation 6, 2028 yılından önce piyasaya arz edilmeyecek. Yani oyuncular, en az 5 yıl daha yeni konsolu bekleyecekler. İşte bu büyük boşluk, aslında PlayStation 5 Pro veya indirmeye uygun maliyetli olması beklenen PlayStation 5 Slim ile çok rahat bir şekilde doldurulabilirdi. Gelen son haberler, Sony’nin tüm bunlardan vazgeçmiş olabileceğini düşündürüyor.

İLGİLİ HABER

PlayStation 5 Oyun Kolu DualSense’in Oyuncuları Sinir Krizi Geçirten Özelliği Nihayet Değişti

Ancak burada da Sony için avantaj sağlayan bir durum var. Şirket, 2028 yılına kadar oyuncuların geri bildirimlerini takip edebilir, en yeni teknolojilere odaklanabilir ve PlayStation 6’yı, PlayStation 5’ten çok daha gelişmiş bir şekilde sunabilir. Aslında bunun da ortak bir yaklaşım yapabiliyorsun. Zira Sony, geçmişte dek 30 milyonun uzeri PlayStation 5’i satma ve bu satışlar her gün biraz daha artıyor.

Bu arada: Sony, PlayStation 6’nın çıkış tarihinin ağzından kaçırmış da olabilir!

PS6 tasarımı

Sony’nin bir ilişkisi Microsoft ile kavgalı olduğu herkes tarafından biliniyor. Bu kavganın nedeni, Microsoft’un Görev çağrısı Sonraki yayıncısı olan Activision’ı satın almak istemesi. Şirket, popüler oyunu Microsoft’un Xbox konsollarına özel olabileceği endişesi ile bu satın almayı engellemeye çalışıyor. İşte iki dev arasındaki dava süreci, PlayStation 6’nın çıkış tarihleri ifşa olmasına yol açmış olabilir.

İLGİLİ HABER

Sony, Microsoft’un Call of Duty’yi Bilerek Bozacağını Düşünüyor: Hatta PlayStation’a Bile Sabotaj Düzenleyebilir!

Sony, Birleşik Krallık Ticaret ve Piyasa Kurumu’na sunulan yeni bir raporda, Microsoft’un sağladığı bir tekliflerden sahip olmak. Bu teklifte, Call of Duty oyunlarının 2027 yıl sonuna kadar PlayStation ekosisteminde hiçbir sorun yaşanmadan kalabilmesini içeriyor. Sony, bu teklifi açıkladıktan sonra da yeni nesil PlayStation’ın piyasaya sürüldüğü süreler, PlayStation ekosisteminin Call of Duty’den mahrum kalacağını diyor. Buradan, Sony’nin PlayStation 6 için 2027-2028 yıllarını işaretlediği öne sürülüyor…

:
https://www.gizchina.com/2023/03/14/sony-has-sadly-abandoned-the-ps5-pro-in-favor-of-the-ps6/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.