e
sv

Böyle Fizik Motoru Yok: Unreal Engine 5.2 Tanıtıldı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Epik Oyunlargeçen gün teslim sunumda Gerçek Olmayan Motor 5.2 için önemli teknoloji demoları paylaştı. Halihazırda sınıftan gelmiş gibi duran oyun motoru, yeni sürümlerde artık çok daha kapsamlı ve zor uçakları kolayca yerine getirebilecek duruma geldi.

Her yıl düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı‘nda sahneye çıkan Epik OyunlarUnreal Engine 5.2’nin görenleri hayrete düşüren özelliklerini gösterdi.

Çok Daha Gerçekçi Çevre Etkileşimi

Dünyanın grafik kalitesinin geldiği noktada, bir karakteri yönetirken oldukça yüksek doku kalitesine sahip ortamlarda dolaşabiliyoruz. Ancak bu ortamların yalnızca büyük şekiller üzerine giydirilen perdeler gibi hissetmesi, hala çözüme ulaşmış değil. Geliştirdiği nanit teknolojinin ile normalde olması gerekir çokgen bin kere artırma Ugerçek motor 5.2artık karakterlerin ve hayal ortamıyla etkileşimini çok daha gerçekçi hale getirmiş durumda.

Oldukça iyi bir süspansiyon ameliyatı yapıldı Rivyalı R1T off-road aracıyla yayınlanan teknoloji demosunda, ormanda yer alan neredeyse her kaya geçidini aracın süspansiyon hareketinde incelemek mümkün. Gösterilen sahne içinde gerçek zamanlı çalıştırma simülasyonun da yer aldığı 71 milyon poligonun ücreti ise Unreal Engine 5.2’nin operasyonlarının geldiği noktayı gösteriyor.

Gerçek Olmayan Motor 5.2, kaos fiziği adı verilen bir ortam çoğaltma sistemiyle tek bir sahneden koca bir harita yaratmaya olanak sağlıyor. Eğer ağaçlar ve tepelerle dolu bir orman oluşturmak istiyorsanız, tarafınızdan yaratılmış birkaç ağaç, yer ve tepe tasarımı yeterli oluyor. Buralardan sonra kaos fiziğini kullanarak kolayca yarattığınız ortamı, gerçekçi ve tekrarlayan bir şekilde çoğaltabilirsiniz.

Unreal Engine 5.2 sunumunda en dikkat çekici yeniliklerden biri de meta-insan yansıtmaydı. Daha önce tanıtılan özellik, geliştiricilere ekstra donanımlara ihtiyaç duymadan son derece gerçekçi sanal insanlar yaratmaya olanak sağlıyor. Neredeyse tüm yüz ifadelerinin aktarılabileceği bir üç boyutlu insan modelini tarayarak Unreal Engine 5.2’de kullanmak için tek ihtiyacı olan, bir iPhone. iPhone’da bulunan bir video, Unreal Engine 5.2’nin sahip olduğu yapay zeka tarafından işlenerek otomatik olarak oyun motoruna aktarılıyor. Burada videoda yer alan yüz deneyimini analiz ederek daha da geliştiren Unreal Engine 5.2, neredeyse kusursuza yakın bir insan yüzü modeli sağlayabiliyor.

gerçek dışı motor

gerçek dışı motor

Unreal Engine 4, video oyunları geliştirmek için kullanılan oyun motorlarından bir tanesidir. Mobil oyunlardan VR platformlarına kadar her yerde kullanılabilir.

indir

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.