e
sv

Dünyanın En Pahalı PC Oyunu Satışa Çıktı: İşte ‘O Paraya Bilgisayar Toplanır’ Dedirten Fiyatı ve Hikayesi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

“The Hidden and Unknown”, 17 bin TL’lik Türkiye fiyatıyla Steam’in en pahalı oyunu oldu. Üstelik oyunun yurt dışı fiyatı da en az Türkiye fiyatına kadar açık ağzı açık bırakan cinsten. Peki, oyun neden böyle bir fiyata sahip?

Son günlerde ziyaretçilerin artan oyun fiyatlarından şikayet ederken, Steam’de sadece Türkiye’yi değil, tüm dünyayı şok eden bir oyun belirdi. “Gizli ve Bilinmeyen” adlı oyun, Türkiye’de 17 bin TL; yurt dışında ise 2 bin dolardan satışa sunulmuştur.

Üstelik oyun, fiyatıyla birlikte oluşan beklentilere asla karşılık vermiyor. Umut ettiğimiz gibi oyun dünyasında yeni bir çağ başlatan grafikler veya oynanış mekanikleri yok. Peki, bu oyunu özel ve bu kadar yüksek fiyatlı yapan şey ne? Olay, aslında geliştiricinin fikrinde yatıyor:

Öğrenim, geliştiricinin hikâyesi için biçtiği değeri temsil ediyor:

17 bin tl oyun

TheGamer’a konuşan ‘ThePro’ adlı geliştirici, oyunun neden böyle bir fiyata sahip olduğunu şu şekilde açıkladı:

“Fiyat etiketinin nedeni, kendi ürettiği birkaç kuruş için kart istememem. Bana göre hikâye, saf bir “oyundan” daha fazlasını ifade ediyor.”

Peki, nedir bu oyun hikayesi?

The Hidden and Unknown, aslında geliştiricinin bir otobiyografisi olarak geçiyor. Ancak oyun, tam olarak da bir otobiyografi değil. Geliştirici, hem kendi geçmişini hem de varoluşlarık işletimsel organları sizin yönlendirdiğiniz bir hikâyeyle aktarılıyor deniyor.

Tabii bu denemenin ne kadar başarılı olduğu tartışılır, zira oyunun herhangi bir özel sanat tasarımı yer değerlendirmesi. sadece yazılar ve 3D render’lanan ortamlar gösteriliyor.

Oyun, bitince iade edilebiliyor:

17 bin tl oyun

Gizli ve Bilinmeyen, aslında dikkatleri üzerine çekmek isteyenler bir yapım olarak kullanıyor durumda. Zira oyun, muhtemelen hiçbirimizin çıkarılmasını istemeyeceği bir fiyata sahip ancak bu fiyat, temelde bir illüzyon.

Oyunun hikayesi ise 2 saati aşmıyor. Bu da 17 bin TL veren oyuncular, oyunu bitirdikten sonra hiçbir olmadan şartlandırma oyunu geri dönüp parasını geri bir anlam ifade etmek için geliyor. Geliştirici de aslında dikkat çekici bir fiyat belirlerken “Kimseyi maddi sıkıntıya sokmak istemem.” diyor.

Küçük bir not: Oyun, ders almaya meraklısı hackerlar tarafından kırılmış durumda. Yani oyunu Steam’den satın alarak crackli şekilde oynuyorsunuz. Tabi korsan oyun oynamanın neden olduğu risklerin araştırılması gerekiyor.

İLGİLİ HABER

Uygun Fiyatlısından Canavarına: Sizin İçin Topladığımız 6 Masaüstü Bilgisayar Önerisi

The Hidden and Unknown’ın Steam sayfasını ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Gizli ve Bilinmeyen sistem gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 7 ve üzeri
  • İşlemci: 1,8 GHz
  • VERİ DEPOSU: 2 GB
  • Ekran kartı: İşlemcinin dahili ekran kartı yeterli
  • Depolama alanı: 505MB

:
https://www.thegamer.com/steam-new-indie-game-most-expensive-1999-dollars/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.