e
sv

Ekşi Sözlük’ün Kapatılma Sebeplerinin Arasında, “İfade Özgürlüğünü Engellemesi” Yer Alıyormuş

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Ekşi Sözlük’e çevrilen erişim engeli 9 yılın ardından kaldırılmıştı. Ancak BTK’nın itirazı sonucunda erişim engeli yeniden işlemleri.

10 gün önce halkı galeyana getirmek gibi sebeplerden dolayı BTK tarafından kapatılan ve bu eylemin hangi sözlerinin belirtilmediği Ekşi Sözlük, yaptığı itirazların ardından tekrar erişime açılmasını sağladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, erişime açma kararına itiraz ederek dün buraları Ekşi Sözlük’ü yeniden erişime kapatıldı. BTK, bu kapatılmanın ardından bu eylemin neden gerçekleştirildiğini de açıkladı.

“Ekşi Sözlük ifade gücünü engelliyor”

Ekşi Sözlük’ün ‘kamu düzenini koruma’ amacı güdülerek kapatıldığını vurguluyor. Bunun yanı sıra Ekşi Sözlük, ifade özgürlüğüne engel oluyormuş.

Her ne kadar iş bu hususların düşünce özgürlüğü kapsamında kaldığı yönünde savunmaya sunulursa da sitedeki kullanıcıların görüşlerine muhalif paylaşımların boyutunun ötesine geçen paylaşımlara kadar bulunduğu yeri bulmadığıbu paylaşımların çok kısa sürede siteden kaldırıldığı gibi ipuçlarını gözetlemek üzere, site sahibi veya yetkililerin söz konu paylaşımlarının düzenlediği veya artan kişilerin iştiraklerinin olmamasının savunulmasının hayattaki tuhaf durumlara aykırı olduğu, bu içeriğin bir kısım içeriğinin yayından çıkarılmasından yeterli olmayacağı, eylemin bireysel/basit niteliklerinden daha fazlası organize ve sitenin tamamına şamil olduğu…

Ekşi Sözlük’ün anlamı:

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.