e
sv

Epic Games, Fornite’da Oyuncuların “Parasına Çöktüğü” İçin 245 Milyon Dolar Ceza Yedi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Epic Games, ABD Federal Ticaret Komisyonunun kararıyla 245 milyon dolarlık cezaya çarptırıldı. Cezanın sebebiyse Fortnite’ın oyun içi satın alma sistemi.

Fall Guys ve Fornite gibi yapımların geliştiricisi olan ve dünyanın en büyük oyun platformlarından birinin sahibi olan Epic Games, geçmiş yıl Apple ile yaşadığı “komisyon” davası ile uzun süre gündem olmuştu. Şimdiyse Epic Games, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından oldukça büyük bir cezaya çarptırıldı.

Epic Games’in cezasının nedeniyse bilinçsiz genç oyuncular “kandırarak” onları oyun içi alışverişe zorlaması. Ayrıca FTC’nin bununla ilgili somut kanıtları da var.

“Rastgele tuşlara basarsanız bile V-Bucks satın alabilirsiniz”

FTC tarafından yapılandırılan Fortnite’ın sahibi olan Epic Games’in bilinçsiz kullanıcıları kandırarak yasallığı şaibeli bir şekilde bir para oluşturduğu belirtildi. “Fortnite’ın karmaşık tuş klavyeleri nedeniyle bazı kullanıcılar yanlış bir tuşa basarak gidiyor V-Bucks satın alabiliyor” diyen FTC yetkilileri, Epic’in onu amaçladıklarını ve iade etmeyi kabul ederek amiyane tabiriyle paranın üstüne yattığını iddia ediyor.

FTC, Fornite hakkında internet ve Twitter’daki şikayetleri, yorumları ve Epic Games müşterilerinin “iade edemeyeceklerini” yazan mesajlarını da somut delil olarak gösteriyor.

Epic Games her ne kadar kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmese de FTC tarafından kendisine kesilen 245 milyon ölüm cezasının kaldırılmasıyla yükümlü. Ek olarak FTC, bu ödeme sistemini de istedi.

Fornite, çocuklar için çok tehlikeli

FTC bu cezaya ek olarak Fortnite’ın hem arayüzünün hem de oyun içi nesnelerinin çocuklar için güvenli olmadığını belirtti. Epic Games’in çocuklar için hesap güvenliği Tesisin yetersiz bulan organları, oyun da ebeveyn kontrollerinin gelmesi gerektiğini savundu. Epic Games ise bu konuda yorum yapmaktan kaçınıyordu.

İLGİLİ HABER

Epic Games, Çocuk Oyuncuları İçin “Güvenli Hesaplar” Sistemini Tanıttı: Yazılı ve Sesli Sohbet Olmayacak

Epic Games bu cezayla birlikte FTC’den en çok ceza alan bagajından birisi olmuş oldu.

:
https://techcrunch.com/2023/03/15/ftc-fortnite-epic-games-purchases-settlement/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.