e
sv

Epic Games Store, 2022 Yılı Özetini Paylaştı: Geçtiğimiz Yıl, Binlerce Dolar Değerinde 99 Ücretsiz Oyun Dağıtıldı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Epic Games Store, 2022 yılının özetini paylaştı. Verilere göre platform kullanıcı sayısı 230 milyona çıkarırken geçen yıl 99 adet oyun bedavaya dağıtıldı.

2018 yılında çıkış yapan video oyun mağazası Epic Games, kullanıcılar arasında popülerleşerek mutlu olmaya devam ediyor. Bunun belki de en büyük sebebi, platformun her hafta çıktığı ücretsiz oyunlar. Epic’in bu kampanasıyla oyunseverler, herhangi bir para ödemeden her türden oyunlar alınabiliyor.

Oyun devi, bugün bedava yaptıkları oyunlar da dahil geçen sezonlardan bazı önemli verileri paylaştı. Buna göre 2022’de Epic Games Store PC kullanıcıları bir önceki çalıştırma 36 milyon aratarak 230 milyona ulaştı ve ciddi bir büyüme kaydetti. Ayrıca aylık aktif kullanıcı bilgileri 68 milyon olduğu, 626 yeni PC oyununun mağazaya eklendiği de belirtildi. Diğer yandan ücretsiz oyunlar Koruma altına almak de dikkat çekiciydi.

99 farklı oyun bedavaya dağıtıldı, oyuncuların elinde 700 milyon adet oyunu ücretsiz aldı

Epic, 2022 yılı boyunca eski 2.240 dolar değerinde 99 oyunu kullanıcılara bedava bir şekilde dağıttı. Buna ek olarak kalma 700 milyon oyun oyuncular tarafından geçen yıl ücretsiz olarak alındığı belirtildi.

Ayrıca, 99 oyundan 70’inin platformunda kullanıcı kullanıcı rekoru sayısı Taramalarını da aktarıldı. Küçük ücretsiz oyunların 6 ila 7 milyon arasında alındığı, büyüklerin ise 20 ila 25 milyon arasında alıcı listelerine da eklendi.

Epic Games Store, 2023 yılı boyunca ücretsiz oyun dağıtmaya devam edecek

epik Oyunlar, 2023 yılı boyunca her hafta ücretsiz oyun vermeye devam etmesi de duyurdu. Şirketten yönetici Steve Allison da The Verge’e giderken, gollerin her ay en az bir büyük oyun vermek ifade etti.

Diğer haftalarda ise küçük oyunlar hediye edilecek. Epic, bu oyunların gizli nesneleri tanımlaması olaraknın yanı sıra saygı gördüğü ekipler veya geliştiricileri tek çıkarmak için ücretsiz yaptığını söylüyor.

Epic Games, eskiden iki haftada bir ücretsiz oyun veriyordu. Ancak 2019’da bu haftası bir şekilde değişmiş olacak. Artık onun perşembe günü Epic Games Store’da farklı türlerden bedava bir veya iki oyun görüyoruz. Aşağıdaki içeriğimizden bu hafta ücretsiz oyununa erişim.

İLGİLİ HABER

Epic Games’in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Belli Oldu

Epic, 2022’de en çok tek çıkan oyunları ve yapılan harcamaları da açıkladı

Oyun borcu varsa en üstte ücretsiz oynama oyunların yerleştiğini görüyorum. Bunlar Genshin Etkisi, Roket Ligi, Fortnite gibi yapımları içeriyor. Tiny Tina’s Wonderland ve GTA V ise üst sıralarda yer alan tek gezinme oyunları.

Listenin daha aşağısında ise Final Fantasy VII Remake Intergrade, Red Dead Redemption 2, Cyberpunk 2077, Dying Light 2 ve Sifu gibi oyunları görüyoruz.

Çıkanlar dışında oyuncular üçüncü parti oyunlarda geçen yıl %18 dizile 355 milyon doları geride bırakırken Epic’in kendi oyunlarındaki harcamanın 820 milyon dolar olduğu aktarıldı. Bu da 2021’e yapılan harcamaların %2’sini ortaya koydu.

2023 yılı için planlar büyük

Son olarak Epic Games Store, 2023 yılında bizi nelerin beklediği konusunda da ayrıntılar paylaştı. Şirket, daha önce test edilen ve herkesin mağazasına kendi oyunlarını eklemesini sağlayan kullanım özelliğini bugün kullanıma sundu. Bu yenilikle, bağımsız geliştiricilerin de oyunlarını platforma eklemesi ve Epic’in oyun kataloğunun ciddi bir şekilde düzenlenmesi amaçlanıyor.

Bunlar dışındakiler üçüncü taraf yayıncılardan koruma hizmetleri sunmayı da planlıyor. Bu da Epic Games Store üzerinden EA Play, Ubisoft Plus ve hatta Xbox Game Pass gibi satışa sunulabileceğini gösteriyor. Tabii ki bu konuda herhangi bir detayın bulunmadığını, hangi yayınları paylaştığımızı bilmediğimizi belirtelim.

Epic Games Store’un 2022 yılı incelemesinin tamamına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.